Eğitim Bilgileri
2002 - 2009
2002 - 2009Doktora
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü, Türkiye
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2009
2009Uygulamalı Hibrit Çeşit Islahı Kursu
Mesleki Eğitim
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Merkezi
2000
20002. Diploma of Specialized Post-Graduate Studies
Mesleki Eğitim
International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies
2000
2000Biyokimyada Temel ve Modern Teknikler
Mesleki Eğitim
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi
1999
1999Conservation and Sustainable Use of Plant Biodiversity
Çevre ve Sürdürülebilirlik
International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies
1999
1999Production Methods in Organic Agriculture
Mesleki Kurs
International Center for Advanced Mediterranean Agronomic Studies
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler, Ziraat, Bahçe Bitkileri, Sebze Yetiştirme ve Islahı
Akademik Unvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorDoç.Dr.
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
1999 - 2012
1999 - 2012Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorFarabi Koordinatörü
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorErasmus Koordinatörü
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorMevlana Değişim Programı Koordinatörü
Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Teksel seleksiyon yoluyla elde edilen börülce genotiplerinin agronomik özelliklerinin belirlenmesi
BOZOKALFA M. K.
F.SÜRMELİ(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Effects of tomato-based rotations with diversified pre-planting on soil health in the Mediterranean soils of Western Turkey
KAYIKÇIOĞLU H. H. , DUMAN İ. , Asciogul T. K. , BOZOKALFA M. K. , ELMACI Ö. L.
AGRICULTURE ECOSYSTEMS & ENVIRONMENT, cilt.299, no.106986, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017GENETIC DIVERSITY OF FARMER-PREFERRED COWPEA (Vigna unguiculata L. Walp) LANDRACES IN TURKEY AND EVALUATION OF THEIR RELATIONSHIPS BASED ON AGROMORPHOLOGICAL TRAITS
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
GENETIKA-BELGRADE, cilt.49, ss.935-957, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Diversity pattern among agromorphological traits of the Swiss chard (Beta vulgaris L. subsp vulgaris) genetic resources of Turkey
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY, cilt.40, ss.684-695, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014GENETIC VARIABILITY AND ASSOCIATION PATTERN AMONG QUANTITATIVE NUTRITIONAL TRAITS IN SWISS CHARD (Beta vulgaris subsp L. var. cicla) ACCESSIONS AND ITS IMPLICATION FOR BREEDING
BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , EŞİYOK D. , ASCIOGUL T.
GENETIKA-BELGRADE, cilt.46, ss.505-514, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2013
2013Effects of hydrogen peroxide on yield and quality parameters of watermelon
DUMAN İ. , BOZOKALFA M. K. , YIGIT S., TOSUN N.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, cilt.11, ss.333-337, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Diversity in nutritional composition of Swiss chard (Beta vulgaris subsp L. var. cicla) accessions revealed by multivariate analysis
BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , ASCIOGUL T. , EŞİYOK D.
PLANT GENETIC RESOURCES-CHARACTERIZATION AND UTILIZATION, cilt.9, ss.557-566, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Evaluation of phenotypic diversity and geographical variation of cultivated (Eruca sativa L.) and wild (Diplotaxis tenuifolia L.) rocket plant
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , İLBİ H. , Kavak S., ASCIOGUL T.
PLANT GENETIC RESOURCES-CHARACTERIZATION AND UTILIZATION, cilt.9, ss.454-463, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Evaluation of morphological andagronomical characterization of Turkish pepper accessions
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Journal Of Vegetation Science, cilt.17, ss.115-135, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010MATHEMATICAL MODELING IN THE ESTIMATION OF PEPPER (Capsicum annuum L.) FRUIT VOLUME
BOZOKALFA M. K. , KILIÇ M.
CHILEAN JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH, cilt.70, ss.626-632, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010ESTIMATES OF GENETIC VARIABILITY AND ASSOCIATION STUDIES IN QUANTITATIVE PLANT TRAITS OF ERUCA SPP. LANDRACES
BOZOKALFA M. K. , ILBI D. E. , ASCIOGUL T.
GENETIKA-BELGRADE, cilt.42, ss.501-512, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009Genetic variability for mineral concentration of Eruca sativa L. and Diplotaxis tenuifolia L. accessions
BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , İLBİ H. , EŞİYOK D. , Kavak S.
CROP BREEDING AND APPLIED BIOTECHNOLOGY, cilt.9, ss.372-381, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Short communication. Irrigation temperature effects on seedling growth and transplant quality of tomato, pepper and eggplant
Bozokalfa M. K.
