Biyografi
''Salmonid balıklarındaki astaksantin ve kantaksantinin tespiti' konulu master tezini Max Rubner-Enstitüsü Almanya'da tamamlayarak 2003 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Anablim Dalında master ünvanını almaya hak kazandı. 2004 yılında yine aynı Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.'Surimi jelindeki omega-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı' konulu doktora tezini Amerika Birleşik Devleti, Rhode Island Üniversitesi, Beslenme ve Gıda Bilimi Bölümü'nde tamamlayarak 2009 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Anablim Dalında doktor ünvanını almaya hak kazandı. 2012 yılında ÜAK tarafından 'Doçent' ünvanını almaya hak kazandı. Halen aynı Anabilim Dalı'nda doçent olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları: İşleme Teknolojisi ve ürün geliştirme, surimi ve kıyma teknolojisi, oksidatif kararlılık, kimyasal kalite, gıda güvenliği.
Eğitim Bilgileri
2003 - 2009
2003 - 2009Doktora
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
2001 - 2003
2001 - 2003Yüksek Lisans
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
1995 - 1999
1995 - 1999Lisans
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2009
2009Doktora
Surimi jelindeki omaga-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı
Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü (Yl)
2003
2003Yüksek Lisans
SALMONİD BALIKLARINDAKİ KAROTENOİD MEVCUDİYETİNİN İNCELENMESİ
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
Yabancı Diller
B1 Orta
B1 OrtaAlmanca
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri
Akademik Unvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorDoç.Dr.
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
2012 - 2012
2012 - 2012Yrd.Doç.Dr.
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
2004 - 2012
2004 - 2012Araştırma Görevlisi
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - Devam Ediyor
2016 - Devam EdiyorFakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
2016 - 2017
2016 - 2017BAP Bilimsel Komisyon Üyesi
Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Balık kıymasındaki ağır metallerin azaltılması
Tolasa Yılmaz Ş. (Danışman)
K.Kamil(Öğrenci)
Devam Ediyor
Devam EdiyorYüksek Lisans
Balık kasına ilave edilen kriyoprotektanların dondurma çözündürme kararlılığına etkisi
Tolasa Yılmaz Ş. (Danışman)
C.KÖSE(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Effect of fillet temperature on lipoxygenase activity in sardine mince with and without milk protein concentrate
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , ŞEN YıLMAZ E. B. , KıRLANGıÇ F., LEE C.
LWT - Food Science and Technology, cilt.90, ss.38-44, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Effects of differently extracted rosemary and sage extracts on the quality of marinated sardine stored at 4 degrees C
Cadun A., Cakli S. , Tolasa S. , Kisla D. , Sen E. B.
DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.112, ss.353-360, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Determination of some functional properties of enzymatically hydrolyzed fish protein from Sea Bass (Dicentrarchus labrax) by-products and its effect in Whiting Mince (Merlangius merlangus)
YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , EROL N. D. , ERDEM Ö. A. , SEN YILMAZ B. , YAVUZ A. E.
DEUTSCHE LEBENSMITTEL-RUNDSCHAU, cilt.112, ss.261-269, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Quality and Shelf-Life Assessment of Pasteurized Trout Soup During Refrigerated Storage
Tolasa Ş. , Cakli S. , Kisla D. , Dincer T.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.21, ss.321-329, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Effect of Soy Protein Isolate and Wheat Fiber on the Texture and Freeze-Thaw Stability of Lean Fish Mince
TOLASA Ş. , ÇAKLI Ş. , Cadun A., SEN-YILMAZ E. B.
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.10, ss.3179-3187, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Lipid Oxidation and Omega 3 Fatty Acid Retention in Salmon and Mackerel Nuggets during Frozen Storage
TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.
Journal Of Aquatic Food Product Technology, cilt.20, ss.172-182, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Control of Lipid Oxidation and Texture Changes in Frozen Sardine Mince by Combined Use of Milk Protein Concentrate and Caffeic Acid
TOLASA S. , ÇAKLI Ş. , CADUN A., Lee C. M.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.20, ss.308-318, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Amino Acids and Fatty Acid Composition Content of Fish Sauce
Dıncer T. , Çaklı Ş. , Kılınç B. , Tolasa S.
JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.9, ss.311-315, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2010
2010Physical and Oxidative Stabilization of Omega 3 Fatty Acids in Surimi Gels
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , LEE C.
Journal Of Food Science, cilt.75, ss.305-310, 2010 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009Microbiological, Chemical, Sensory, Color, and Textural Changes of Rainbow Trout Fillets Treated with Sodium Acetate, Sodium Lactate, Sodium Citrate, and Stored at 4 degrees C
KILINÇ B. , Cakli S. , Dincer T. , Tolasa Ş.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.18, ss.3-17, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Chemical, microbiological, sensory and color changes in warty venus (Venus verrucosa) flesh during marination
KILINÇ B. , ÇAKLI Ş. , CADUN A., DINCER T. , TOLASA Ş.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.19, ss.385-398, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Shelf life of new culture specie (Diplodus puntazzo) in refrigerator
ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , DINCER T. , TOLASA Ş.
JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.19, ss.315-332, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Quality changes of sardine (sardina pilchardus) patties during refrigerated storage
KILINÇ B. , ÇAKLI Ş. , Tolasa Ş.
JOURNAL OF FOOD QUALITY, cilt.31, ss.366-381, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2008
2008Effect of milk protein concentrate on lipid oxidation and formation of fishy volatiles in herring mince (Clupea harengus) during frozen storage
Joaquin H. J. F. , Tolasa S. , Oliveira A. C. M. , Lee C. M. , Lee K. H.
JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, cilt.56, ss.166-172, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2007
2007Quality differences of whole ungutted sea bream (Sparus aurata) and sea bass (Dicentrarchus labrax) while stored in ice
Cakli S. , KILINC B. , Cadun A., DINCER T. , TOLASA Ş.
FOOD CONTROL, cilt.18, ss.391-397, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2007
2007Comparison of Effects of Slurry Ice and Flake Ice Pretreatments on The Quality of Aquacultured Sea Bream Sparus aurata and Sea Bass Dicentrarchus labrax stored at 4 C
Kılınç B. , Çaklı Ş., Yünlü A. , Dinçer M. T. , Tolasa Yılmaz Ş.
Food Chemistry, cilt.104, ss.1611-1617, 2007 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Comparison of the shelf lifes of map and vacuum packaged hot smoked rainbow trout (Onchoryncus mykiss)
Cakli S. , Kilinc B. , Dıncer T. , Tolasa Ş.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.224, ss.19-26, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Effects of using slurry ice during transportation on the microbiological, chemical, and sensory assessments of aquacultured sea bass (Dicentrarchus labrax) stored at 4 degrees C
Cakli S. , Kilinc B. , Dincer T. , Tolasa Ş.
CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.46, ss.453-458, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Effect of ungutting on microbiological, chemical and sensory properties of aquacultured sea bream (Sparus aurata) and sea bass (Dicentrarchus labrax) stored in ice
Cakli S. , Kilinc B. , Cadun A., Dincer T. , Tolasa Ş.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.719-726, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Chemical, microbiological and sensory changes associated with fish sauce processing
Kilinc B. , Cakli S. , Tolasa S. , Dincer T.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.604-613, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Effects of Gutting and Ungutting on Microbiological Chemical and Sensory properties of Aquacultured Sea Bream Sparus aurata and Sea Bass Dicentrarchus labrax Stored in Ice
Çaklı Ş. , Kılınç B. , Yünlü A. , Dinçer M. T. , Tolasa Yılmaz Ş.
Critical Reviews In Food Science And Nutrition, cilt.46, ss.519-527, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Effects of using slurry ice on the microbiological chemical and sensory assessments of aquaculture sea bass Dicentrarchus labrax stored at 4 C
ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , YÜNLÜ A. , TOLASA YILMAZ Ş.
European Food Research And Technology, cilt.222, ss.130-138, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
2005
2005A study about the marination of clam (Ruditapes decussatus) and its shelf life
ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , Cadun A., DİNÇER M. T. , Tolasa Ş. , ÇAĞLAK E.
ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.56, ss.128-131, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2005
2005Determination of astaxanthin and canthaxanthin in salmonid
Toasa S. , Cakli S. , OSTERMEYER U.
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.221, ss.787-791, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2004
2004Bestimmung der Carotinoide verschiedenen handelsüblichen Lachsproben
TOLASA YILMAZ Ş. , OESTERMEYER U., ÇAKLI Ş.
Archiv Fur Lebensmittelhygiene, cilt.55, ss.63-66, 2004 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2014
2014Effects of Different Thawing Methods on the Freshness Quality of Fish
DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , ÇAKLI Ş. , TOLASA YILMAZ Ş.
SU URUNLERI DERGISI, cilt.26, ss.253-256, 2014 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)
2011
2011Effects of Soy Protein Isolate and Wheat Fiber on the Freeze-Thaw Stability of Lean Fish Mince
Tolasa Yılmaz Ş. , Çaklı Ş. , Yünlü A. , Şen Yılmaz E. B.
Journal Of Animal And Veterinary Advances, cilt.10, ss.3179-3187, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2016
2016TRYPSIN FROM VISCERA OF CULTURED SEA BREAM Sparus aurata CHARACTERISTICS AND THE EFFECTS OF SEASONAL VARIATION
Burcu Şen E. B. , Yünlü A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Erdem Ö. A. , Kırlangıç F., Soottawat B., et al.
FABA2016, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016
2016
2016EFFECT OF TEMPERAURE ON LIPOXYGENASE ACTIVITY in SARDINE MINCE WITH AND WITHOUT MILK PROTEIN CONCENTRATE
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , ŞEN YILMAZ E. B. , KIRLANGIÇ F., LEE C.
FABA2016, 3 - 05 Kasım 2016
2016
2016Trypsin from Viscera of cultured sea bream sparus aurata Charecteristics and The Effects of seasonal Variation
Şen E. B. , Cadun A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Erdem Ö. A. , Kırlangıç F., Benjakul S., et al.
FABA 2016, Antalya, Türkiye, 3 - 05 Kasım 2016
2016
2016Trypsin from viscera of cultured rainbow trout Oncorhynchus mykiss Characteristics and the effects of seasonal variation
Tolasa Yılmaz Ş. , Cadun A., Sen Yılmaz E. B. , Erdem Ö. A. , Kırlangıç F., Benjakul S., et al.
46 th WEFTA MEETING, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016
2015
2015Determination of some functional properties of enzymatically hydrolyzed protein from head of sea bass Dicentrarchus labrax and its effect in whiting Merlangius merlangus mince
Tolasa Yılmaz Ş. , Erdem Ö. A. , Çaklı Ş. , Evren Burcu Ş. Y. , Arzu Burcu Y., Demirtaş Erol N.
5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015
2015
2015Türkiye de Su Ürünleri İşleme Atıklarından Katma Değer Yaratılması Üzerine Olan Bazı Çalışmalar
ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , DİNÇER M. T. , TOLASA YILMAZ Ş. , ŞEN YILMAZ e. b. , DEMİRTAŞ EROL N., et al.
18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015
2015
2015İsrail Sazan ının Carassius gibelio Amino Asit Yağ Asit Kompozisyonu Bazı Vitamin ve Ağır Metal İçeriklerinin Tespiti
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , SARGİN H., ÜÇOK Ç.
18. Su Ürünleri Sempozyumu Susemp 2015, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015, ss.376
2015
2015Determination of Trypsin in İnternal Organs of Fish Species
ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , TOLASA YILMAZ Ş.
Seafood Expo Global&Seafood Processing Global, Brüksel, Belçika, 21 - 23 Nisan 2015
2015
2015SU ÜRÜNLERİ İŞLEME VE YAN ÜRÜNLERİNİN POTANSİYEL UYGULAMALARI
Çaklı Ş. , Cadun Yünlü A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Sen Yılmaz E. B. , Erdem Ö. A. , Demirtaş Erol N., et al.
18. ULUSAL SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, İzmir, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2015
2013
2013Derin Yağda Tekrarlı Kızartma İşleminde Antioksidan Kullanımının Yağ ve Sardalya Filetolarının Kalitesi Üzerine Etkisi
Demirtaş Erol N., Erdem Ö. A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Kayalar H. , Çaklı Ş.
