Prof.Dr.

AYŞE SİBEL AKALIN


Ziraat Fakültesi

Süt Teknolojisi Bölümü

Süt Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Eğitim Bilgileri

1987 - 1993

1987 - 1993

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Dok), Türkiye

1984 - 1987

1984 - 1987

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt Teknolojisi (Yl), Türkiye

1980 - 1984

1980 - 1984

Lisans

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1993

1993

Doktora

Yoğurt Benzeri Ekşi Süt Mamüllerinin Üretimi ve Bunların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1987

1987

Yüksek Lisans

Dondurma Yapımında Peynir Suyu Tozunun Kullanım Olanakları ve Bunun Dondurmanın Özelliklerine Etkisi Üzerine Araştırmalar

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Ziraat, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2003 - Devam Ediyor

2003 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1997 - 2003

1997 - 2003

Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1995 - 1997

1995 - 1997

Yrd.Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

1987 - 1995

1987 - 1995

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

2010 - Devam Ediyor

2010 - Devam Ediyor

Soruşturma Komisyonu Üyesi

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2015 - 2018

2015 - 2018

Bölüm Başkanı

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi

2010 - 2013

2010 - 2013

Merkez Müdürü

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

2003 - 2010

2003 - 2010

Yönerge Komisyonu Üyesi

Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Süt Endüstrisinde Kalite Kontrol III

Lisans

Lisans

Beslenme ve Süt Ürünleri

Yönetilen Tezler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

New approach for yoghurt and ice cream production: High-intensity ultrasound

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, cilt.86, no.1, ss.392-398, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Dairy-derived antimicrobial peptides: Action mechanisms, pharmaceutical uses and production proposals

Akalin A. S.

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY, cilt.36, ss.79-95, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

Improving quality characteristics of reduced and low fat Turkish white cheeses using homogenized cream

Karaman A. D. , Akalin A. S.

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.50, ss.503-510, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2013

2013

ANTIOXIDANT ACTIVITY OF PROBIOTIC YOGHURT FORTIFIED WITH MILK PROTEIN BASED INGREDIENTS

Unal G., El S. N. , Akalin A. S. , Dinkci N.

ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE, cilt.25, ss.63-69, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2011

2011

The effect of dairy products on dental caries

Akalin A. S.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, cilt.22, ss.4-6, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2010

2010

Determination of Conjugated Linoleic Acid (CLA, c9, t11 and t10, c12 18:2) and -Tocopherol in a Dairy Dessert Hosmerim

Akalin A. S. , Tokusoglu O.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES, cilt.13, ss.105-111, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2010

2010

The influence of milk supplementation on the microbiological stability and textural characteristics of fermented milk

Akalin A. S. , Unal G.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.65, ss.291-294, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

Effects of Aging Time and Storage Temperature on the Rheological and Sensory Characteristics of Whole Ice Cream

Akalın A. S. , Karagözlü C. , Ünal G. , Ender G.

Milchwissenschaft-Milk Science International, cilt.63, ss.293-295, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

2008

2008

Rheological Properties of Reduced Fat and Low Fat Ice Cream Containing Whey Protein Isolate and Inulin

Akalın A. S. , Karagözlü C. , Ünal G.

European Food Research And Technology, no.3, ss.889-895, 2008 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Importance of dairy products in metabolic syndrome-obesity and hypercholesterolemia - Part 1

uenal G., Akalin A. S. , Akbulut N.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, cilt.18, ss.26-28, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Isolation of Yersinia enterocolitica in Turkish cheese varieties

Goenc S., Kınık Ö. , Akalın S. , Karagözlü C.

INDIAN VETERINARY JOURNAL, cilt.84, ss.1062-1063, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2007

2007

Occurrence of conjugated linoleic acid in probiotic yoghurts supplemented with fructooligosaccharide

Akalin A. S. , TOKUSOGLU O., GONC S., AYCAN S.

INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL, cilt.17, ss.1089-1095, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2006

2006

Antioxidant activity of milk proteins

Unal G. , Akalin A. S.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, cilt.17, ss.4-6, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2006

2006

Milk proteins and hypertension

Unal G. , Akalin A. S.

AGRO FOOD INDUSTRY HI-TECH, cilt.17, ss.52-55, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2006

2006

Determination of some chemical and microbiological characteristics of Kaymak

Akalin A. S. , GONC S., Unal G. , OKTEN S.