SPANISH JOURNAL OF AGRICULTURAL RESEARCH, cilt.6, ss.120-124, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Yerel Börülce (Vigna unguiculata (L.) Walp.) Populasyonlarının Bakla ve Danelerinin Agronomik Özelliklerinin Belirlenmesi
BİNİCİ A. B. , BOZOKALFA M. K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, ss.51-60, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2020
2020Mikroalg Uygulamalarının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) ve Marul Çeşitlerinin (Lactuca sativa L. var. longifolia) Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
Acun M., BOZOKALFA M. K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.57, ss.555-562, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2020
2020Kompostlaştırılmış Ahır Gübresi Uygulamalarının Lahananın (Brassica oleraceaeL. var. Capitata) Bitki Besin Elementi İçeriğine Etkisi
Tepecik M. , Kayıkçıoğlu H. H. , Barlas N. T. , Kaygısız Aşçıoğul T. , Bozokalfa M. K. , Eşiyok D. , et al.
ISPEC Journal of Agricultural Sciences, cilt.4, ss.366-377, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2020
2020Determination of changes in quality during shelf-life in some broccoli cultivars
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , ŞEN F. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.47, ss.79-86, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Teksel Seleksiyon Yoluyla Elde Edilen Börülce (Vigna unguiculata L. Walp) Genotiplerinin Agronomik Özelliklerinin Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , Sürmeli F.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.56, ss.497-504, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Çiftlik gübresinin kerevizin (Apium graveolens L. var. rapaceum) bitki besin elementleri üzerine etkisi.
TEPECİK M. , BARLAS N. T. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , KAYIKÇIOĞLU H. H. , EŞİYOK D. , et al.
MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, cilt.32, ss.97-101, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Kereviz Yetiştiriciliği
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Tarım Türk Dergisi, ss.101-105, 2018 (Hakemsiz Dergi)
2017
2017Fitokimyasallar biber
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Gıda, 2017 (Hakemsiz Dergi)
2017
2017Çiftlik Gübresi Uygulamalarının Lahana (Brassica oleraceae L. var. capitata) Kök Kereviz (Apium graveolens L. var. rapaceum) ve Pırasa (Allium ampeloprasum) Yetiştiriciliğinde Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Bozokalfa M. K. , Kaygısız Aşçıoğul T. , Eşiyok D. , Tepecik M. , Kayıkçıoğlu H. H. , Barlas N. T.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.54, ss.239-247, 2017 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2017
2017Biber genotiplerinin genetik çeşitliliklerinin SRAP markörleri kullanılarak belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, cilt.32, ss.321-329, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Börülce "Vigna ungiculata L. Walp".
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-90, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Fitokimyasallar"Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)"
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-92, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016. Kapya (Salçalık) Biber Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Tarım Gündem Dergisi., ss.20-23, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Fitokimyasallar "Bezelye "pisum sativum L. "
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-91, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Börülce populasyonlarının Genetik Varyabilitesinin Agro Morfolojik Özellikler Yönünden Değerlendirilmesi ve Nitelikli Genotiplerin Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Bahçe, ss.61-66, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2016
2016Fitokimyasallar III Enginar (Cynara scolymus L.)
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-90, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Sağlıklı Beslenmede Bakla ve Fitokimyasallar.
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-89, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2016
2016Fitokimyasallar - 1
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-91, 2016 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015IŞKIN Rheum ribes L
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Doğadan Toplanarak sebze olarak Değerlendirilen Işkın (Rheum Ribes L
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-87, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Hardal Otu
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda dergisi, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Turpotu Raphanus raphanistrum
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2015
2015Isırganotu
EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
2014Eşek Helvası
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Helvacık.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Doğada Kendiliğinden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşilliklr -IV "Köpek Üzümü
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.80-82, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Doğada Kendiliğnden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşillikler-III Radika
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-96, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Doğada Kendiliğnden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendrilen Yeşillikler - II Karahindiba (Chondrilla juncea L.).
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Doğada Kendiliğnden Yetişen Yameklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşillikler - 1 Hindiba (Cichorium intybus L.)
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013. Farklı Azot Kaynakları ve Vegetasyon Dönemleri Altında Rokanın (Eruca sativa Mill.) Tohum Verimi, Kalite ve Bitki Özelliklerinin Değişimleri
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAVAK S., UĞUR A.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.8, ss.53-59, 2013 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2013
2013Baklanın Beslenme ve Toprak Verimliliği Üzerine Etkile
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , YAGMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-95, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Seed Yield, Quality and Plant Characteristics Changes of RocketSalad (Eruca sativa Mill.) under Different Nitrogen Sources andVegetation Periods
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAVAK S., UĞUR A.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.8, ss.53-59, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Tarhun Otu (Artemisia dracunculus).
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Fesleğen (Reyhan) (Ocimum basilicum.
EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Alternatif Yeşillikler Misome (Brassica campestris narinosa).
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012. Sebze Olarak Taze Soğan (Chives)
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-90, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Sofralarımızın Renkleri: Yenilebilir Çiçekler III. Soğan Çiçeği ve Çiçek Sürgünü.
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Sofralarımızın renkleri yenilebilir çiçekler - II “Kabak çiçeği”
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2011
2011. Sofralarımızın Renkleri “Yenilebilir Çiçekler”
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2011
2011Tatlı rezene yetiştiriciliği ve değerlendirilme şekli.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-92, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2011
2011Pepper Production The Red Pepper Industrial Use II
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2011
2011Kolokas
EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-90, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Sebze Olarak Değerlendirilen yeşillikler 'Molehiya'
EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Ülkemizde Yeni Bir Tür Yer Kirazı- Physalis (Physalis peruvian L. )
EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Türkiye Sebzeciliği İçin Alternatif Yeni Bir Tür “Pepino” (Solanum muricatum Ait.)
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Biber (Capsicum annuum L.) Aksesyonlarında Genetik Çeşitliliğin Agronomik Özellikler ile Belirlenmesi. Biber (Capsicum annuum L.) Aksesyonlarında Genetik Çeşitliliğin Agronomik Özellikler ile Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, no.2, ss.123-134, 2010 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2010
2010Hobi Bahçeleri - IV Yaz Bahçeleri (Meyvesi Yenen Sebzeler - I)
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-89, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Hobi Bahçeleri III. İlkbahar Bahçeleri
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-90, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Biber Capsicum annuum L Aksesyonlarında Genetik Çeşitliliğin Agronomik Özellikler ile Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.47, ss.123-134, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010. Nutrional Value and Economic Plant Properties of Eruca sativa L. Accessions.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Cruciferae, cilt.29, ss.42-45, 2010 (Hakemsiz Dergi)
2010
2010Bazı Brokkoli Çeşitlerinde Raf Ömrü Süresince Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi
EŞİYOK D. , SALMAN M. H. , BOZOKALFA M. K. , ŞEN F. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.47, ss.79-86, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Nutrional Value and Economic Plant Properties of E sativa Accessions
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Cruciferae Newsletter, ss.42-45, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2010
2010Hobi Bahçeleri -II Kış Bahçeleri.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Beton Yığınları Altında Doğa İle İç İçe Hobi Bahçeleri - I.
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-91, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Sebze Islahında Yeni Yaklaşımlar 'Moleküler Yöntemler'
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Minyatür (Mini) Sebzeler
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-92, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Alternatif yeşillikler III Komatsuna Brassica rapa Perviridis Group
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda, cilt.12, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Alternatif Yeşillikler III (Komatsuna) Brassica rapa(Perviridis Group),
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Alternatif yeşillikler I Mizuna
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Yayıncılık Gıda, cilt.413, ss.92-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Genotypic Corelation Studies in Eruca and Diplotaxis species.
BOZOKALFA M. K. , İLBİ H. , EŞİYOK D. , KAVAK S.
Cruciferae Newsletter, no.27, ss.60-61, 2008 (Hakemsiz Dergi)
2008
2008Alternatif Yeşillikler III Komatsuna
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Baharat Olarak Değerlendirilen Sebzeler, Rezene-Kişniş
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Beyaz baş Lahana Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.76-78, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Kırmızı Biberin Sanayide Kullanımı II
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda, ss.87-88, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Kırmızı Biber Yetiştiriciliği I.
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Patlıcan Yetiştiriciliği ve Besin İçeriği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda, 2007 (Hakemsiz Dergi)
2007
2007Patlıcan (Solanum melongena L.) Yetiştiriciliği ve besin içeriği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Fasulye Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-90, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Alternatif Yeşillikler IV (Hardal) Brassica juncea (L.),
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Pazı Yetiştiriciliği(Beta vulgaris subsp. cicla) ve Besin İçeriği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-95, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Dünya Gıda Dergisi
EŞİYOK D. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Alternatif Yeşillikler II (Mibuna) Brassica rapa var. nipposinica
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Pırasa(Allium ampeloprasum L.) Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Kırmızı pancar(Beta vulgaris L.) yetiştiriciliği ve besin içeriği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-95, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Baharat olarak değerlendirilen otlar
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.95-97, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Yerelması Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Yeni bir sebze türü çin hardalı( Brassica campestiri var. chinensis).
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-95, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Biberin Anavatanı ve Yayılışı
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Bazı Tatlı Mısır Genotiplerinin Morfolojik Varyabilitesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.43, ss.1-12, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2006
2006Bazı Tatlı Mısır Genotiplerinin Morfolojik Variyabilitesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.43, ss.1-12, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Brassicaeae ve Solanaceae Familysı Sebzelerinin Münavebeli Yetiştiriciliğinde Türlerin Karşılıklı Etkileşimlerinin Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , DUMAN İ. , YOLAGELDİ L. , TURHAN G., TURHAN K.
