Dr.Öğr.Üyesi

CAN ALTINELATAMAN


Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Eğitim Bilgileri

1997 - 2003

1997 - 2003

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama-İşleme Teknolojisi (Yl), Türkiye

1994 - 1997

1994 - 1997

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama-İşleme Teknolojisi (Yl), Türkiye

1984 - 1991

1984 - 1991

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2003

2003

Doktora

Bazı Ege Denizi ve Kuzey Atlantik Balık Türlerinin IEF (İzoelektrik Odaklama) Yöntemiyle Karakterizasyonu

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

1997

1997

Yüksek Lisans

Ton Konservelerinde Kurşun (Pb) ve Kadmiyum (Cd) Kontaminasyonu

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İtalyanca

A1 Başlangıç

A1 Başlangıç

Rusça

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Biyokimyası, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Su Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2004 - 2018

2004 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

1994 - 2004

1994 - 2004

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Su Ürünlerinde Peptidler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri Gıda Biyokimyası

Lisans

Lisans

Su Ürünleri Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Su Ürünleri Gıda Kimyası 2

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri İdentifikasyonunda Elektroforetik Yöntemler

Doktora

Doktora

EPA ve DHA Omega-3 Yağ Asitleri ve Sağlık

Lisans

Lisans

Biyokimya

Lisans

Lisans

Üniversite Yaşamına Geçiş

Yönetilen Tezler

2015

2015

Yüksek Lisans

Levrek etinin sulu çözeltideki elektriksel direnç özelliklerinin kalite ölçümünde kullanılabilirliği

ALTINELATAMAN C.

M.TASLAK(Öğrenci)

2013

2013

Yüksek Lisans

Farklı yağlarda kızartılmış levrek filetolarının kalite parametrelerinin incelenmesi

ALTINELATAMAN C.

Ö.POYRAZ(Öğrenci)

2011

2011

Yüksek Lisans

Ege Denizi'ndeki Sparidae familyasına ait bazı türlerin DNA profillerinin çıkarılması

ALTINELATAMAN C.

B.KANDEMİR(Öğrenci)

2011

2011

Yüksek Lisans

İthal uskumrularda ICP-MS ile arsenik miktarının tespit edilmesi

ALTINELATAMAN C.

T.YURDUSEVER(Öğrenci)

2010

2010

Yüksek Lisans

İki farklı sirke konsantrasyonunun taze soğutulmuş kurbağa bacağının bazı kalite parametrelerine olan etkisi

ALTINELATAMAN C.

M.ŞİRİN(Öğrenci)

2010

2010

Yüksek Lisans

Çipura işleme atıklarının yan ürün olarak değerlendirilmesi

ALTINELATAMAN C.

Ö.YEŞİM(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2011

2011

Proximate Composition of Red Band Fish Cepola macrophthalma Linnaeus 1758 and its Quality Changes during Refrigerated Storage 4 2 C

ÇELİK U., ALTINELATAMAN C. , KIŞLA D. , DİNÇER M. T.

Turkish Journal Of Fisheries And Aquatic Sciences, cilt.11, ss.629-634, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2007

2007

Proximate composition and freshness parameters in refrigerator stored warty crab meat (Eriphia verrucosa, Forskal, 1775)

Altinelataman C. , DINCER T.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.58, ss.132-135, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2007

2007

Proximate Composition and The Freshness Quality In Refrigerator Storage of The Warty Crab Eriphia verrucosa Forskal 1775 Meat

ALTINELATAMAN C. , DİNÇER M. T.

Archiv Fur Lebensmittelhygiene, cilt.58, ss.132-135, 2007 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2006

2006

Identification of some Aegean fish species by native isoelectric focussing

Altınelataman C. , Çelik U. , Rehbeın H.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.99-104, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Deep Sea – New Sensing Approach to Marine Environmental, Fisheries and Aquaculture Monitoring

SOYKAN O. , ÖZKAN E. Y. , TOLON M. T. , ALTINELATAMAN C. , BÜYÜKIŞIK H. B. , TOKAÇ A.

13th International Symposium on Fisheries and Aquatic Sciences - Balıkçılık ve Akuatik Bilimler (FABA 2018), Ankara, Türkiye, 21 - 23 Kasım 2018, ss.299-302
Link

2018

2018

Quality Determination in Fish Sold on Fish Counters at County Bazaars

Erdem Ö. A. , Şen Yılmaz E. B. , Altınelataman C. , Çelik U.

International Marine & Freshwater Symposium, Antalya, Türkiye, 18 Ekim 2018, ss.359

2017

2017

Antioxidant Capacities of Rainbow Trout Hydrolysates Obtained with Different Enzyme Profiles

Altınelataman C. , Çelik U. , Erdem Ö. A.

1st International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, Isparta, Türkiye, 4 Ekim - 06 Aralık 2017
Link

2016

2016

ELECTRICAL CONDUCTIVITY OF REFRIGERATED SEA BASS MEAT IN SEMI SOLID FORM AND AQUEOUS SOLUTION TO DETERMINE QUALITY

Taslak M., ALTINELATAMAN C. , ÖZTÜRK Y. , DEMİRAĞ M. K. , ERDEM Ö. A. , Şen Yılmaz E. B. , et al.