GRASAS Y ACEITES, cilt.57, ss.429-432, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2005

2005

Detection of biologically active isomers of conjugated linoleic acid in kaymak

Akalin A. S. , TOKUSOGLU O., GONC S., OKTEN S.

GRASAS Y ACEITES, cilt.56, ss.298-302, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

Liquid chromatographic determination of thiamin in dairy products

Akalin A. S. , Gonc S., Dınkcı N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION, cilt.55, ss.345-349, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2004

2004

Viability and activity of bifidobacteria in yoghurt containing fructooligosaccharide during refrigerated storage

Akalin A. S. , FENDERYA S. , AKBULUT N.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.39, ss.613-621, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

Simultaneous differential pulse polarographic determination of cadmium, lead, and copper in milk and dairy products

TOKUSOGLU O., AYCAN S., Akalin S. , KOCAK S., ERSOY N.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, cilt.52, ss.1795-1799, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2004

2004

Liquid chromatographic detection of alpha-, gamma-, delta-tocopherols in infant formulas

Akalin A. S. , TOKUSOGLU O.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.59, ss.244-246, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2004

2004

A rapid high performance liquid chromatographic detection of furosine (epsilon-N-2-furoylmethyl-L-lysine) in pasteurized and UHT milks

TOKUSOGLU O., Akalin A. S. , UNAL M.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.59, ss.502-505, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2003

2003

Varying Quantities of Thiamin and Riboflavin Can Be Found In Cows, Sheep and Goats Milk

Akalın A. S. , Gönç S., Dinkçi N.

DAIRY INDUSTRIES INTERNATIONAL, no.1, ss.26-28, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi)

2003

2003

Concentrations of riboflavin in dairy products and the effect of refrigerated storage on its changes in UHT-milks

Akalın A. S. , Gönç S., Dinkçi N.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.58, ss.585-589, 2003 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2002

2002

Variation in organic acids content during ripening of pickled White cheese

Akalin A. S. , GONC S., AKBAS Y.

JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, cilt.85, ss.1670-1676, 2002 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Creative Commons License identifier identifier

1997

1997

Influence of yogurt and acidophilus yogurt on serum cholesterol levels in mice

Akalin A. S. , GONC S., DUZEL S.

JOURNAL OF DAIRY SCIENCE, cilt.80, ss.2721-2725, 1997 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

1997

1997

Determination of organic acids in commercial cheeses by high performance liquid chromatography

Akalin A. S. , Kınık O. , Gonc S.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.52, ss.260-262, 1997 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

1997

1997

Lactulose and 5-HMF contents in market milks

Akalin A. S. , GONC S.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.52, ss.377-380, 1997 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

1996

1996

The determination of orotic acid in ruminant milks using HPLC

Akalin A. S. , GONC S.

MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL, cilt.51, ss.554-556, 1996 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

The Effect of High Power Ultrasound on the Milk Homogenization Efficiency and Milk Fat Globule Size Compared to Conventional Homogenization

Akdeniz V., Akalın A. S.

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, cilt.8, ss.252-259, 2019 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2018

2018

Helicobacter pylori Enfeksiyonunda Probiyotiklerin Rolü

AKDENİZ V. , ÖZER E. , AKALIN A. S.

Gıda (The Journal of Food), cilt.46, ss.298-310, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Ultrason Uygulamasının Süt Ürünlerinde Homojenizasyon, Jel Yapısı, Viskozite ve Su Tutma Kapasitesi Üzerine Etkisi

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

GIDA/THE JOURNAL OF FOOD, cilt.42, ss.743-753, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2017

2017

Somatik Hücreler ve Endojen Enzimlerinin Süt Teknolojisindeki Önemi

Ozer E. , Ünal G. , Kesenkaş H. , Akalın A. S.

Gıda, cilt.42, ss.763-772, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri) Creative Commons License

2016

2016

Influence of Supplementation with Green and Black Tea on Viscosity and Sensory Characteristics of Drinking Yoghurt

Ünal G. , Karagözlü C. , Kınık Ö. , Akan E. , Akalın A. S.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.53, ss.343-349, 2016 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2013

2013

Probiyotiklerin Atopik Dermatit Üzerine Etkisi

Akpınar A., AKALIN A. S. , UYSAL H. R.

AKADEMİK GIDA, cilt.4, ss.35-37, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2012

2012

Dondurma Teknolojisinde Isıl İşlemin Önemi

ÜNAL G. , AKALIN A. S.