ANADOLU J. of AARI, 19 (1) 2009, 45-60., cilt.1, ss.45-60, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2006
2006Yazlık Kabaklarda (Cucurbita pepo L. cv. Sakız) Verim Dağılımı ve Hasat Sonrası Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi.
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , BOZOKALFA M. K. , ŞEN F. , EŞİYOK D.
Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., ss.27-39, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2005
2005Ispanak.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-93, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2005
2005Fosfor ve Potasyum Uygulamalarının Sap Kerevizinde (Apium graveolens L. var. dulce) Verim, Mineral Madde, Nitrat ve Nitrit Miktarı Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.43, ss.120-130, 2005 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2005
2005Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
TUNCAY Ö. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.42, ss.47-58, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2005
2005Ekim ve Dikim Zamanlarının Tatlı Mısırda (zea mays L. var. saccharata) Verim ve Koçanın Bazı Agronomik Karakterleri Üzerine Etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.42, ss.35-46, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2005
2005Şalgam Yetiştiriciliği,
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2005
2005Bazı Kavun (Cucumis melo L.) Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , BOZTOK K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.42, ss.25-33, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Turp Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Salata ve Marul Yetiştirciliği
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , Eşiyok F.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-96, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Kurutulmuş Domates
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-96, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Fosfor ve Potasyum Uygulamalarının Sap Kerevizinde (Apium graveolens L. var. dulce) Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.41, ss.45-53, 2004 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2004
2004Kavun Yetiştiriciliği ve Önemi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-88, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Farklı hasat dönemleri ve azot uygulamalarının endivde Cichorium endivia L verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi
UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.41, ss.1-8, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Kuşkonmaz Yetiştiriciliği ve Önemi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Bazı sera domates çeşitlerinin verim kalite ve depolama özelliklerinin belirlenmesi
EŞİYOK D. , BOZTOK k., ŞEN F. , UĞUR A., BOZOKALFA M. K.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır Zea mays L var saccharata Çeşitlerinin Verim Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , UĞUR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.41, ss.11-19, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Farklı lokasyonlarda yetiştirilen şeker mısır Zea mays L var saccharata çeşitlerinin verim kalite ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.41, ss.1-9, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2004
2004Determination of yield quality and plant characteristic of some sweet corn Zea mays L var saccharata varieties as main and second crop in Aegean Region
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , UĞUR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.41, ss.11-19, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Sarımsak Yetiştiriciliği ve Önemi.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.96-97, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Karpuz Yetiştiriciliği ve Beslenmemizdeki Önemi.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , Akçiçek İ. E.
Dünya Gıda Dergisi, ss.95-97, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003. Sap Kerevizinde (Apium graveolens L. var. dulce) Dikim Sıklıklarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.17-24, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2003
2003Soğanın Dengeli ve Sağlıklı Beslenmedeki Önemi.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., Akçiçek İ. E.
Dünya Gıda Dergisi, ss.63-64, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Brüksel lahanasında (Brassica oleracea var. gemmifera) büyüme ucu budaması ile oluşturulan farklı gövde sayılarının verim ve kalite özellikleri üzerine etkisi.
UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.49-56, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Brüksel Lahanasında (Brassica oleracea var. gemmifera) Gövde Budaması ile Oluşturulan Farklı Gövde Sayılarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.49-56, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2003
2003Farklı Dikim Sıklıklarının . Sap Kerevizinde (Apium graveolens L. var. dulce) Dikim Sıklıklarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.17-24, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2003
2003Tatlı Mısır Üretimi ve Beslenme Açısından Önemi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , TURHAN K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Potasyum Uygulamalarının Savoy Lahanasında (Brassica oleracea L. var. sabauda) Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
YAĞMUR B. , KAVAK S., UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.113-120, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2003
2003Savoy Lahanasında (Brassica oleracea var. sabauda) Fosfor Uygulamalarının Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , KAVAK S., EŞİYOK D. , UĞUR A., YAĞMUR B.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.17-24, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2003
2003Ekolojik Tarım ve Sebze Yetiştiriciliği
EŞİYOK D. , UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , KAVAK S.
Dünya Gıda Dergisi, ss.71-74, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Farklı Azot Kaynaklarının Baş Salatada (Lactuca sativa var.capitata) Verim, Kalite ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
KAVAK S., BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., YAĞMUR B. , EŞİYOK D.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.33-40, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Ege Bölgesi Koşullarında Yetiştirilen Savoy Lahanasının Verim ve Mineral Madde İçeriğinin Belirlenmesi.