46th WEFTA Conference West European Fish Technologists’ Association, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016

2009

2009

Fish derived bio-active peptides, their human homologues, metabolic effects and future trends.

ALTINELATAMAN C.

39. WEFTA Meeting- 3.TAFT Meeting, Kopenhag, Danimarka, 16 Eylül 2009, ss.90

2008

2008

Nanotechnology and seafood production.

ALTINELATAMAN C.

38.WEFTA Meeting, Floransa, İtalya, 16 Eylül 2008, ss.106

2008

2008

Antioxidant, Antmicrobial and Sensory Effects of Rosemary and Sage on Seabass Fillets

ALTINELATAMAN C. , KIŞLA D. , KILINÇ B. , ŞEN YILMAZ E. B. , YÜNLÜ A. , DİNÇER M. T. , et al.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.89-92

2008

2008

An investigation about Aegean traditional carp roe paste tarama

ALTINELATAMAN C. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş. , ÇELİK U.

First International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.45

2008

2008

A view into EPA and DHA from the point of different health topics for consumers

ALTINELATAMAN C. , ÇELİK U. , ÇAKLI Ş.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.106-107

2008

2008

Comparison of Quality Parameters of Twaite Shad (Alosa fallax nilotica) Caught by Different Fishing Methods

KILINÇ B. , ALTINELATAMAN C. , TOLASA Ş., KARA A.

1st International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 - 21 Mayıs 2008

1997

1997

Ton Balığı Konserveleri ve Dondurulmuş Karideslerde SO2'nin Kantitatif Tayini

ÇAKLI Ş. , ALTINELATAMAN C. , Duyar H. A.

IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 17 Eylül 1997

1997

1997

Ton Konservelerinde Pb ve Cd Kontaminasyonu. Akdeniz Balıkçılık Kongresi.

ALTINELATAMAN C.

Mediterranean Fisheries Congress, İzmir, Türkiye, 09 Nisan 1997, ss.50

Kitap & Kitap Bölümleri

2016

2016

Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme

ALTINELATAMAN C.

Balık Yağı ve Omega-3 Yağ Asitleri, Ötleş, S., Akçiçek, E., Editör, Sidas, İzmir, ss.355-367, 2016

2009

2009

Akdeniz Usulü Beslenme

ALTINELATAMAN C.

Akdeniz Usulü Beslenmede Balık, Akçiçek E., Ötleş S., Tan M., Editör, Ulusal Zeytin Ve Zeytinyağı Konseyi, İzmir, ss.169-186, 2009
Link

Desteklenen Projeler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Development and Evaluation of Photonic Sensor Components for Coastal Environmental Monitoring and Assessment of Marine Recourses

AB Destekli Diğer Projeler

SOYKAN O. , ALTINELATAMAN C.

2017 - 2019

2017 - 2019

ALABALIK HİDROLİZATININ ANTİOKSİDATİF VE ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ALTINELATAMAN C. (Yürütücü) , ÇELİK U. , ERDEM Ö. A. , KILINÇ B. , YILMAZ E. B. Ş.

2017 - 2019

2017 - 2019

SEMT PAZARI BALIK TEZGÂHLARINDA SATILAN BALIKLARDA KALİTE TESPİTİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇELİK U. (Yürütücü) , ALTINELATAMAN C. , ERDEM Ö. A. , YILMAZ E. B. Ş.

Katıldığı Bilimsel Toplantılar

Ekim 2017

Ekim 2017

1st International Symposium on Limnologyand Freshwater Fisheries

Isparta

Ekim 2016

Ekim 2016

46. WEFTAMeeting

Split

Eylül 2015

Eylül 2015

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

İzmir

Ekim 2011

Ekim 2011

16.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Antalya

Eylül 2011

Eylül 2011

41. WEFTA Meeting

Gothenburg

Ekim 2010

Ekim 2010

40. WEFTA Meeting

İzmir

Eylül 2009

Eylül 2009

3. TAFT Meeting

Kobenhavn

Eylül 2008

Eylül 2008

38. WEFTA Meeting

Florence

Mayıs 2008

Mayıs 2008

1.International Congress of Seafood Technology

İzmir

Eylül 2007

Eylül 2007

14.Ulusal Su Ürünleri Kongresi

Isparta

Eylül 1997

Eylül 1997

9.Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Isparta

Nisan 1997

Nisan 1997

Mediterranean Fisheries Congress

İzmir

Bilimsel Hakemlikler

Eylül 2018

Eylül 2018

Journal of Food Science and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2018

Eylül 2018

Journal of Food Science and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2018

Eylül 2018

Journal of Aquatic Food Product Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2018

Eylül 2018

Journal of Food Science and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2018

Ağustos 2018

Journal of Food Science and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2018

Mart 2018

Journal of Food Science and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2017

Eylül 2017

Journal of Aquatic Food Product Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

European Food Research and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2016

Eylül 2016

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2016

Temmuz 2016

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2016

Temmuz 2016

Plos One

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2016

Şubat 2016

European Food Research and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi



Burslar

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

2219 Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 47

h-indeksi (WOS): 4