17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 04 Eylül 2013
2013
2013USING ELECTRONIC NOSE FOR DETERMINATION QUALITY OF VACUUM PACKAGED CULTURED EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax
Erdem Ö. A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Çaklı Ş. , Yavuz A. B.
THE FIRST INTERNATIONAL FISHERIES SYMPOSIUM IN NORTHERN CYPRUS, Girne, Kıbrıs (Kktc), 24 - 27 Mart 2013
2010
2010An investigation on fish quality protection abilities of nettle Urtica dioica dandelion Taraxacum officinalis and spiny sowthistle Sonchus asper
Altınelataman C. , Şen Yılmaz E. B. , Tolasa Yılmaz Ş. , Erdem Ö. A. , Çelik U.
40th WEFTA CONFERENCE, İzmir, Türkiye, 04 Ekim 2010, ss.45
2010
2010Comparing The Polyphenol Oxidase Enzyme Activity in Deep Water Pink Shrimp (Parapenaeus longirostris) from Two Different Regions of Turkey by Using Dopa as Substrate
YÜNLÜ A. , ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , Doğan S., TOLASA YILMAZ Ş. , ŞEN YILMAZ E. B.
2nd International Congress of Seafood Technology(ICST), 10 Mayıs 2010, ss.30
2009
2009Effect Of Milk Protein Concentrate And Caffeic Acid On Lipid Oxidation And Textural Properties İn Sardine Mince During Chilled Storage
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A.
3rd Joint Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (39th Wefta Meeting And 54st Atlantic Fisheries Technology Conference), Copenhagen, Danimarka, 15 Eylül 2009, ss.106
2009
20094 ºC’de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik ve Biberiye Ekstraklarının Antioksidan Etkilerinin Değerlendirilmesi
Yünlü A. , Çaklı Ş. , Tolasa Yılmaz Ş. , Kışla D. , Şen Yılmaz E. B.
XV. SU ÜRÜNLERİ SEMPOZYUMU, Rize, Türkiye, 01 Temmuz 2009, ss.502
2008
2008An investigation about Aegean traditional carp roe paste tarama
ALTINELATAMAN C. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş. , ÇELİK U.
First International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.45
2008
2008Evaluation of waste fish products to produce the ready-to-eat fish soup and determination of its quality during storage at 0-4°C
Tolasa Yılmaz Ş. , Çaklı Ş. , Kışla D. , Dinçer M. T.
1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.145-149
2007
2007Effect of a flax seed soaking treatment prior to cooking process on the shelf life of rainbow trout stored at 4 ºC
YÜNLÜ A. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş. , ŞEN YıLMAZ E. B. , Filik A., ÇAKLI Ş.
37th WEFTA Annual Meeting, Lisbon, Portekiz, 24 Ekim 2007
2007
2007’Microbiological, Chemical, Sensory, Colour and Textural Changes of Rainbow trout Fillets (Onchoryncus mykiss) Treated With Sodium Acetate, Sodium Lactate, Sodium Citrate and Stored at 4C
KILINÇ B. , ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , TOLASA YILMAZ Ş.
37 WEFTA Meeting, Lizbon, Portekiz, 24 Ekim 2007, ss.158
2006
2006Effects of Different Thawing Methods on the Freshness Quality in Gilthead Seabream, Sardine, Anchovy and Black Mussel’
DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , ÇAKLI Ş. , TOLASA YILMAZ Ş.
36 WEFTA Meeting (2.TAFT), Quebec, Kanada, 29 Ekim 2006, ss.133
2006
2006Physical stabilization of omega-3 fatty acids in surimi gel
TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.
36 WEFTA Meeting (2.TAFT), Quebec, Kanada, 29 Ekim 2006, ss.174
2005
2005Chemical, Microbiological and Sensory Quality Changes of Common Dentex, While Stored in Ice’
ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş.