Food Sektör, ss.14-16, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2012

2012

Yoğurdun Beslenme Açısından Önemi

AKALIN A. S. , ÜNAL G.

Tarım Türk Dergisi, cilt.7, ss.208-210, 2012 (Hakemsiz Dergi)

2012

2012

Kargı Tulum Peynirinin Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Dinkçi N. , Ünal G. , Akalın A. S. , Varol A., Gönç S.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.49, ss.287-292, 2012 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2011

2011

Süt ve Süt Ürünlerinde Bir Kalite Parametresi: Lisinoalanin

Dinkçi N. , Ünal G. , Akalın A. S.

Akademik Gıda, cilt.9, ss.64-69, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2009

2009

Az Yağlı Peynir Üretiminde Homojenizasyonun Etkileri ve Beyaz Peynir Teknolojisinde Uygulanabilirliği

Karaman A., AKALIN A. S.

Dünya Gıda Dergisi, ss.75-80, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

Sütte Bulunan Antioksidatif Etmenler

ÜNAL G. , AKALIN A. S.

Standart, no.557, ss.92-95, 2008 (Hakemsiz Dergi)

2007

2007

Bebek Beslenmesinde Anne Sütünün Ayrıcalığı

ÜNAL G. , AKALIN A. S. , AKBULUT N.

Hasad Gıda, ss.16-21, 2007 (Hakemsiz Dergi)

2006

2006

The Importance of Probiotics in Pediatrics

Dinkçi N. , Ünal G. , Akalın A. S.

Pakistan Journal of Nutrition, cilt.5, ss.608-611, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Functional Properties of Bioactive Components of Milk Fat in Metabolism

AKALIN A. S. , GÖNÇ S., ÜNAL G.

Pakistan Journal of Nutrition, no.3, ss.194-197, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

Koroner Kalp Hastalığında Süt ve Ürünlerinin Önemi

ÜNAL G. , AKALIN A. S.

GIDA/THE JOURNAL OF FOOD, cilt.31, ss.259-266, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2005

2005

Probiyotikler ve Allerji

AKALIN A. S. , ÜNAL G.

Gıda Teknolojisi Derneği Gıda Dergisi, ss.43-48, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Demir Eksikliği ve Süt Ürünlerinin Demirce Zenginleştirilmesi

Ünal G. , Akalın A. S.

Gıda Teknolojisi Derneği Gıda Dergisi , cilt.4, ss.317-323, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Antibiyotik kullanımına bağlı diyarenin tedavisinde ve önlenmesinde probiyotikler

Gürsoy O., AKALIN A. S.

TÜRK MİKROBİYOLOJİ CEMİYETİ DERGİSİ, cilt.34, ss.131-134, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Çocukluk çağında obezite ve anne sütünün önemi

AKALIN A. S.

Bilimsel Gıda, ss.39-42, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Süt ürünlerinde bir ısıl işlem parametresi ve kalite göstergesi: Furosin

Akalın A. S. , Tokuşoğlu Ö.

Bilimsel Gıda, cilt.1, ss.9-11, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

A potential anticarcinogenic agent: CLA.

Akalın A. S. , Tokuşoğlu Ö.

Pakistan Journal of Nutrition, cilt.2, no.109, ss.109-110, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Probiyotik Yoğurtların Bazı Kimyasal Özellikleri Üzerine Bir Araştırma

Fenderya S. , Akalın A. S.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.40, ss.87-94, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2002

2002

Laktuloz Üretimi, Gıda ve Farmakoloji Endüstrisinde Kullanımı

Akalın A. S.

Gıda , cilt.27, ss.475-478, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2002

2002

Yumuşak sunulan dondurulmuş sütlü tatlılar, şerbet ve buz üretim teknolojisi

Akalın A. S. , Akbulut N.

Gıda Teknolojisi , cilt.6, ss.43-48, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2002

2002

Beslenmede probiyotiklerin önemi

Akalın A. S. , Ötleş S.

Dünya Gıda, cilt.10, ss.70-74, 2002 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2000

2000

Kımız üretimi ve özellikleri üzerinde bir araştırma

Akalın A. S. , Kınık Ö. , Gönç S.

Gıda , cilt.25, ss.379-384, 2000 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Inek, koyun ve keçi sütlerinde bulunan organik asit miktarları üzerine bir arastırma.

Akalın A. S.

Dünya Gıda, cilt.1, ss.49-50, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1998

1998

Yogurt Üretimi ve depolama sırasında organik asitlerin belirlenmesi

Akalın A. S. , Kınık Ö. , Gönç S.