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., KAVAK S.
Dünya Gıda Dergisi, ss.83-85, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2003
2003Bazı karnabahar çeşitlerinin Brassica oleraceae var botrytis verim kalite ve bitki özelliklerinin belirlenmesi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., KAVAK S.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.9-16, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2002
2002Havuçun Beslenmedeki Yeri ve Önemi.
EŞİYOK D. , UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , KAVAK S.
Dünya Gıda Dergisi, ss.84-87, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2002
2002Beslenme ve Sağlık Açısından Kereviz
EŞİYOK D. , UĞUR A., BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Degisi, ss.80-82, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2002
2002Sebze Olarak Kullanılan Çimlendirilmiş Tohumlar
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Dünya Gıda Dergisi, ss.84-88, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2002
2002Beslenmede Sebzelerin Önemi Üretim Alanları ve Yeni Sebze Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması
EŞİYOK D. , UĞUR A., BOZOKALFA M. K. , KAVAK S.
Dünya Gıda Dergisi, ss.62-64, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2000
2000Çinko Katkılı ve Katkısız Kompoze Gübrelerin Ispanağın Verim ve Mineral Madde İçeriğine Etkileri
EŞİYOK D. , YAĞMUR B. , DUMAN İ. , BOZOKALFA M. K.
E.Ü. Ziraat Fak. Dergisi, Cilt 37, Sayı: 2-3, s: 101-108, (2000)., cilt.37, ss.101-108, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Mikroalg Uygulamalarının Salata Ve Marulun Verim Kalite Ve Biyokimyasal İçeriği Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , Mert A.
2. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, Aydın, Türkiye, 18 - 19 Ekim 2019
2019
2019Çiftlik gübresinin kerevizin (Apium graveolens L. var. Rapaceum) bitki besin elementleri üzerine etkisi
Tepecik M. , Barlas N. T. , Bozokalfa M. K. , Kaygısız Aşçıoğul T. , Kayıkçıoğlu H. H. , Eşiyok D. , et al.
8. Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Mart 2019, cilt.32, ss.97-101
2018
2018BİOCHEMICAL COMPONENTS OF SNAP BEAN (Phaseolus vulgaris) GENOTYPES
Kaygısız Aşçıoğul T. , Şen F. , Nemli S. , Eşiyok D. , Tanyolaç M. B. , Bozokalfa M. K.
IHC2018, İstanbul, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018
2017
2017Nutritional Diversity of Selected Wild Edible Plants Collected from Aegean Region of Turkey
BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
2014
2014Yerel Populasyonlardan Teksel Seleksiyon ile Elde Edilen Biber Genotiplerinin Genetik Varyabilitesi
BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D.
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2014
2014
2014Fasulye Islah Programı için Yerel Populasyonların Agro morfolojik Karakterizasyonu ile Niteliklli Genitörlerin Belirlenmesi
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2014
2013
2013Farklı Organik Materyallerin Roka ( Eruca vesicaria subsp sativa) ve Tere (Lepidium sativum) Yetiştiriciliğinde Toprak Özellikleri ve Verim Üzerine Etkileri
ONGUN A. R. , TEPECİK M. , OKUR İ. B. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
3. Ulusal Toprak ve Su Kaynakları Kongresi, Tokat, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2013, ss.702-707
2013
2013Farklı Organik Materyallerin Ispanak Bitkisinin Spinacea oleracea L Bazı Besin elementi Kalite Öğeleri ve Verim Özellikleri Üzerine Etkileri
TEPECİK M. , ONGUN A. R. , OKUR İ. B. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
I. Ulusal Humik Madde Kongresi, Sakarya, Türkiye, 6 - 09 Haziran 2013, cilt.14, ss.243-252
2012
2012Türkiye nin Farklı Bölgelerinden Toplanmış Yerel Börülce Vigna Unguiculata L Walp Genotiplerinin Agro Morfolojik Karakterizasyonu
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
VIIII.Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2012
2011
2011Türkiye Pazı (Beta vulgaris var. cicla) Genetik Kaynaklarının Karakterizasyonu
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Türkiye IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 04 Ekim 2011, ss.452-458
2010
2010Effects of Municipal Waste Treatment Sludge Application on Heavy Metal Content od Sweet Corn and Soil
ONGUN A. R. , YAĞMUR B. , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , OKUR İ. B.
