Eğitim Bilgileri
1996 - 2002
1996 - 2002Doktora
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
1992 - 1995
1992 - 1995Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2002
2002Doktora
Bitkisel kaynaklı sıvı yağlardan interesterifikasyon yöntemi ile katı yağ üretimi
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1995
1995Yüksek Lisans
Çiğitten yağ ekstraksiyonunun kinetiği
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2005 - 2018
2005 - 2018Yrd.Doç.Dr.
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
2016
2016Doktora
ENZYMATIC AND CHEMICAL INTERESTERIFICATION OF TALLOW WITH DIFFERENT OILS
YEMİŞÇİOĞLU F.
A.BURCU(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Patates cipslerinde 3-MCPD düzeylerinin belirlenmesi
YEMİŞÇİOĞLU F.
B.ÖNAL(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Rafinasyon kademelerinin 3-MCPD ve glisidol esterleri oluşumu üzerine etkisi
YEMİŞÇİOĞLU F.
M.KARABULUT(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Ultrasonik yöntemle biber posasından yağ içinde karotenoid ekstraksiyonu
YEMİŞÇİOĞLU F. , TAVMAN Ş.
M.ÖNER(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Bitkisel yağlardaki polisiklik aromatik hidrokarbon miktarı üzerine rafinasyon kademelerinin etkisi
YEMİŞÇİOĞLU F.
A.AKBABA(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Derin yağda kızartma işleminde adsorbant kullanımının kızartmalık yağların kullanım süreleri üzerine etkisi
YEMİŞÇİOĞLU F.
Ö.ÖNDER(Öğrenci)
2011
2011Doktora
Yağlarda membran teknolojisiyle degumming ve asitlik giderme işlemlerinin optimizasyonu
YEMİŞÇİOĞLU F.
İ.EREN(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Multi-factor optimization of canola oil deodorization parameters and evaluation of linolenic acid isomerization kinetics during pilot-scale deodorization
ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F. , Basaran N., Onen F.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Effects of process parameters on 3-MCPD and glycidyl ester formation during steam distillation of olive oil and olive pomace oil
ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F. , Gumuskesen A. S.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.242, ss.805-813, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018RAFİNE BİTKİSEL YAĞLARDA 3-MCPD VE GE RİSKİ: YAPISI, OLUŞUM MEKANİZMASI, YASAL DÜZENLEMELERİ VE AZALTILMA YÖNTEMLERİ
Sevindirici G., Özdikicierler O. , Yemişçioğlu F.
Gıda, cilt.43, no.5, ss.886-895, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017EFFECT OF MEMBRANE DEGUMMING CONDITIONS ON PERMEATE FLUX AND PHOSPHOLIPIDS REJECTION
BOYNUEĞRİ P., YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, cilt.42, ss.597-602, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Bitkisel yağ rafinasyonunda yeni bir yaklaşım Minimal rafinasyon
YEMİŞÇİOĞLU F. , ÖZDİKİCİERLER O. , GÜMÜŞKESEN A.
Akademik Gıda, cilt.14, ss.172-179, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Memecik ve Erkence Zeytin Çeşitlerinde Olgunluk Derecesinin Natürel Zeytinyağının Toplam Polifenol Miktarı ve Acılık İndeksi Üzerindeki Etkisi
YEMİŞÇİOĞLU F. , ÖZDİKİCİERLER O. , ÇAPAR S., GÜMÜŞKESEN A.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD, cilt.41, ss.381-386, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Türkiye Piyasasında Satışa Sunulan Patates Cipslerinde 3 MCPD Esterleri ve Glisidil Esterleri Miktarları
BEGÜM Ö., ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F.
Akademik Gıda, cilt.14, ss.267-274, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Changes in Quality Characteristics of Different Deep Frying Fats During Frying and Regeneration Potentials of Different Adsorbents in Wasted Frying Oils
Yemişçioğlu F. , Özdikicierler O. , Önder Ö.
Journal of Food and Nutrition Research, cilt.3, ss.176-181, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Bitkisel Yağ Rafinasyon Artıklarının Değerlendirilmesi
YEMİŞÇİOĞLU F. , ÖZDİKİCİERLER O. , GÜMÜŞKESEN A. , ERMEK SÖNMEZ A.
Gıda, cilt.38, ss.367-374, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2011
2011Contaminants of Oils: Analytical Aspects
YEMİŞÇİOĞLU F. , GUMUSKESEN A. S. , ÖTLEŞ S. , KARAIBRAHIMOGLU Y.
CHEMICAL, BIOLOGICAL, AND FUNCTIONAL ASPECTS OF FOOD LIPIDS, 2ND EDITION, ss.473-484, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010EFFECT OF PROCESS CONDITIONS ON PHYSİCAL AND CHEMICAL PROPERTIES OF HYDROGENATED FATS MONITORING OF COTTONSEED IOIL HYDROGENATION PROCESS
YEMİŞÇİOĞLU F. , BAYAZ M. , GÜMÜŞKESEN A.
