Arş.Gör.Dr.

ELİF ÖZER


Ziraat Fakültesi

Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Eğitim Bilgileri

2008 - 2015

2008 - 2015

Doktora

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2005 - 2008

2005 - 2008

Yüksek Lisans

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2000 - 2004

2000 - 2004

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Mihaliç Peyniri Üretiminde Farklı Starter Kültür Kombinasyonları Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2016

2016

Diğer

GC Gas Chromatography

ETC Danışmanlık

2013

2013

İş Sağlığı ve Güvenliği

Temel İlk Yardım Uygulaması Eğitimi

Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi Dr.

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2012 - 2015

2012 - 2015

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Topluma Hizmet Uygulamaları

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt İşletmelerinde Temel İşlemler

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Yan Ürünleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Kalite Güvencesi ve Standartları

Ön Lisans

Ön Lisans

Süt Tesisleri Kuruluş Organizasyonu

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

The effect of using different starter culture combinations on ripening parameters, microbiological and sensory properties of Mihalic cheese

Özer E. , Kesenkaş H.

JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, cilt.56, ss.1202-1211, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier identifier

2017

2017

Physicochemical and Sensory Characteristics of Winter Yoghurt Produced from Mixtures of Cow's and Goat's Milk

Kesenkaş H. , Karagözlü C. , Yerlıkaya O. , Ozer E. , Akpinar A., Akbulut N.

TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES, cilt.23, ss.53-62, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Production of probiotic fresh white cheese using co-culture with Streptococcus thermophilus

YERLİKAYA O. , ÖZER E.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.34, ss.471-477, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier

2013

2013

A functional milk beverage: Kefir

KESENKAŞ H. , YERLIKAYA O. , OZER E.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, cilt.24, ss.53-55, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2018

2018

Keçi Sütünde Somatik Hücre Sayısı ve Malondialdehit Miktarı Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

KESENKAŞ H. , KINIK Ö. , YERLIKAYA O. , ÖZER E.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.55, 2018 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2018

2018

Helicobacter pylori Enfeksiyonunda Probiyotiklerin Rolü

AKDENİZ V. , ÖZER E. , AKALIN A. S.

Gıda (The Journal of Food), cilt.46, ss.298-310, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Influence of Fortification with Inulin and Hi-maize on Acidity and Viability of Starter Culture in Probiotic Yoghurt

ÜNAL G. , ÖZER E.

Journal of Agriculture Faculty of Ege University, cilt.54, ss.267-273, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Somatik Hücreler ve Endojen Enzimlerinin Süt Teknolojisindeki Önemi

Ozer E. , Ünal G. , Kesenkaş H. , Akalın A. S.

Gıda, cilt.42, ss.763-772, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri) Creative Commons License

2015

2015

Süt İşletmelerinde Hava Kalitesi ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Akademik Gıda, cilt.13, ss.89-93, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Süt Endüstrisinde Su Kalitesi ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H. , KINIK Ö.

Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, cilt.14, ss.36-41, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Propiyonik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri

ÖZER E. , YERLIKAYA O. , KESENKAŞ H.

Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, cilt.9, ss.54-62, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, cilt.37, ss.64-65, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2012

2012

Propiyonik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Tanımlanması

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Akademik Gıda, cilt.10, ss.92-96, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

Probiyotik Taşıyıcısı Olarak Dondurma, Süt Dünyası

ÖZER E. , AÇU M., KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, cilt.39, ss.52-54, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2012

2012

UHT Sütlerde Aseptik Ambalajlama

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, cilt.36, ss.54-58, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2011

2011

Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksinler

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, cilt.35, ss.59-61, 2011 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Effect of Whey Protein Concentrate Addition on Some Properties of Fermented Milk

ÖZER E. , ÜNAL G.

29th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 Eylül 2018, ss.20

2018

2018

Iodine in Milk and Dairy Products and its Relationship with Public Health

ÜNAL G. , ÖZER E.

29th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 Eylül 2018, ss.20

2018

2018

The Effect of Hazelnut Skin on Microbiological Properties of Functional Yoghurt

Aktaş M., ÖZER E. , DİNKÇİ N.