International Sustainable Water and Wastewater Management Symposium, Konya, Türkiye, 26 - 28 Ekim 2010, cilt.2, ss.1303-1309
2008
2008Türkiye nin Farklı Bölgelerinden Toplanmış Biber Genotiplerinin Morfolojik Karakterizasyonu
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
VII. Sebze Tarımı Sempozyumu., Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008
2006
2006Organik Roka Yetiştiriciliği
EŞİYOK D., ONGUN A. R. , BOZOKALFA M. K. , TEPECİK M. , OKUR İ. B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
VI. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2006
2006
2006Farklı Organik Gübrelerin Tere Lepidium sativum Yetiştiriciliğinde Verim ve Bazı kalite Özellikleri üzerine Etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , OKUR İ. B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Türkiye 3. Organik Tarım Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006
2006
2006Ekim Zamanlarının Ispanak Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
VI. sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2006
2006
2006Farklı organik gübrelerin tere (Lepidium sativum L.) yetiştiriciliğinde verim ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , ONGUN A. R. , TEPECİK M. , OKUR İ. B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
3. Organik Tarım Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006
2006
2006Organik Tere Lipidium Sativum Yetiştiriciliğinde Farklı Organik Materyallerin Kullanım Olanakları
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , ONGUN A. R. , TEPECİK M. , OKUR İ. B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Türkiye III. Organik Tarım Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006, ss.323-331
2006
2006Organik Roka Üretimi
EŞİYOK D. , ONGUN A. R. , BOZOKALFA M. K. , TEPECİK M. , OKUR İ. B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
VI. Sebze Tarımı Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 19 Eylül 2006, ss.55-60
2004
2004Bazı Brokkoli Çeşitlerinin Verim Kalite ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
V. Sebze Tarımı Sempozyumu Bildirileri, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2004
2004
2004Atık çamur Uygulamasının Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinin Verim ve Besin maddeleri Miktarı Üzerine Etkileri
OKUR İ. B. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B. , BOZOKALFA M. K.
V. Sebze Tarımı Sempozyumu Bildirileri, Türkiye, 21 - 24 Eylül 2004
2004
2004Effects of Nitrogen Rates on the yield and Quality of Celery Apium graveolens var dulce in Turkey
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
Croatian Symposium on Agriculture With International participant, 17 - 20 Şubat 2004
2004
2004Effects Of Nitrogen Rates on Yield and Quality of Endive (Cichorium endivia L.) in Turkey
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , YAĞMUR B. , UĞUR A.
49. Crotarian Symposium on Agriculture, Opatija, Hırvatistan, 17 Şubat 2004, ss.431-432
2004
2004Effects of Nitrogen Rates on Yield and Quality of Celery (Apium graveolens var. dulce) in Turkey.
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B. , UĞUR A.
49. Crotarian Symposium on Agriculture, Opatija, Hırvatistan, 17 Şubat 2004, ss.433-434
2003
2003Çinkosülfat Uygulamalarının Brokkolide Verim Kalite ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
Türkiye IV. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 12 Eylül 2003
2003
2003Çinko sülfat Uygulamalarının Brokolide Verim Kalite ve Mineral Madde Miktarı Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , UĞUR A., KAVAK S., EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
Türkiye IV. Ulusal Bahçe Bitkileri Kongresi, Türkiye, 8 - 10 Eylül 2003
2003
2003Paclorobutrazol Soaked Seed for Seed Germination and Transplant Height Control in Broccoli Brassica oleracea var Italica
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D.
International Scientific Confernce "50 Years University of Forestry, 1 - 02 Nisan 2003
2003
2003Effects of Plant Density on Seed Yield and Quality in Rocket Eruca vesicaria subsp sativa Mill
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
International Scientific Conference “: 50 Years University of Forestry ”, 1 - 02 Nisan 2003
2002
2002Çinko Sülfat Uygulamalarının Brokkolide Verim ve Mineral Madde İçeriği Üzerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
IV. Sebze Tarımı Sempozyumu Bildiri Kitabı, Türkiye, 17 - 20 Eylül 2002
2002
2002Bazı Baş Lahana Çeşitlerinde CaNO3 Gübre Uygulamalarının Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B.
IV. Sebze Tarımı Sempozyumu Bildiri Kitabı, Türkiye, 17 - 20 Eylül 2002
2002
2002Bazı Sanayi Domates Çeşitlerinin Fide Döneminde Tuza Dayanıklılığı ve Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Fide Gelişimine Etkisi
BOZOKALFA M. K. , TURHAN K.
IV. Sebze Tarımı Sempozyumu, Bursa, Türkiye, 17 Eylül 2002, ss.111-119
2000
2000Bazı Bezelye Çeşitlerinde Ekim Sıklığının Verim ve Kaliteye Etkisi
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K.
Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2000
0
0Cruciferae ve Solanaceae Familyası Sebzelerinin Münavebeli Üretiminde Verim ve Kalite Özelliklerindeki Değişimler
DUMAN İ. , BOZOKALFA M. K. , YOLAGELDİ L. , Turhan G., Turhan K.