Gıda, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2017
2017Farklı Bitkisel Yağlar Kullanılarak Üretilen Ekmeklerin Bazı Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
ALTINEL B. , Tuluk K., ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 09 Kasım 2017, ss.1
2017
2017Gıda Sektöründe Coğrafi İşaretleme Sürecinde Temel Bileşen Analizi (PCA) Yaklaşımı
YEMİŞÇİOĞLU F. , ÖZDİKİCİERLER O.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017
2017
2017the effeces of phenolic compounds, sensorial characteristics and rancimad value of different malaxacation parameters in extra virgin olive oils
YEMİŞÇİOĞLU F. , NEBİOĞLU m., KIVRAK M.
15. euro fed lipid congress, Uppsala, İsveç, 27 - 30 Ağustos 2017
2017
2017Modelling of deodorization conditions for mitigation of 3-mcpd and glycidyl ester formation
ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A.
15th Eoro Fed Lipid Congress, 27 - 30 Ağustos 2017
2016
2016Gıda Mühendisliğinde Optimizasyon ve Modelleme Süreçlerinde Cevap Yüzey Yöntemi Yaklaşımı
ÖZDİKİCİERLER O. , EREN İ., GÖKSUNGUR M. Y. , YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
2016Gıda Sektöründe Bilgi Kirleticiliğinin Sosyolojik Altyapısı ve Mücadele Yöntemleri
GÖKSUNGUR M. Y. , BAYSAL T. , SEVİLMİŞ G., YEMİŞÇİOĞLU F.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016
2016
2016Ultrasound Applications in Oils and Fats Industry
ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A.
8th World Congress of Food Science and Technology, IUFoST, Dublin, İrlanda, 21 - 25 Ağustos 2016, ss.1456
2016
2016Zeytinyağında minimal rafinasyon uygulamaları ve optimizasyonu
YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A. , ÖZDİKİCİERLER O.
IV.Uluslararası Gıda Ar-Ge proje pazarı, İzmir, Türkiye, 24 Mayıs 2016, ss.178
2016
2016Palm Oil Based Trans Free Solutions for Oil Industry
YEMİŞÇİOĞLU F.
Malaysia-Turkey Palm Oil Trade Fair&Seminar, 16 - 17 Mayıs 2016
2015
2015YAĞ SANAYİNDE RAFİNASYON İŞLEMİNİN 3 MCPD OLUŞUMUNA ETKİSİ
YEMİŞÇİOĞLU F.
YABİTED II. Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
2015
2015Dünyada ve Türkiyede Yağ Bitkileri ve Yağ Hammadeelerinin Durumu
ŞİMŞEK A. Ö. , YEMİŞÇİOĞLU F. , SÖNMEZ Ç. , BAYRAM E.
YABİTED II: Bitkisel Yağ Kongresi, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015
2015
2015Farklı Rafine Bitkisel Yağlara Uygulanan Deodorizasyon İşleminin Polisiklik Aromatik Hidrokarbon Miktarları Üzerine Etkisi
YEMİŞÇİOĞLU F. , ÖZDİKİCİERLER O. , AKBABA A.
2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015
Kitap & Kitap Bölümleri
2011
2011Contaminants of Oils:Analytical aspects
YEMİŞÇİOĞLU F. , GÜMÜŞKESEN A. , ÖTLEŞ S. , KARAİBRAHİMOĞLU Y.
Chemical, biological and functional aspects of food lipids, Zdzislaw E.Sikorski, Anna Kolakowska, Editör, CRC Press, 2011
2010
2010Bitkisel Sıvı ve Katı Yağ Üretim Teknolojisi
GÜMÜŞKESEN A. , YEMİŞÇİOĞLU F.
Meta Basım, İzmir, 2010
Desteklenen Projeler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorRafinajlık Palm Olein ve Rafinajlık Zeytinyağında Asitlik Giderme ve Renk Açma Aşamalarında Öncü Maddelerin Giderilmesi Yoluyla 3-MCPD Esterleri ve Glisidil Esterlerinin Azaltılması
TÜBİTAK Projesi
YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
2015 - 2018
2015 - 2018ZEYTİNYAĞI NÜTRASOTİK YAĞ KARIŞIMLARINDAN OLEOJEL OLUŞTURULMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü) , ÖZDİKİCİERLER O.
2015 - 2016
2015 - 2016Patates Cipsi Üretiminde İşlem Koşullarının 3-MCPD ve Glisidol Esterleri Oluşumuna Etkisi
TÜBİTAK Projesi
ÖZDİKİCİERLER O. , YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
2006 - 2012
2006 - 2012YAĞ ÜRETIMINDE ELEKTRIKSEL ALAN UYGULAMALARININ YAĞ VERIMI VE KALITESI ÜZERINDEKI ETKILERI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
2009 - 2011
2009 - 2011DERİN YAĞDA KIZARTMA İŞLEMİNDE ADSORBANT KULLANIMININ KIZARTMALIK YAĞLARIN KULLANIM SÜRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
2007 - 2010
2007 - 2010Yağlarda Membran Teknolojisiyle Degumming Ve Asitlik Giderme Işlemlerinin Optimizasyonu
TÜBİTAK Projesi
GÜMÜŞKESEN A. , YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
1997 - 2002
1997 - 2002BİTKİSEL KAYNAKLI SIVI YAĞLARDAN İNTERSETERİFİKASYON YÖNTEMİ İLE KATI YAĞ ÜRETİMİ (DOKTORA)
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YEMİŞÇİOĞLU F. (Yürütücü)
1993 - 1995
1993 - 1995