Res. Asst. PhD

ELİF ÖZER


Faculty of Agriculture

Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Education Information

2008 - 2015

2008 - 2015

Doctorate

Ege University, Faculty Of Agriculture, Süt Teknolojisi Bölümü, Turkey

2005 - 2008

2005 - 2008

Postgraduate

Afyon Kocatepe University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

2000 - 2004

2000 - 2004

Undergraduate

Akdeniz University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Turkey

Dissertations

2015

2015

Doctorate

Mihaliç Peyniri Üretiminde Farklı Starter Kültür Kombinasyonları Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

Ege Üniversitesi, Faculty of Agriculture, Süt Teknolojisi Bölümü

Foreign Languages

C1 Advanced

C1 Advanced

English

Certificates, Courses and Trainings

2016

2016

GC Gas Chromatography

Other

ETC Danışmanlık

2013

2013

Temel İlk Yardım Uygulaması Eğitimi

Occupational Health and Safety

Hemşirelik Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği

Research Areas

Food Engineering, Food Science, Food Microbiology, Food Technology, Processing Diary And Related Products, Engineering and Technology

Academic Titles / Tasks

2015 - Continues

2015 - Continues

Research Assistant PhD

Ege University, Faculty Of Agriculture, Süt Teknolojisi Bölümü

2012 - 2015

2012 - 2015

Research Assistant

Ege University, Faculty Of Agriculture, Süt Teknolojisi Bölümü

Managerial Experience

Courses

Undergraduate

Undergraduate

Topluma Hizmet Uygulamaları

Associate Degree

Associate Degree

Süt İşletmelerinde Temel İşlemler

Associate Degree

Associate Degree

Süt Yan Ürünleri

Associate Degree

Associate Degree

Kalite Güvencesi ve Standartları

Associate Degree

Associate Degree

Süt Tesisleri Kuruluş Organizasyonu

Articles Published in Journals That Entered SCI, SSCI and AHCI Indexes

2017

2017

Physicochemical and Sensory Characteristics of Winter Yoghurt Produced from Mixtures of Cow's and Goat's Milk

Kesenkaş H. , Karagözlü C. , Yerlıkaya O. , Ozer E. , Akpinar A., Akbulut N.

TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES, vol.23, pp.53-62, 2017 (Journal Indexed in SCI) identifier identifier

2014

2014

Production of probiotic fresh white cheese using co-culture with Streptococcus thermophilus

YERLİKAYA O. , ÖZER E.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, vol.34, no.3, pp.471-477, 2014 (Journal Indexed in SCI) Creative Commons License identifier

2013

2013

A functional milk beverage: Kefir

KESENKAŞ H. , YERLIKAYA O. , OZER E.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, vol.24, no.6, pp.53-55, 2013 (Journal Indexed in SCI) Sustainable Development identifier identifier identifier

Articles Published in Other Journals

2018

2018

Keçi Sütünde Somatik Hücre Sayısı ve Malondialdehit Miktarı Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi

Kesenkaş H. , Kınık Ö. , Yerlıkaya O. , Özer E.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol.55, no.4, 2018 (National Refreed University Journal)

2018

2018

Helicobacter pylori Enfeksiyonunda Probiyotiklerin Rolü

AKDENİZ V. , ÖZER E. , AKALIN A. S.

Gıda (The Journal of Food), vol.46, no.3, pp.298-310, 2018 (Other Refereed National Journals)

2017

2017

Influence of Fortification with Inulin and Hi-maize on Acidity and Viability of Starter Culture in Probiotic Yoghurt

ÜNAL G. , ÖZER E.

Journal of Agriculture Faculty of Ege University, vol.54, pp.267-273, 2017 (Other Refereed National Journals)

2017

2017

Somatik Hücreler ve Endojen Enzimlerinin Süt Teknolojisindeki Önemi

Ozer E. , Ünal G. , Kesenkaş H. , Akalın A. S.

Gıda, vol.42, pp.763-772, 2017 (Other Refereed National Journals) Creative Commons License

2015

2015

Süt İşletmelerinde Hava Kalitesi ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Akademik Gıda, vol.13, pp.89-93, 2015 (Refereed Journals of Other Institutions)

2014

2014

Süt Endüstrisinde Su Kalitesi ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H. , KINIK Ö.

Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, vol.14, pp.36-41, 2014 (Other Refereed National Journals)

2014

2014

Propiyonik Asit Bakterilerinin Probiyotik Özellikleri

ÖZER E. , YERLIKAYA O. , KESENKAŞ H.

Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, vol.9, pp.54-62, 2014 (Other Refereed National Journals)

2012

2012

Propiyonik Asit Bakterilerinin İzolasyonu ve Tanımlanması

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Akademik Gıda, vol.10, pp.92-96, 2012 (Refereed Journals of Other Institutions)

2012

2012

Probiyotik Taşıyıcısı Olarak Dondurma, Süt Dünyası

ÖZER E. , AÇU M., KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, vol.39, pp.52-54, 2012 (National Non-Refereed Journal)

2012

2012

UHT Sütlerde Aseptik Ambalajlama

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, vol.36, pp.54-58, 2012 (National Non-Refereed Journal)

2012

2012

Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, vol.37, pp.64-65, 2012 (National Non-Refereed Journal)

2011

2011

Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksinler

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

Süt Dünyası, vol.35, pp.59-61, 2011 (National Non-Refereed Journal)

Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings

2021

2021

INFLUENCE of WHEY PROTEIN CONCENTRATE and Bifidobacterium lactis ADDITION ON MICROBIOLOGICAL and SENSORY PROPERTIES of KEFİR

Özer E. , Dinkçi N. , Ünal G. , Akalın A. S.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE on FOOD, AGRICULTURE and VETERINARY, İzmir, Turkey, 19 - 20 June 2021, pp.270-272

2018

2018

Effect of Whey Protein Concentrate Addition on Some Properties of Fermented Milk

ÖZER E. , ÜNAL G.

