Eğitim Bilgileri
2002 - 2008
2002 - 2008Doktora
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr), Türkiye
1999 - 2002
1999 - 2002Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl), Türkiye
1994 - 1998
1994 - 1998Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2008
2008Doktora
Ekmek üretiminde kullanılan enzimler ve ürün kalitesine etkilerinin belirlenmesi
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Dr)
2002
2002Yüksek Lisans
Sanayide kullanılan mısır ile kuru öğütme ve ürünlerinin bazı özellikleri
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Teknolojisi (Yl)
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1999 - 2013
1999 - 2013Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Farklı oranlarda lupin unu kullanılarak üretilen beyaz ekmek ve tam buğday ekmeğinin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
ALTINEL B.
K.TULUK(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019IMPROVING SWEET CORN x DENT CORN HYBRIDS BASED ON KERNEL COLOR, SIZE AND QUALITY PROPERTIES
Altınel B. , Tonk F. , İştipliler D. , Tosun M. , Pazır F.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.28, ss.2368-2374, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2018
2018A novel extremophilic xylanase produced on wheat bran from Aureobasidium pullulans NRRL Y-2311-1: Effects on dough rheology and bread quality
YEĞİN S. , ALTINEL B. , TULUK K.
FOOD HYDROCOLLOIDS, cilt.81, ss.389-397, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017The effects of certain enzymes on the rheology of dough and the quality characteristics of bread prepared from wheat meal
Altınel B. , Unal S. S.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.54, ss.1628-1637, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017The Effects of Amyloglucosidase, Glucose Oxidase and Hemicellulase Utilization on the Rheological Behaviour of Dough and Quality Characteristics of Bread
Altınel B. , Unal S. S.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, cilt.13, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Production of crispy bread snacks containing chicken meat and chicken meat powder
Cakmak H., Altinel B. , Kumcuoglu S. , Kisla D. , Tavman S.
ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS, cilt.88, ss.2387-2399, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Ksilanaz inhibitörleri ve ekmek üretimindeki etkileri
ALTINEL B. , TULUK K.
Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu, Tralleis Tarım Bilimleri e-Dergisi, cilt.3, ss.66-79, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Farklı oranlarda bamya tozu ikamesinin beyaz ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
TULUK K., TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , ÖNCÜ GLAUE Ş.
Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksekokulu, Tralleis Tarım Bilimleri e-Dergisi, cilt.3, ss.139-153, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Beslenme, Sağlık ve Gıda Üretimi Açısından Lupinin Önemi
Tuluk K., ALTINEL B.
Analiz 35, ss.36-45, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Chicken Meat Added Bread Formulation For Protein Enrichment
ÇAKMAK H., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.
Food and Feed Research, cilt.40, ss.33-42, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Ekmek Üretiminde Kullanılan Bazı Enzimler ve Etkileri
ALTINEL B. , ÜNAL S. S.
BBM Ekmek Bisküvi Makarna- Ekmek, Bisküvi ve Makarna Sektörü İhtisas Dergisi-Bread, Biscuits and Pasta Sector Specialism Magazine, ss.44-51, 2012 (Hakemsiz Dergi)
2011
2011Çeşit Ekmeklerin Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
ÜNAL S. S. , ALTINEL B.
Miller Magazine-Değirmenci Dergisi, ss.45-54, 2011 (Hakemsiz Dergi)
2010
2010Türkiye de Bazı Çeşit Ekmeklerin Bileşimi ve Nitelikleri
Ünal S. S. , Altınel B.
Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.64-75, 2010 (Hakemsiz Dergi)
2007
2007Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-3
Ünal S. S. , Altınel B.
Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.92-93, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2007
2007Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-2
Ünal S. S. , Altınel B.
Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.76-77, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2007
2007Değirmen Sanayiindeki Başlıca Teknik Terimlerin Türkiye ve Değişik Ülkelerde Kullanımı-1
Ünal S. S. , Altınel B.
Miller Magazine for Mill Machinery and Grain Technologies-Değirmenci Değirmen Makineleri ve Hububat Teknolojileri Dergisi, ss.68-69, 2007 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2018
2018Farklı oranlarda bamya tozu İkamesinin beyaz ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
TULUK K., TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , ÖNCÜ GLAUE Ş.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.506-518
2018
2018Lupin Unu İkamesinin Ekmeğin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
TULUK K., ALTINEL B.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Aydın, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2018, ss.435
2018
2018Ksilanaz İnhibitörleri ve Ekmek Üretimindeki Etkileri
ALTINEL B. , Tuluk K.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 26 Ekim 2018, ss.1
2018
2018Lupin unu ikamesinin ekmeğin bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
Tuluk K., ALTINEL B.
Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi (ICAEH), Aydın, Türkiye, 26 Ekim 2018, ss.434
2018
2018The Effects of Lactobacillus Sanfranciscensis Sourdough on the Certain Quality Characteristics of Bread
Döner F., ALTINEL B. , Tuluk K., GÖKSUNGUR M. Y.
