Hakkımızda

Gıdaların yenilikçi işleme teknikleri ile işlenmesine yönelik çalışmaları gerçekleştiren bir çalışma grubudur. Bu kapsamda gıdaların pişirilmesi konusunda Arçelik ile ev tipi buharlı fırınların geliştirilmesi ve ev tipi vakumlu fırın geliştirlmesi projeleri gerçekleştirilmiştir. Gıdaların farklı yöntemler ile toz forma dönüştülmesi (yoğurt tozu, bal tozu,yumurta tozu, peynir tozu,sübye tozu) ve değerli yağların, doğal renk maddelerinin ve aroma maddelerinin güncel yöntemler ile ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu üzerine çalışmalar da gerçekleştirilmektedir. Ayrıca güncel kurutma teknolojileri (puf kurutma sistemi, dondurarak kurutma, mikrodalga kurutma gibi)ile atıştırmalık üretimi( protein içeriği yüksek yağ içeriği düşük)l  ve atıkların enrji verimliliği yüksek yöntemler ile kurutulması üzerine çalışmalar da bu grubun çalışma konuları arasındadır. Farklı alt gruplar ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında  5 adet TÜBİTAK 1001, 1 adet TÜBİTAK Uluslar arası COST, 2 adet TÜBİTAK 1002, 1 adet  TÜBİTAK-TEYDEB 1505, 1 adet SAN-TEZ, 21 adet BAP projesinde ortak çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar kapsamında  toplamda  1 adet kitap bölümü çevirisi,  2 adet Uluslararası kitap bölümü yazarlığı, 18 adet lisansüstü tez çalışması, 51 adet SCI yayın, 37 adet ulusal hakemli dergilerde yayın, 108 adet bildiri, 1 adet tescil edilmiş patent  ve 2 adet patent başvurusu çıktısı üretilmiştir.  Güncel kurutma yöntemleri ve mikroenkapsülasyon/ kaplama çalışmaları alt gruplarda devam etmektedir.