35 WEFTA Meeting, Antwerp, Belçika, 19 Eylül 2005, ss.86
2005
2005Chemical, Microbiological and Sensory Evaluation of Hot Smoked Rainbow Trout (Onchorincus Mykiss) Modified Atmosphere and Vacuum Packages, Stored in Ice
ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , DİNÇER M. T. , TOLASA YILMAZ Ş.
35 WEFTA Meeting, Antewrp, Belçika, 19 Eylül 2005, ss.69-70
2005
2005Likit Buzla Paketlenen Kültür Levreğinin (Dicentrarchus labrax) 4C de Depolamada Mikrobiyal, Kimyasal ve Duyusal Değişimlerinin İncelenmesi
ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş. , DİNÇER M. T.
13. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 01 Eylül 2005, ss.14
2005
2005Akivades Marinatın Soğuk Muhafazada Raf Ömrünün Kimyasal, Mikrobiyal ve Duyusal Açıdan Belirlenmesi
ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , KILINÇ B. , YÜNLÜ A. , TOLASA YILMAZ Ş.
13. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Çanakkale, Türkiye, 01 Eylül 2005, ss.40
Kitap & Kitap Bölümleri
2017
2017Bazı Su Ürünlerinin Hazırlık Aşamaları ve Pişirilme Yöntemleri
TOLASA YILMAZ Ş.
iZMİR BALIKÇILIĞI, Tuncay Kınacıgil, Zafer Tosunoğlu, Şükran Çaklı, Erhan Bey, Hakan Öztürk, Editör, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, İzmir, ss.249-268, 2017
Desteklenen Projeler
2016 - 2018
2016 - 2018SARDALYEDEKİ (SARDİNA PİCHARDUS) LİPOKSİGENAZ AKTİVİTESİ VE ENGELLENMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOLASA YILMAZ Ş. (Yürütücü) , ÇAKLI Ş. , KIRLANGIÇ F., ŞEN YILMAZ E. B.
2015 - 2018
2015 - 2018Kültür Çipura (Sparus aurata), Levrek (Dicentrarchus labrax) ve Alabalığın (Oncorhynchus mykiss) İç Organlarından Tripsin Eldesi ve Farklı Depolama Sıcaklıklarının ve Mevsimsel Farklılıkların Elde Edilen Toz Haldeki Tripsinin Depolama Kararlılığı Üzerindeki Etkisi
TÜBİTAK Projesi
TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016İSRAİL SAZANININ (CARASSİUS GİBELİO) BESİNSEL PROFİLİNİN ÇIKARTILMASI VE TÜKETİM AÇISINDAN UYGUNLUĞUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOLASA YILMAZ Ş. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016DERİN YAĞDA TEKRARLI KIZARTMA İŞLEMİNDE ANTİOKSİDAN KULLANIMININ YAĞ VE SARDALYA FİLETOLARININ KALİTESİ ÜZERİNE ETKİSİ
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOLASA YILMAZ Ş. (Yürütücü)
2013 - 2016
2013 - 2016İsrail Sazanının Carassius gibelio Besinsel Profilinin Çıkartılması ve Tüketim Açısından Uygunluğunun Değerlendirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Dinçer M. T. , Tolasa Yılmaz Ş. (Yürütücü) , Çaklı Ş.
2008 - 2009
2008 - 20094 ºc'de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik Ve Biberiye Ekstraklarının Antıoksidan Etkilerinin Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi
TOLASA YILMAZ Ş. , YÜNLÜ A. (Yürütücü)
2005 - 2006
2005 - 2006Innovative aquaculture feed development for fish meal replacement University of Rhode Island United States Department of Agriculture USDA Projesi
Desteklenmiş Diğer Projeler
Bilimsel Hakemlikler
Temmuz 2017
Temmuz 2017Food Bioscience
SSCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017International journal of Food Properties
SSCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Journal of the Science of Food and Agriculture (1 adet)
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2017
Mart 2017International journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2017
Şubat 2017Ege journal of fisheries and aquatic sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Ege journal of fisheries and aquatic sciences
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2016
Mart 2016Ege journal of fisheries and aquatic sciences
AHCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 419
h-indeksi (WOS): 12
Jüri Üyelikleri
Haziran-2017
Haziran 2017