12th Baltic Conference on Food Science and Technology, Kaunas, Litvanya, 17 Mayıs 2018, ss.75

2018

2018

Antistaling effcets of natural plant extracts used in breadmaking

Özer E. , Kumlay A. M.

1st International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.328

2018

2018

Influence of fortification with inulin and hi-maize on textural and sensory properties of set type probiotic yoghurt

Özer E. , Ünal G.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.4

2018

2018

Optimızation of Cheese Whey for Production Microbial Substances

Özer E. , Kesenkaş H.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 - 27 Nisan 2018, ss.550

2017

2017

Mihaliç Peyniri Üretiminde Farklı Starter Kültür Kombinasyonları Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.202

2017

2017

Efficacy of Fermented Milks in Controlling Helicobacter Pylori Infection.

ÖZER E. , ÜNAL G. , FENDERYA S. , AKALIN A. S.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, 16 - 18 Mayıs 2017

2017

2017

Secondary Metabolites Produced by Penicillium roqueforti in Blue Cheeses

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

2nd International Balkan Agriculture Congress, 16 - 18 Mayıs 2017

2017

2017

Microbiological and Sensory Characteristics of Probiotic Ice Cream Fortified With Dietary Fibers,

ÖZER E. , KESENKAŞ H. , DİNKÇİ N., ÜNAL G.

3rd Mediterrenean on Medicinal and Aromatic Plants (MESMAP-3), 13 - 16 Nisan 2017

2016

2016

Functional components in cheese whey

ÖZER E. , ÜNAL G. , AKALIN A. S.

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 Kasım 2016, ss.298

2016

2016

Süt Ürünleri Üretiminde Somatik Hücrelerin Önemi:Farklı Bir Bakış

ÖZER E. , ÜNAL G. , KESENKAŞ H. , AKALIN A. S.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.78

2016

2016

Süt Endüstrisinde Su-Enerji Kullanımı ve Atık Yönetimi

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.208

2015

2015

Characteristic packaging materials and ripening methods of traditional Turkish cheeses

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

3rd International Symposium on Traditional Foods from adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015

2015

2015

Dioksin ve Süt Ürünleri

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 Mayıs 2015

2015

2015

Süt Ürünlerinin Korunmasında Bakteriyosinler

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 Mayıs 2015

2014

2014

Bioactive Components in Sheep Milk

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.208

2014

2014

Geographical Indications and Rural Development in the EU - Cheese Sector.

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.209

2014

2014

Non-Starter Lactic Acid Bacteria and Cheese Quality

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.45

2014

2014

Gıda ve İçecek Üretiminde Geleneksel Biyoteknoloji

AKAN E., YERLİKAYA O. , ÖZER E. , KINIK Ö.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 Nisan 2014

2014

2014

Coğrafi İşaretleme ve Geleneksel Peynirlerimiz

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.48-51

2013

2013

Sporcu İçeceklerinin Üretiminde Serum Proteinlerinin Yeri

Yerlikaya O. , Özer E. , Kınık Ö.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 07 Kasım 2013

2013

2013

Psikrofil Bakterilerin Çiğ Süt ve Süt Ürünleri Kalitesine Etkisi

ÖZER E. , KESENKAŞ H. , YERLIKAYA O. , KINIK Ö.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2013, ss.170

2013

2013

Production of Probiotic Fresh White Cheese Using Co-culture with Streptococcus thermophilus

YERLİKAYA O. , ÖZER E.

The 2nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Makedonya, 24 Ekim 2013

2013

2013

A Real Artwork: Mihaliç Cheese

DİNKÇİ N. , ÖZER E. , KESENKAŞ H.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.92

2013

2013

The Cheese Discovered by Chance: Koponesti

Özer E. , Kesenkaş H. , Dinkçi N.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.97

2013

2013

Properties of Winter Yoghurt Made from Cow and Goat Milk

Akbulut N., Kesenkaş H. , Karagözlü C. , Yerlıkaya O. , Akpınar A., Özer E.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.136

Desteklenen Projeler

Bilimsel Hakemlikler

Kasım 2016

Kasım 2016

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Ege Journal of Agricultural Research)

Hakemli Bilimsel Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 31

h-indeksi (WOS): 3