Gıda, cilt.23, ss.59-65, 1998 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Fermente süt mamülleri ve kolesterol arasindaki iliskiye ait bir degerlendirme

Akalın A. S. , Gönç S., Kılıç S.

Gıda, cilt.21, ss.89-94, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Süt ürünlerinde Maillard reaksiyonunun olumsuz sonuçları ve izleme metotları

Akalın A. S. , Uysal H. R.

E. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.33, ss.209-216, 1996 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1996

1996

L(+): D(-) Lactic Acid Contents and Aroma Profilers in Bioghurt, Bifighurt, Biogarde in Comparison with Yoghurt

Akalın A. S.

Egyptian Journal of Dairy Science, cilt.24, ss.227-234, 1996 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1996

1996

Anne sütü ve inek sütündeki karbonhidratların gaz kromatografisi ile saptanması

Akalın A. S.

E. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.33, ss.89-95, 1996 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1995

1995

Dondurma teknolojisinde kullanılan katkı maddelerinin özellikleri, islevleri ve yasal durumu (1)Renk, tat ve koku maddeleri

Akalın A. S. , Gönç S.

E. Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi , cilt.32, ss.193-199, 1995 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1992

1992

Meyveli Yoğurt Üretim Teknolojisi

Akalın A. S. , Gönç S.

Hasat, cilt.3, ss.26-29, 1992 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1990

1990

Yoğurdun Terapötik Etkisi

Enfiyeci A. S. , Gönç S., Akçiçek E.

E.Ü.Ziraat Fak.Dergisi, cilt.27, ss.245-264, 1990 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1988

1988

Dondurmada süt yağı yerine bitkisel yağ kullanım olanakları üzerine araştırmalar

Akalın A. S. , Gönç S., Oktar E.

E. Ü. Ziraat Fak. Dergisi, cilt.25, ss.10-22, 1988 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1987

1987

Dondurma Teknolojisinde Kullanılan Emülsifiye ve Stabilize Edici Maddeler, Fonksiyonları ve Kombinasyonları

Akalın A. S. , Gönç S.

E.Ü.Ziraat Fak. Dergisi , cilt.24, ss.209-221, 1987 (Hakemli Üniversite Dergisi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

CLA (CONJUGATED LİNOLEİC ACID) IN MILK FAT: PHYSIOLOGICAL EFFECTS

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

29th SCIENTIFIC - EXPERT CONFERENCE OFAGRICULTURE AND FOOD INDUSTRY, 26 - 28 Eylül 2018

2018

2018

THE EFFECTS OF HIGH POWER ULTRASOUND ON DAIRY FERMENTATION

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

29th International Scientific-Expert Conference of Agriculture And Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, ss.342-347

2018

2018

Effects of Somatic Cell Count on Properties of Probiotic Yoghurt.

Karagözlü C. , Kınık Ö. , Akalın A. S. , Kesenkaş H. , Dinkçi N.

29th International Scientific – Expert Conference of Agricultural and Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 28 Eylül 2018, cilt.1

2018

2018

Effects of High Power Ultrasound on Microbial Inactivation in Dairy Products

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Nisan 2018

2018

2018

Probiotics and Human Health

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Nisan 2018

2018

2018

Effects of High Intensity Ultrasound on Protein Functionality

AKDENİZ V. , AKALIN A. S.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, Şanlıurfa, Türkiye, 25 Nisan 2018

2018

2018

The Relation Between Yogurt Consumption and Obesity

FENDERYA S. , AKALIN A. S.

1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 25 Nisan 2018

2017

2017

Efficacy of Fermented Milks in Controlling Helicobacter Pylori Infection.

ÖZER E. , ÜNAL G. , FENDERYA S. , AKALIN A. S.

2nd International Balkan Agriculture Congress, Tekirdağ, 16 - 18 Mayıs 2017

2017

2017

Effect of dairy products on glycemic responses. 2nd International Balkan Agriculture Congress

FENDERYA S. , AKALIN A. S.

2nd International Balkan Agriculture Congress, May 16-18, Tekirdağ, 16 - 18 Mayıs 2017

2017

2017

Applications of high intensity ultrasound in dairy technology

AKDENİZ V. , AKALIN A. S. , DİRİM S. N.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017

2017

2017

Effect of Different Herbs and Packaging Conditions on the Antioxidant and Proteolytic Activities of Probiotic Lor Cheese

ÜNAL G. , EKİN D., AKALIN A. S.