Türkiye VII. Sebze Tarımı Sempozyumu, Yalova, Türkiye
Kitap & Kitap Bölümleri
2018
2018Widely Utilizied Wild Edible Plants. A Case study from Turkey
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
Global Perspectives on Underutilized Crops, , Editör, Springer, 2018
2013
2013Egzotik Sebze Türleri ve Yetiştiriciliği
Bozokalfa M. K. , Eşiyok D., Kaygısız Aşçıoğul T.
Ege Üniversitesi, İzmir, 2013
2009
2009Akdeniz Usulü Beslenmede Sebzeler
EŞİYOK D. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , ÖTLEŞ S.
Akdeniz Usulü Beslenme, Eren Akçiçek, Semih Ötleş, Mustafa Tan, Editör, Egetan Bas. Yay. Tan. Ltd. Şti. 1484 Sokak No: 15 Alsancak / Yay-Pa İzmir Kitap Yayımcılık, İzmir, ss.233-250, 2009
Desteklenen Projeler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorFASULYE GENOTİPLERİNİN DANE VERİMİ VE KALİTESİNİ ETKİLEYEN AGROMORFOLOJİK ÖZELLİKLER İLE ŞEKER BİLEŞİMİ VE PROTEİN İÇERİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. (Yürütücü) , EŞİYOK D. , ŞEN F. , BOZOKALFA M. K. , Türk B.
2020 - 2023
2020 - 2023Sürdürülebilir Enerji ve İyi Tarım Uygulamaları için Biyokütle Uygulamaları
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı – UNDP Destekli Proje
Yanık J. (Yürütücü) , Bozokalfa M. K. (Yürütücü) , Balmuk G.
2018 - 2020
2018 - 2020Sürdürülebilir Hayvancılıkta Nitrat Kirliliğinin Mekansal Stratejik Analizi ve İnovatif Bir Tekno-Eko Model Planı
Kalkınma Ajansı
Bozokalfa M. K. , Çardakçı Y.
2019 - 2019
2019 - 2019Turşuluk Üçburun Biberinin Seleksiyon Yolu ile Islahı
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Duman İ. (Yürütücü) , Düzyaman E. , Bozokalfa M. K. , Kaygısız Aşçıoğul T.
2018 - 2019
2018 - 2019YEREL BÖRÜLCE (VİGNA UNGUİCULATA (L.) WALP.) POPULASYONLARININ BAKLA VE DANELERİNİN AGRONOMİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BOZOKALFA M. K. (Yürütücü) , BİNİCİ A. B.
2016 - 2019
2016 - 2019YEREL BİBER GENOTİPLERİNİN BİYOKİMYASAL İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ VE ISLAH PROGRAMI İÇİN NİTELİKLİ GENİTÖRLER İLE GEN HAVUZUNUN OLUŞTURULMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BOZOKALFA M. K. (Yürütücü) , EŞİYOK D. , ŞEN F. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
2016 - 2019
2016 - 2019ÖNBİTKİ OLARAK KULLANILACAK KAHVE RENGİ HARDALIN (BRASSİCA JUNCEA L.) SANAYİİ DOMATESİ ÜRETİMİNDE VERİM VE KALİTE İLE BAZI TOPRAK ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DUMAN İ. (Yürütücü) , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , EŞİYOK D. , DÜZYAMAN E. , ELMACI Ö. L. , KAYIKÇIOĞLU H. H. , et al.
2014 - 2019
2014 - 2019KISITLI SULAMA UYGULAMALARINDA FARKLI BÖRÜLCE GENOTİPLERİ İÇİN SU-VERİM İLİŞKİSİ VE BAZI BİTKİ KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KILIÇ M. (Yürütücü) , BOZOKALFA M. K. , EŞİYOK D. , YAĞMUR B. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
2018 - 2018
2018 - 2018Turşuluk Üçburun Biberinin Seleksiyon Yoluyla Islahı
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Proje
Bozokalfa M. K. , Duman İ. (Yürütücü) , Düzyaman E. , Kaygısız Aşçıoğul T.
2015 - 2018
2015 - 2018YEREL BÖRÜLCE GENOTİPLERİNİN BİYOKİMYASAL İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ VE ISLAH PROGRAMI İÇİN NİTELİKLİ GENİTÖRLER İLE GEN HAVUZUNUN OLUŞTURULMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BOZOKALFA M. K. (Yürütücü) , EŞİYOK D. , ŞEN F. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T.
