Doç.Dr.

ŞEBNEM TOLASA YILMAZ


Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Biyografi

''Salmonid balıklarındaki astaksantin ve kantaksantinin tespiti' konulu master tezini Max Rubner-Enstitüsü Almanya'da tamamlayarak 2003 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Anablim Dalında master ünvanını almaya hak kazandı. 2004 yılında yine aynı Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.'Surimi jelindeki omega-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı' konulu doktora tezini Amerika Birleşik Devleti, Rhode Island Üniversitesi, Beslenme ve Gıda Bilimi Bölümü'nde tamamlayarak 2009 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi İşleme Anablim Dalında doktor ünvanını almaya hak kazandı. 2012 yılında ÜAK tarafından 'Doçent' ünvanını almaya hak kazandı. Halen aynı Anabilim Dalı'nda doçent olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları: İşleme Teknolojisi ve ürün geliştirme, surimi ve kıyma teknolojisi, oksidatif kararlılık, kimyasal kalite, gıda güvenliği.

Eğitim Bilgileri

2003 - 2009

2003 - 2009

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

2001 - 2003

2001 - 2003

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

1995 - 1999

1995 - 1999

Lisans

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Surimi jelindeki omaga-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü (Yl)

2003

2003

Yüksek Lisans

SALMONİD BALIKLARINDAKİ KAROTENOİD MEVCUDİYETİNİN İNCELENMESİ

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Unvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2012 - 2012

2012 - 2012

Yrd.Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2004 - 2012

2004 - 2012

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2016 - 2017

2016 - 2017

BAP Bilimsel Komisyon Üyesi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SU ÜRÜNLERİ PROTEİNLERİNDEKİ KALİTE DEĞİŞİMLERİ

Doktora

Doktora

Balık Kıymasının Depolamadaki Kararlılığı ve Kullanımı

Lisans

Lisans

GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Doktora

Doktora

Fonsiyonel su ürünlerinde denizel lipidlerin kullanımı

Lisans

Lisans

Gastronomide Su Ürünleri

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

SURİMİ TEKNOLOJİSİ

Yönetilen Tezler

Devam Ediyor

Devam Ediyor

Yüksek Lisans

Balık kasına ilave edilen kriyoprotektanların dondurma çözündürme kararlılığına etkisi

Tolasa Yılmaz Ş. (Danışman)

C.KÖSE(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2011

2011

Lipid Oxidation and Omega 3 Fatty Acid Retention in Salmon and Mackerel Nuggets during Frozen Storage

TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.

Journal Of Aquatic Food Product Technology, cilt.20, ss.172-182, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2011

2011

Control of Lipid Oxidation and Texture Changes in Frozen Sardine Mince by Combined Use of Milk Protein Concentrate and Caffeic Acid

TOLASA S. , ÇAKLI Ş. , CADUN A., Lee C. M.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.20, ss.308-318, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2010

2010

Physical and Oxidative Stabilization of Omega 3 Fatty Acids in Surimi Gels

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , LEE C.

Journal Of Food Science, cilt.75, ss.305-310, 2010 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)

2010

2010

Amino Acids and Fatty Acid Composition Content of Fish Sauce

Dıncer T. , Çaklı Ş. , Kılınç B. , Tolasa S.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.9, ss.311-315, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2006

2006

Chemical, microbiological and sensory changes associated with fish sauce processing

Kilinc B. , Cakli S. , Tolasa S. , Dincer T.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.604-613, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

Determination of astaxanthin and canthaxanthin in salmonid

Toasa S. , Cakli S. , OSTERMEYER U.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.221, ss.787-791, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2004

2004

Bestimmung der Carotinoide verschiedenen handelsüblichen Lachsproben

TOLASA YILMAZ Ş. , OESTERMEYER U., ÇAKLI Ş.

Archiv Fur Lebensmittelhygiene, cilt.55, ss.63-66, 2004 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2014

2014

Effects of Different Thawing Methods on the Freshness Quality of Fish

DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , ÇAKLI Ş. , TOLASA YILMAZ Ş.

SU URUNLERI DERGISI, cilt.26, ss.253-256, 2014 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)

2011

2011

Effects of Soy Protein Isolate and Wheat Fiber on the Freeze-Thaw Stability of Lean Fish Mince

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , ŞEN YıLMAZ E. B.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.10, ss.3179-3187, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2015

2015

Determination of Trypsin in İnternal Organs of Fish Species

ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , TOLASA YILMAZ Ş.

