Genel Bilgiler

Biyografi

Doç. Dr. Oktay YERLİKAYA
03.06.1982 tarihinde İzmir'de doğdu. İlköğrenimini Alparslan İlköğretim Okulunda, orta öğrenimini ise İzmir Menderes Lisesi'nde tamamladı. 1999 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Programını kazanıp, 2005 yılında Süt Teknolojisi Alt Programı'ndan mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimi ile Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında "Kaparili Beyaz Peynir Üretimi ve Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma" konulu yüksek lisans tezini tamamlayarak Ziraat Yüksek Mühendisi ünvanı aldı ve aynı yıl Mühendis kadrosuna atandı. 2009 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Süt Teknolojisi Anabilim Dalında Doktora eğitimine başladı ve 2013 yılının Ocak ayında  "Çiğ Süt ve Geleneksel Süt Ürünlerinden Probiyotik Özellikteki Enterococcus Türlerinin İzolasyonu, Tanılanması ve İzmir Tulum Peyniri Üretiminde Destek Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması" konulu doktora tezini tamamlayıp doktor ünvanı aldı. Halen Süt Teknolojisi Bölümü'nde Doçent olarak görevine devam eden Oktay Yerlikaya'nın uzmanlık alanları süt teknolojisi, probiyotik süt ürünleri, süt mikrobiyolojisi ve saf kültür üretim teknolojisidir.

 

Kurum Bilgileri

Birim
Ziraat Fakültesi
Bölüm
Süt Teknolojisi Bölümü

İletişim

E-posta
oktay.yerlikaya@ege.edu.tr
Web Sayfası
http://akademik.ege.edu.tr/?q=tr/bilgiler&id=3626
Ofis
Ziraat Fakültesi, C-Blok, Kat:1
Posta Adresi
Ege Üniversitesi Kampüsü, Ziraat Fakültesi, C-Blok, Kat:1, Süt Teknolojisi Bölümü, 35100, Bornova-İZMİR