9 th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Hırvatistan, 03 Ekim 2018, ss.88
2017
2017Farklı Bitkisel Yağlar Kullanılarak Üretilen Ekmeklerin Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
ALTINEL B. , Tuluk K., ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, ss.1
2017
2017Production of GH11 xylanase for bakery industry by solid state fermentation
EZGİ TEKKOL G., SARGIN S. , KARAÇANCI Ş. , PEMBECİ C., MANDACI S., AKGÜN İ. H. , et al.
European Biotechnology Congress, 25 - 27 Mayıs 2017
2017
2017Farinographic and Extensographic Properties of Quinoa Flour Substituted Wheat Dough
TULUK K., ALTINEL B. , İÇİER F. , YÜKSEL H., KÖPRÜALAN Ö.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
2017
2017Lactobacillus sanfranciscensis:Lactic acid bacteria in sourdough bread production
DÖNER F., ALTINEL B. , GÖKSUNGUR M. Y.
Fifth International Conference Sustainable Postharvest and Food Techologies INOPTEP 2017, 23 - 28 Nisan 2017, ss.88
2012
2012Quality Characteristics of Chicken Meat Enriched Dried Baguette Slices During Storage
Çakmak H., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.
6th Central European Congress on Food, Novi Sad, Sırbistan Ve Karadağ, 23 Mayıs 2012, ss.1
2012
2012Tavuk Etiyle Zenginleştirilmiş Beyaz Ekmek ve Tam Buğday Ekmeğinin Kalite Özelliklerinin Karşılaştırılması
ÇAKMAK H., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.
3. Geleneksel Gıdalar Kongresi, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012
2011
2011Tavuk Eti ile Zenginleştirilmiş Tam Tane Buğday Ekmeği Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Çakmak H., Yazar G., ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 Kasım 2011, ss.1
2010
2010Quality Properties of Chicken Protein Enriched Crispy Bread Slices
TAVMAN Ş. , ALTINEL B. , KUMCUOĞLU S. , AKTÜRK D.
1st Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 18 - 19 Mayıs 2010
2010
2010Erzurum ve Yöresinde Üretilen Tandır Ekmekleri ve Unlarının Bazı Niteliklerinin Belirlenmesi
Yılmaz V. A. , Erdican B., Ünal S., ALTINEL B.
The 1st International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 Nisan 2010, ss.564-566
2010
2010Tavuk Eti Unu İlavesinin Hamur ve Ekmeğin Bazı Kalite Özelliklerine Etkilerinin İncelenmesi
ALTINEL B. , AKTÜRK D., KUMCUOĞLU S. , TAVMAN Ş.
The 1st International Syposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucaus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010
2008
2008Effects of Certain Enzymes on Bread Quality
Ünal S., ALTINEL B.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 Nisan 2008, cilt.1, no.1, ss.188
2007
2007Certain Properties of Corn Dry-Milling Products
ALTINEL B. , Çakmaklı Ü.
2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 Ekim 2007, ss.1
2003
2003Mısırın Kuru Öğütülmesi: Öğütme Teknolojisi, Öğütme Ürünleri ve Bazı Özellikleri
ALTINEL B. , Çakmaklı Ü.
1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2003, ss.1
2003
2003Ekstrüzyon Pişirme Tekniği ve Bu Teknik Uygulamasının Gıda Bileşenleri, Besin Öğeleri ve Son Ürüne Etkileri
ALTINEL B. , KEMAHLIOĞLU Ö. K. , Çakmaklı Ü.
1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2003, ss.88-94
Desteklenen Projeler
2018 - 2019
2018 - 2019Az yağlı beyaz peynir tozu üretiminde mikropartiküle protein kullanımının emülsiyon karakteristikleri ile peynir tozu kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi ve model gıdalarda denenmesi
TÜBİTAK Projesi
Koca N. (Yürütücü) , Ertekin F. , Altınel B. , Urgu Öztürk M.
2016 - 2019
2016 - 2019Unlu Mamuller Sektörüne Yönelik Endüstriyel Enzime Ait Ekonomik Üretim Sistemlerinin Geliştirilmesi /İyileştirilmesi (UN-EN)
TÜBİTAK Projesi
(Proje Özeti)
Öngen Özgen G. (Yürütücü) , Altınel B. , Sargın S.
2015 - 2018
2015 - 2018EKMEKLİK BUĞDAY UNUNA FARKLI BAKLAGİL UNLARI İLAVESİNİN EKMEK KALİTESİ ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ALTINEL B. (Yürütücü) , TULUK K.
2016 - 2017
2016 - 2017FARKLI ORANLARDA LUPİN UNU KULLANILARAK ÜRETİLEN BEYAZ EKMEK VE TAM BUĞDAY EKMEĞİNİN BAZIKALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ALTINEL B. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012TAVUK ETİ KATKILI ÇEREZ TİPİ FONKSİYONEL BİR ÜRÜN ÜRETİMİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ALTINEL B. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011Tavuk Eti Katkılı Çerez Tipi Yeni Bir Fonksiyonel Ürün Geliştirilmesi Ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
ALTINEL B.
2010 - 2011
2010 - 2011