The Third International Mediterranean Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, Girne, Turkish Republic of Northern Cyprus., 13 - 16 Nisan 2017

2016

2016

Functional components in cheese whey

ÖZER E. , ÜNAL G. , AKALIN A. S.

International Congress on Food of Animal Origin, Girne, Kıbrıs (Kktc), 10 Kasım 2016, ss.298

2016

2016

Fenderya, S., Ünal, G., Akalın, A.S. (2016). Soya Yoğurdunun Fonksiyonel Özellikleri.

AKALIN A. S.

Türkiye 12.Gıda Kongresi, 5-7 Ekim, 2016, Edirne., Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016

2016

2016

Ünal, G., Fenderya, S., Ender, G., Akalın, A.S. (2016). Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Beslenmemizdeki Önemi.

AKALIN A. S.

Türkiye 12.Gıda Kongresi, 5-7 Ekim, 2016, Edirne., Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016

2016

2016

Süt Ürünleri Üretiminde Somatik Hücrelerin Önemi:Farklı Bir Bakış

ÖZER E. , ÜNAL G. , KESENKAŞ H. , AKALIN A. S.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.78

2016

2016

Angiotensin-Converting Enzyme (ACE) Inhibitory and Starter Culture Activities in Probiotic Yoghurts: Effect of Sodium Calcium and Whey Protein Concentrate

AKALIN A. S. , ÜNAL G. , DİNKÇİ N.

27th International Scientific-Expert Congress of Agriculture and Food Industry, Bursa, Türkiye, 26 Eylül 2016, ss.83

2014

2014

A Quality Characteristic in Dairy Products Lysinoalanine

Dinkçi N. , Akalın A. S. , Ünal G. , Akbulut N.

28th EFFoST Conference / 7th Food Factory for the Future Conference “Innovation in Attractive and Sustainable Food for Health, Uppsala, İsveç, 25 - 28 Kasım 2014, ss.58-59

2015

2015

Effect of Black and Green Tea on Some Characteristics of Kefir and Drinking Yoghurt during Storage

Ünal G. , Karagözlü C. , Akalın A. S. , Kınık Ö. , Akan E.

The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 1 - 04 Ekim 2015

2014

2014

Ünal, G., Akalın, A.S. (2014). The Use of Lactulose in Functional Food Applications.

AKALIN A. S.

Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, October 14-17, İstanbul, Turkey, İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014

2014

2014

Ünal, G., Akalın, A.S. (2014). The Role of Dairy Products in the Management of Diabetes Treatment.

AKALIN A. S.

Annual Conference & Exhibition, Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products, and Dietary Supplements, October 14-17, İstanbul, Turkey., İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014

2014

2014

Ünal, G., Akalın, A.S. (2014). Süttozu ve Diğer Süt Bazlı Toz Ürünlerin Kullanım Alanları.

AKALIN A. S.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan, 2014, Adana., Adana, Türkiye, 17 Nisan 2014

2014

2014

Ekin, D., Ünal, G., Akalın, A.S. (2014). Modifiye Atmosfer Paketlemenin Lor Peynirinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi.

AKALIN A. S.

4.Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 Nisan,2014, Adana., Adana, Türkiye, 17 Nisan 2014

2012

2012

Ünal, G., Akalın, A.S. (2012). Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Paketlenmesinde Karbondioksit Kullanımı.

AKALIN A. S.

Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15-16 Kasım, Denizli., Denizli, Türkiye, 15 Ekim 2012

2012

2012

Ünal, G., Akalın, A.S. (2012). Yüksek Hidrostatik Basınç Teknolojisinin Süt Endüstrisinde Kullanımı.

AKALIN A. S.

11. Türkiye Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, 2012, Hatay., Hatay, Türkiye, 10 Ekim 2012

2012

2012

Ünal, G., Akalın, A.S. (2012). Plazmin Aktivitesinin UHT Sütün Raf Ömrü Açısından Önemi.

AKALIN A. S.

11. Türkiye Gıda Kongresi, 10-12 Ekim, 2012, Hatay., Hatay, Türkiye, 10 Ekim 2012

2012

2012

Karaman, A.D., Benli, M., Akalın, A.S. (2012). Microstructure of Industrially Produced Reduced and Low fat Turkish White Cheese as Influenced by Homogenization of Cream.

AKALIN A. S.

