Genel Bilgiler

Biyografi

21 Temmuz 1969 yılında Gönen / Balıkesir de doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini 1977-1984 yılları arasında Almanya’da tamamladı. 1988 yılında İzmir Fatih Kolejinden, 1994 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu. 1999 yılında “Mucor Miehei’den Elde Edilen Lipaz (Piccantase-A) Enziminin Beyaz Peynirin Olgunlaşmasında Kullanılması Üzerine Araştırmalar” konulu Yüksek Lisansını, 2006 yılında “Klasik Kaşar Peyniri ve Eritme Tuzları Kullanılarak Yapılan Kaşar Benzeri Peynirlerin Ayırt Edilmesine Uygun Parametrelerin Belirlenmesi” konulu Doktorasını tamamladı. 1995 yılında Süt Teknolojisi Bölümde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2013 yılında Gıda Mühendisliği alanında “Üniversite Doçenti” olan Nayil DİNKÇİ Almanca ve İngilizce bilmektedir. Uzmanlık alanı Süt Teknolojisidir. 

Kurum Bilgileri

Birim
Ziraat Fakültesi
Bölüm
Süt Teknolojisi Bölümü
Ana Bilim Dalı
Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalı

İletişim

E-posta
nayil.dinkci@ege.edu.tr
Web Sayfası
http://akademik.ege.edu.tr/?q=tr/bilgiler&id=2162
Ofis
Ziraat Fak. C Blok 1. Kat
Posta Adresi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü 35100 Bornova İzmir