Seafood Expo Global&Seafood Processing Global, Brüksel, Belçika, 21 - 23 Nisan 2015

2013

2013

USING ELECTRONIC NOSE FOR DETERMINATION QUALITY OF VACUUM PACKAGED CULTURED EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax

Erdem Ö. A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Çaklı Ş. , Yavuz A. B.

THE FIRST INTERNATIONAL FISHERIES SYMPOSIUM IN NORTHERN CYPRUS, Girne, Kıbrıs (Kktc), 24 - 27 Mart 2013

2009

2009

Effect Of Milk Protein Concentrate And Caffeic Acid On Lipid Oxidation And Textural Properties İn Sardine Mince During Chilled Storage

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A.

3rd Joint Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (39th Wefta Meeting And 54st Atlantic Fisheries Technology Conference), Copenhagen, Danimarka, 15 Eylül 2009, ss.106

2008

2008

An investigation about Aegean traditional carp roe paste tarama

ALTINELATAMAN C. , KILINÇ B. , TOLASA YILMAZ Ş. , ÇELİK U.

First International Congress of Seafood Technology, İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.45

2006

2006

Physical stabilization of omega-3 fatty acids in surimi gel

TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.

36 WEFTA Meeting (2.TAFT), Quebec, Kanada, 29 Ekim 2006, ss.174

Kitap & Kitap Bölümleri

2017

2017

iZMİR BALIKÇILIĞI

TOLASA YILMAZ Ş.

Bazı Su Ürünlerinin Hazırlık Aşamaları ve Pişirilme Yöntemleri, Tuncay Kınacıgil, Zafer Tosunoğlu, Şükran Çaklı, Erhan Bey, Hakan Öztürk, Editör, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, İzmir, ss.249-268, 2017

Desteklenen Projeler

2016 - 2018

2016 - 2018

SARDALYEDEKİ (SARDİNA PİCHARDUS) LİPOKSİGENAZ AKTİVİTESİ VE ENGELLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TOLASA YILMAZ Ş. (Yürütücü) , ÇAKLI Ş. , KIRLANGIÇ F., ŞEN YILMAZ E. B.

2015 - 2018

2015 - 2018

Kültür Çipura (Sparus aurata), Levrek (Dicentrarchus labrax) ve Alabalığın (Oncorhynchus mykiss) İç Organlarından Tripsin Eldesi ve Farklı Depolama Sıcaklıklarının ve Mevsimsel Farklılıkların Elde Edilen Toz Haldeki Tripsinin Depolama Kararlılığı Üzerindeki Etkisi

TÜBİTAK Projesi

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , ERDEM Ö. A. , TOLASA YILMAZ Ş.

2013 - 2016

2013 - 2016

İsrail Sazanının Carassius gibelio Besinsel Profilinin Çıkartılması ve Tüketim Açısından Uygunluğunun Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Dinçer M. T. , Tolasa Yılmaz Ş. (Yürütücü) , Çaklı Ş.

2008 - 2009

2008 - 2009

4 ºc'de Depolanan Sardalya Marinatlardaki Adaçayı, Kekik Ve Biberiye Ekstraklarının Antıoksidan Etkilerinin Değerlendirilmesi

TÜBİTAK Projesi

YÜNLÜ A. (Yürütücü) , TOLASA YILMAZ Ş.

2005 - 2006

2005 - 2006

Innovative aquaculture feed development for fish meal replacement University of Rhode Island United States Department of Agriculture USDA Projesi

Desteklenmiş Diğer Projeler

TOLASA YILMAZ Ş.

Bilimsel Hakemlikler

Temmuz 2017

Temmuz 2017

Food Bioscience

SSCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2017

Haziran 2017

International journal of Food Properties

SSCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Journal of the Science of Food and Agriculture (1 adet)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2017

Mart 2017

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2017

Mart 2017

International journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2017

Şubat 2017

Ege journal of fisheries and aquatic sciences

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Ege journal of fisheries and aquatic sciences

Hakemli Bilimsel Dergi

Mart 2016

Mart 2016

Ege journal of fisheries and aquatic sciences

AHCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2016

Şubat 2016

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 151

h-indeksi (WOS): 7

Jüri Üyelikleri

Haziran-2017

Haziran 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

yüksek lisans tez savunma - Ege Üniversitesi