Cheese as Influenced by Homogenization of Cream. IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, Abstract Book, p:123, 21-24 May 2012, Madison, Wisconsin, USA., Wiconson, Amerika Birleşik Devletleri, 21 Mayıs 2012

2012

2012

Fatty Acid and Mineral Levels in Van Otlu (Herby) Cheese Collected from Southeastern of Turkey

Karaman A. D. , SECKIN A. K. , DİNKÇİ N. , AKALIN A. S.

6. IDF Cheese Ripening and Technology Symposium, Wisconsin, Amerika Birleşik Devletleri, 21 Mayıs 2012, ss.123-124

2011

2011

Ünal, G., Akalın, A.S. (2011). Influence of fortification with caseinate and whey protein concentrate on textural and sensory properties of set-type yoghurt.

AKALIN A. S.

7th NIZO Dairy Conference, Flavour and Texture: Innovations in Dairy, September 21-23, Papendal, The Netherlands., Papendal, Hollanda, 21 Eylül 2011

2011

2011

Microstructural, textural and sensory characteristics of probiotic yoghurts fortified with caseinate or whey protein concentrate

AKALIN A. S. , ÜNAL G. , DİNKÇİ N. , HAYALOGLU A. A.

7th NIZO Dairy Conference “Flavour and Texture: Innovations in Dairy”, Papendal, Hollanda, 21 Eylül 2011, ss.18

2011

2011

Antioxidant activity of probiotic yoghurt fortified with caseinate or whey protein concentrate

ÜNAL G. , EL S. N. , AKALIN A. S. , DİNKÇİ N.

NAFI 2011 International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.44

2011

2011

Ünal, G., Akalın, A.S. (2011). Generation of Antimicrobial Peptides from Casein Fractions.

AKALIN A. S.

International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, 26-29 May, 2011, Çeşme, İzmir, Turkey., İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011

2010

2010

The Functional and Health Effects of a Dietary Fiber: Inulin

DİNKÇİ N. , Akpınar A., AKALIN A. S. , KINIK Ö.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.134

2010

2010

Nutritional Aspects and Safety of Organic Foods

DİNKÇİ N. , Yerlikaya O. , KINIK Ö. , AKALIN A. S.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.161

2010

2010

The Biochemical and Microbiological Characteristics of Kargı Tulum Cheese

DİNKÇİ N. , ÜNAL G. , AKALIN A. S. , GÖNÇ S., Ökten Varol S.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 03 Kasım 2010, ss.133

2010

2010

Probiotic Efficacy and Probiotic Carrier Food Systems

KESENKAŞ H. , YERLIKAYA O. , KINIK Ö. , AKALIN A. S.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.497

2009

2009

Ünal, G., Akalın, A.S. (2009). Keçi ve Koyun Sütü Peynirlerinde Biyoçeşitlilik ve Coğrafi İşaretleme.

AKALIN A. S.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 21-23 Mayıs, 2009, Denizli., Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009

2009

2009

Süt ve Süt Ürünlerinde bir Kalite Parametresi: LAL

DİNKÇİ N. , ÜNAL G. , AKALIN A. S.

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 21 Mayıs 2009, ss.8-9

2008

2008

Karaman, A. D., Akalın, A. S. (2008). ISO 17025'e Göre Süt Teknolojisi Laboratuarında Kalite Güvenliği ve Akreditasyon,

AKALIN A. S.

GAP 5. Tarım Kongresi, 17-19 Ekim, 2008, Şanlıurfa., Şanlıurfa, Türkiye, 17 Ekim 2008

2008

2008

Karaman, A. D., Akalın, A. S. (2008). Süt Teknolojisinde Metot Validasyonu ve Uygulamaları.

AKALIN A. S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, sf: 749-752, Atatürk Üniversitesi, Erzurum., Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008

2008

2008

Karaman, A. D., Akalın, A. S. (2008). Az yağlı peynir üretiminde homogenizasyonun etkileri ve beyaz peynir teknolojisinde uygulanabilirliği.

AKALIN A. S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, sf: 93, Atatürk Üniversitesi, Erzurum, Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008

2008

2008

Ünal, G., Akalın, A.S. (2008) Süt proteini kaynaklı peptidlerin antibakteriyel aktivitesi.

AKALIN A. S.

Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008, sf: 753-754, Atatürk Üniversitesi, Erzurum., Erzurum, Türkiye, 21 Mayıs 2008

2008

2008

5th IDF Symposium on Cheese Ripening, 9-13 March, 2008, Bern Switzerland

AKALIN A. S.