2012 - 2016
2012 - 2016Çiftlik Gübresinin Uygun Koşullarda Kompostlaştırılarak Etkin Kullanımının Sağlanması ve Üretim Alanlarına Uygulayarak Toprağın Organik Madde İçeriğinin Arttırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Kayıkçıoğlu H. H. , Bozokalfa M. K. , Eşiyok D. (Yürütücü) , Uzmay C. , Tepecik M. , Kaygısız Aşçıoğul T. , et al.
2012 - 2015
2012 - 2015Bahçe Bitkileri Alanında Kültürel Uygulamaların Modernleştirilmesi ve İyileştirilmesine Yönelik AltYapı Projesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Eroğul D. , Özzambak M. E. (Yürütücü) , Bozokalfa M. K. , İşçi B.
2010 - 2015
2010 - 2015İZMİR İLİ VE İLÇELERİNDE EKONOMİK ÖNEME SAHİP SEBZE OLARAK DEĞERLENDİRİLEN OTLARIN AGRONOMİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE KÜLTÜRE ALINABİLME OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
BOZOKALFA M. K. (Yürütücü)
2011 - 2013
2011 - 20134. Organik Tarım için Avrupa Kümelerarası İşbirliği Platformunun Geliştirilmesi (Avrupa Organik Kümeleri)
AB Destekli Diğer Projeler
Bozokalfa M. K. , Aksoy U.(Yürütücü)
2010 - 2013
2010 - 20135. İzmir İli ve İlçelerinde Ekonomik Öneme Sahip Sebze Olarak Değerlendirilen Otların Agronomik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Kültüre Alınabilme Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Mandarinde Alternatif Ürünler İçin Fizibilite Çalışması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
BOZOKALFA M. K.
2009 - 2012
2009 - 2012Bazı Biber Genotiplerinin Moleküler Yöntemler Kullanılarak Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. , Eşiyok D. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011İyi Tarım Yüksek Bilgi ve Teknoloji Projesi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
BOZOKALFA M. K.
2008 - 2011
2008 - 2011Pazı Genetik Kaynaklarının Morfolojik ve Moleküler Yöntemler ile Tanımlanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. , Eşiyok D. (Yürütücü)
2009 - 2010
2009 - 20109. Yetiştirme Ortamlarının Salata ve Marulların Tohum Verimi ve Kalitesi Üzerine Etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. , Eşiyok D. , Boztok K.(Yürütücü)
2009 - 2010
2009 - 2010Tarladan Sofraya İyi Tarım
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
ÖZTEKİN G. B. , BOZOKALFA M. K. , BAYRAKTAR Ö. H.
2005 - 2008
2005 - 2008Rokanın Kültür ve Yabani Formlarındaki Genetik Varyasyonun Morfolojik ve Moleküler Markörlerle Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Eşiyok D. (Yürütücü) , Bozokalfa M. K.
2004 - 2008
2004 - 2008Bahçe Ürünlerinde Çevre Dostu (İyi Tarım) Uygulamaların Yaygınlaştırılması ve İş Olanağı Yaratılması için Ziraat Mühendislerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik Eğitim Projesi
AB Destekli Diğer Projeler
BOZOKALFA M. K. , ÖZTEKİN G. B.
2005 - 2007
2005 - 2007Bazı Lahana Grubu (Cruciferae Fam.) Sebzelerden Sonra Yetiştirilen Domates, Biber ve Patlıcan Bitkilerinde Toprak Kaynaklı Fungal Hastalıkların Oluşumu ve Bitki Gelişim Özelliklerinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi
Turhan G.(Yürütücü), Duman İ. , Yolageldi L. , Bozokalfa M. K.
2004 - 2007
2004 - 2007Bazı Yerli Biber Genotiplerinin Karakterizasyonu ve Sanayiye Uygunluklarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. (Yürütücü)
1999 - 2001
1999 - 2001Tüplü (topraklı) ve Tüpsüz (topraksız) Üretilen Biber Fidelerinde Farklı Fide Dikim Boylarının Erkencilik Verim ve Meyve Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Bozokalfa M. K. (Yürütücü)
Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler
2000 - Devam Ediyor
2000 - Devam EdiyorÜye
Bilimsel Hakemlikler
Ağustos 2019
Ağustos 2019The Open Agriculture Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019The Open Agriculture Journal
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler
Şubat 2006
Şubat 20061. 8th ISTA/FAO Workshop on Electophoretic Methods and PCR-based Methods for Varietal Verification and GMO Detection
Çalıştay Organizasyonu
Bozokalfa M. K.
İzmir, Türkiye
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 114
h-indeksi (WOS): 5
Jüri Üyelikleri
Şubat-2018
Şubat 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Ege Üniversitesi
Haziran-2013
Haziran 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Ege Üniversitesi
Haziran-2013
Haziran 2013Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez Savunma (Yüksek Lisans) - Ege Üniversitesi
Şubat-2013
Şubat 2013