29th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Turkey, 26 September 2018, pp.20

2018

2018

Iodine in Milk and Dairy Products and its Relationship with Public Health

ÜNAL G. , ÖZER E.

29th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, İzmir, Turkey, 26 September 2018, pp.20 Sustainable Development

2018

2018

The Effect of Hazelnut Skin on Microbiological Properties of Functional Yoghurt

Aktaş M., ÖZER E. , DİNKÇİ N.

12th Baltic Conference on Food Science and Technology, Kaunas, Lithuania, 17 May 2018, pp.75

2018

2018

Antistaling effcets of natural plant extracts used in breadmaking

Özer E. , Kumlay A. M.

1st International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.328

2018

2018

Influence of fortification with inulin and hi-maize on textural and sensory properties of set type probiotic yoghurt

Özer E. , Ünal G.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Turkey, 25 - 27 April 2018, pp.4

2018

2018

Optimızation of Cheese Whey for Production Microbial Substances

Özer E. , Kesenkaş H.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Turkey, 25 - 27 April 2018, pp.550

2017

2017

Mihaliç Peyniri Üretiminde Farklı Starter Kültür Kombinasyonları Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Turkey, 9 - 11 November 2017, pp.202

2017

2017

Efficacy of Fermented Milks in Controlling Helicobacter Pylori Infection.

ÖZER E. , ÜNAL G. , FENDERYA S. , AKALIN A. S.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, 16 - 18 May 2017

2017

2017

Secondary Metabolites Produced by Penicillium roqueforti in Blue Cheeses

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

2nd International Balkan Agriculture Congress, 16 - 18 May 2017

2016

2016

Functional components in cheese whey

ÖZER E. , ÜNAL G. , AKALIN A. S.

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Cyprus (Kktc), 10 November 2016, pp.298

2016

2016

Süt Ürünleri Üretiminde Somatik Hücrelerin Önemi:Farklı Bir Bakış

ÖZER E. , ÜNAL G. , KESENKAŞ H. , AKALIN A. S.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.78

2016

2016

Süt Endüstrisinde Su-Enerji Kullanımı ve Atık Yönetimi

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Turkey, 5 - 07 October 2016, pp.208

2015

2015

Characteristic packaging materials and ripening methods of traditional Turkish cheeses

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

3rd International Symposium on Traditional Foods from adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015

2015

2015

Dioksin ve Süt Ürünleri

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 May 2015

2015

2015

Süt Ürünlerinin Korunmasında Bakteriyosinler

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

5. Gıda Güvenliği Kongresi, 7 - 08 May 2015

2014

2014

Bioactive Components in Sheep Milk

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Turkey, 25 - 27 September 2014, pp.208

2014

2014

Geographical Indications and Rural Development in the EU - Cheese Sector.

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Turkey, 25 - 27 September 2014, pp.209

2014

2014

Non-Starter Lactic Acid Bacteria and Cheese Quality

KESENKAŞ H. , ÖZER E.

25th International Scientific- Experts Congress on Agriculture and Food Industry, Çeşme, Turkey, 25 - 27 September 2014, pp.45

2014

2014

Gıda ve İçecek Üretiminde Geleneksel Biyoteknoloji

AKAN E., YERLİKAYA O. , ÖZER E. , KINIK Ö.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 April 2014

2014

2014

Coğrafi İşaretleme ve Geleneksel Peynirlerimiz

ÖZER E. , KESENKAŞ H.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.48-51

2013

2013

Sporcu İçeceklerinin Üretiminde Serum Proteinlerinin Yeri

Yerlikaya O. , Özer E. , Kınık Ö.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 07 November 2013

2013

2013

Psikrofil Bakterilerin Çiğ Süt ve Süt Ürünleri Kalitesine Etkisi

ÖZER E. , KESENKAŞ H. , YERLIKAYA O. , KINIK Ö.

8. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Turkey, 7 - 09 November 2013, pp.170

2013

2013

Production of Probiotic Fresh White Cheese Using Co-culture with Streptococcus thermophilus

YERLİKAYA O. , ÖZER E.

The 2nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Struga, Macedonia, 24 October 2013

2013

2013

A Real Artwork: Mihaliç Cheese

DİNKÇİ N. , ÖZER E. , KESENKAŞ H.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.92

2013

2013

The Cheese Discovered by Chance: Koponesti

Özer E. , Kesenkaş H. , Dinkçi N.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.97

2013

2013

Properties of Winter Yoghurt Made from Cow and Goat Milk

Akbulut N., Kesenkaş H. , Karagözlü C. , Yerlıkaya O. , Akpınar A., Özer E.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.136

Supported Projects

Scientific Refereeing

November 2016

November 2016

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (Ege Journal of Agricultural Research)

National Scientific Refreed Journal



Citations

Total Citations (WOS): 66

h-index (WOS): 5