Akalın, A. S., Karaman, D. (2008). Evaluation of two packaging systems on the ripening characteristics of Turkish white cheese., Bern, İsviçre, 09 Mart 2008

2008

2008

Karaman, A.D., Akalın, A.S., (2008). Effect of Cream Homogenization on Textural and Sensory Characteristics of Reduced Fat Turkish White Cheese.

AKALIN A. S.

5 th IDF Symposium on Cheese Ripening, Final Programme and Book of Abstracts, p: 195, 9-13 March 2008, Bern, Switzerland., Bern, İsviçre, 09 Mart 2008

2007

2007

Anne Sütü Oligosakkaritleri

ÜNAL G. , DİNKÇİ N. , AKALIN A. S.

Gıda Mühendisliği 5. Kongresi, Ankara, Türkiye, 08 Kasım 2007, ss.507-512

2007

2007

Importance of Dairy Products in Metabolic Syndrome

Ünal G. , Akalın A. S. , Akbulut N.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 Ekim 2007, ss.4-5

2007

2007

Ünal, G., Akalın, A.S. , Karaman, D. (2007) Süt Endüstrisinde Laktoperoksidaz Sistemin Önemi.

AKALIN A. S.

GAP V. Tarım Kongresi, 17-19 Ekim,2007, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa., Şanlıurfa, Türkiye, 17 Ekim 2007

2007

2007

Breast Milk Leptin in Childhood Obesity

Akalın A. S. , Ünal G. , Alpsan A.

2nd International Congress on Food and Nutrition, İstanbul, Türkiye, 24 Ekim 2007, ss.1-2

2006

2006

Antioxidant Activity of Milk Proteins

Ünal G. , Akalın A. S.

II. International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, İstanbul, Türkiye, 04 Mayıs 2006, ss.2-3

2006

2006

Akalın A. S., Tokuşoğlu, Ö., Akbulut, N. Aycan, Ş. (2006) Eicosapentaenoic acid (EPA), Docosahexaenoic acid (DHA) Levels and Microbiological Stability of Yoghurt Supplemented with Nannochloris spp.

AKALIN A. S.

4th Euro Lipid Fed Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future, 1-4 October,2006, University of Madrid, Spain, Madrid, İspanya, 01 Ekim 2006

2006

2006

Ünal, G., Akalın, A.S. (2006) Angiotensin Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Activity of Milk Proteins.

AKALIN A. S.

II. International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, May 4-6, 2006, Military Museum & Cultural Center, Harbiye, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 04 Mayıs 2006

2006

2006

The Importance of Probiotics in Pediatrics

DİNKÇİ N. , ÜNAL G. , GÖNÇ S., AKALIN A. S.

V. International Nutrition and Dietetics Congress, Ankara, Türkiye, 12 Nisan 2006, ss.64

2006

2006

Nutrition Strategies in Lactose Intolerance Related to Dairy Products

ÜNAL G. , DİNKÇİ N. , AKALIN A. S. , Alpsan A.

V. International Nutrition and Dietetics Congress, Ankara, Türkiye, 12 Nisan 2006, ss.121

2006

2006

Akalın, A.S., Oysun, G., Ünal, G. (2006) The Role of Fermented Dairy Products on Healthy Ageing.

AKALIN A. S.

V. International Nutrition and Dietetics Congress, April 12-15, 2006, Hacettepe University Cultural Centre, Ankara., Ankara, Türkiye, 12 Nisan 2006

2005

2005

Akalın, A.S., Gönç, S., Fenderya, S., Ünal, G. (2005) Effect of Inulin and Whey Protein Concentrate on Textural Properties and Microbiological Stability of Reduced Fat Yoghurt Containing Bifidobacterium animalis.

AKALIN A. S.

26th World Congress and Exhibition of the - International Society For Fat Research, 'Modern Aspects of Fats and Oils', 25-28 September,2005, Prague, Czech Republic, Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 Eylül 2005

2005

2005

Akalın, A.S., Karagözlü, C., Elmacı, Y., Gönç, S., Ünal, G. (2005) Effect of Fat Replacers on the Sensory and Textural Properties of Ice Cream.

AKALIN A. S.

26th World Congress and Exhibition of the - International Society For Fat Research, 'Modern Aspects of Fats and Oils', 25-28 September,2005, Prague, Czech Republic., Prag, Çek Cumhuriyeti, 25 Eylül 2005

2005

2005

Functional Properties of Bioactive Components of Milk Fat in Metabolism.

