Öğr.Gör.Dr.

BURAK ALTINEL


Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2002 - 2008

2002 - 2008

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr), Türkiye

1999 - 2002

1999 - 2002

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl), Türkiye

1994 - 1998

1994 - 1998

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2008

2008

Doktora

Ekmek üretiminde kullanılan enzimler ve ürün kalitesine etkilerinin belirlenmesi

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr)

2002

2002

Yüksek Lisans

Sanayide kullanılan mısır ile kuru öğütme ve ürünlerinin bazı özellikleri

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl)

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1999 - 2013

1999 - 2013

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2018

2018

Ksilanaz inhibitörleri ve ekmek üretimindeki etkileri

ALTINEL B. , TULUK K.

Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu, Tralleis Tarım Bilimleri e-Dergisi, cilt.3, ss.66-79, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2018

2018

Farklı oranlarda bamya tozu ikamesinin beyaz ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi

TULUK K., TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , ÖNCÜ GLAUE Ş.

Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu, Tralleis Tarım Bilimleri e-Dergisi, cilt.3, ss.139-153, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2018

2018

Beslenme, Sağlık ve Gıda Üretimi Açısından Lupinin Önemi

Tuluk K., ALTINEL B.

Analiz 35, ss.36-45, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2013

2013

Chicken Meat Added Bread Formulation For Protein Enrichment

ÇAKMAK H., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.

Food and Feed Research, cilt.40, ss.33-42, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

Ekmek Üretiminde Kullanılan Bazı Enzimler ve Etkileri

ALTINEL B. , ÜNAL S. S.

BBM Ekmek Bisküvi Makarna- Ekmek, Bisküvi ve Makarna Sektörü İhtisas Dergisi-Bread, Biscuits and Pasta Sector Specialism Magazine, ss.44-51, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2011

2011

Çeşit Ekmeklerin Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi

ÜNAL S. S. , ALTINEL B.

Miller Magazine-Değirmenci Dergisi, ss.45-54, 2011 (Hakemsiz Dergi)

2010

2010

Türkiye de Bazı Çeşit Ekmeklerin Bileşimi ve Nitelikleri

Ünal S. S. , Altınel B.

Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.64-75, 2010 (Hakemsiz Dergi)

2007

2007

Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-3

Ünal S. S. , Altınel B.

Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.92-93, 2007 (Hakemsiz Dergi)

2007

2007

Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-2

Ünal S. S. , Altınel B.

Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.76-77, 2007 (Hakemsiz Dergi)

2007

2007

Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-1

Ünal S. S. , Altınel B.

Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.68-69, 2007 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Farklı oranlarda bamya tozu İkamesinin beyaz ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi

TULUK K., TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , ÖNCÜ GLAUE Ş.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.506-518

2018

2018

Lupin Unu İkamesinin Ekmeğin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

TULUK K., ALTINEL B.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.435

2018

2018

Ksilanaz İnhibitörleri ve Ekmek Üretimindeki Etkileri

ALTINEL B. , Tuluk K.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Lupin unu ikamesinin ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi

Tuluk K., ALTINEL B.

Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Türkiye, 26 Ekim 2018, ss.434

2018

2018

The Effects of Lactobacillus Sanfranciscensis Sourdough on the Certain Quality Characteristics of Bread

Döner F., ALTINEL B. , Tuluk K., GÖKSUNGUR M. Y.

9 th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 03 Ekim 2018, ss.88

2017

2017

Farinographic and Extensographic Properties of Quinoa Flour Substituted Wheat Dough

TULUK K., ALTINEL B. , İÇİER F. , YÜKSEL H., KÖPRÜALAN Ö.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017

2017

2017

Lactobacillus sanfranciscensis:Lactic acid bacteria in sourdough bread production

DÖNER F., ALTINEL B. , GÖKSUNGUR M. Y.

Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Techologies INOPTEP 2017, 23 - 28 Nisan 2017, ss.88

2012

2012

Quality Characteristics of Chicken Meat Enriched Dried Baguette Slices During Storage

Çakmak H., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.

6th Central European Congress on Food, Novi Sad, Sırbistan Ve Karadağ, 23 Mayıs 2012, ss.1

2010

2010

Quality Properties of Chicken Protein Enriched Crispy Bread Slices

TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , AKTÜRK D.

1st Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010

2010

2010

Erzurum ve Yöresinde Üretilen Tandır Ekmekleri ve Unlarının Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi

Yılmaz V. A. , Erdican B., Ünal S., ALTINEL B.

The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.564-566

2010

2010

Tavuk Eti Unu İlavesinin Hamur ve Ekmeğin Bazı Kalite Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesi

ALTINEL B. , AKTÜRK D., KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.

The 1st International Syposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucaus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010

2008

2008

Effects of Certain Enzymes on Bread Quality

Ünal S., ALTINEL B.

Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, cilt.1, no.1, ss.188

2007

2007

Certain Properties of Corn Dry-Milling Products

ALTINEL B. , Çakmaklı Ü.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 Ekim 2007, ss.1

2003

2003

Mısırın Kuru Öğütülmesi: Öğütme Teknolojisi, Öğütme Ürünleri ve Bazı Özellikleri

ALTINEL B. , Çakmaklı Ü.

1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2003, ss.1

Desteklenen Projeler

2011 - 2012

2011 - 2012

TAVUK ETİ KATKILI ÇEREZ TİPİ FONKSİYONEL BİR ÜRÜN ÜRETİMİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ALTINEL B. (Yürütücü)

2010 - 2011

2010 - 2011

Proteince Zenginleştirilmiş Ekmek Üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kumcuoğlu S. (Yürütücü) , Tavman Ş. , Altınel B.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 15

h-indeksi (WOS): 3