Akalın A. S. , Gönç S., Ünal G.

1st International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 15 Haziran 2005, ss.5-6

2005

2005

Ünal, G.,Ender, G., Akalın, A.S. , Akbulut,N. (2005) Polyamines in Milk and Dairy Products: Effects on Nutrition, Growth and Health.

AKALIN A. S.

1st International Food and Nutrition Congress , 15-18 June, 2005, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 15 Haziran 2005

2004

2004

Akalın, A.S.: Tokuşoğlu, Ö.: Gönç, S.: Ökten, S. (2004) Detection of Biologically Active Isomers of Conjugated Linoleic Acid during Manufacture of Concentrated Cream 'Kaymak'.

AKALIN A. S.

3rd Euro Fed Lipid Congress, 'Oils, Fats and Lipids in a Changing World', 5-8 September, 2004, Edinburgh University, Edinburgh, Scotland, Edinburg, İskoçya, 05 Eylül 2004

2004

2004

Gönç, S., Akalın, S., Ökten, S., Ünal, G. (2004) Determination of Some Chemical and Microbiological Characteristics of Concentrated Cream 'Kaymak'.

AKALIN A. S.

3rd Euro Fed Lipid Congress, 'Oils, Fats and Lipids in a Changing World' , 5-8 September,2004, Edinburgh University, Edinburgh, Scotland., Edinburg, İskoçya, 05 Eylül 2004

2004

2004

Demir Eksikliği ve Süt Ürünlerinin Demirce Zenginleştirilmesi

Ünal G. , Akalın A. S.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.7-8

2004

2004

Probiyotikler ve Allerji

Akalın A. S. , Ünal G.

Türkiye 8. Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.10-11

2004

2004

Akalın, A.S.: Tokuşoğlu, Ö.: Ünal, G. (2004) Effect of fructooligosaccharide and whey protein concentrate on the viability and activity of probiotic bacteria in fermented milk.

AKALIN A. S.

1st International Congress on Functional Foods and Nutraceuticals, April 27-29 , 2004, Antalya, Turkey, Antalya, Türkiye, 27 Nisan 2004

2003

2003

Ünal, G., Akalın, A.S., Akbulut, N., Gerçek Bir Fonksiyonel Gıda: Anne Sütü.

AKALIN A. S.

1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, 29 Eylül - 1 Ekim, 2003, İstanbul, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2003

2003

2003

Akalın, A. S., Tokuşoğlu, Ö., Gönç, S. (2003) Occurence of conjugated linoleic acid (CLA, 9c, 11t-18:2) in probiotic yoghurts fortificated fructooligosaccharide (FOS).

AKALIN A. S.

IFT Annual Meeting, Book of Abstracts, July 12-16, 2003, Chicago, Illionis, USA., Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 12 Haziran 2003

2002

2002

Tokuşoğlu, Ö: Akalın, A. S.: Ünal, M. K. (2002) A rapid method for furosine determination in dairy products by reversed phase HPLC.

AKALIN A. S.

IFT Annual Meeting, Book of Abstracts, June 15-19,2002, Anaheim, California, USA., California, Amerika Birleşik Devletleri, 15 Haziran 2002

2001

2001

Elektronik sağım tekniği

Akalın A. S. , Fenderya S.

GAP II. Tarım Kongresi, 24-26 Ekim 2001, Şanlıurfa, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2001, ss.483-491

2001

2001

Akalın, S.: Akbulut, N.: Fenderya, S. (2001) Oligosaccharides and healthy digestive functions.

AKALIN A. S.

Symposium Danone. Fermented Food, Fermentation and Intestinal Flora- Fermented Foods and Healthy Digestive Functions, May 17-18 ,2001, Mexico., Mexico, Meksika, 17 Mayıs 2001

2000

2000

Akalın, A.S.: Akbulut, N.: Fenderya, S. (2000) Bifidobacteria and Bifidogenic Factors.

AKALIN A. S.

Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, October 12-16, pg. 39, Ankara , Turkey, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000

2000

2000

Akalın, S. (2000) Benefits of bifidobacteria to human health.

AKALIN A. S.

Symposium Danone. Fermented Food, Fermentation and Intestinal Flora- Functional Dairy Products, New York Academy of Medicine, New York, USA- May 25-26, 2000., New York, Amerika Birleşik Devletleri, 25 Mayıs 2000

2000

2000

Akalın, A. S.: Gönç, S.: Fenderya, S. 2000. Probiyotik süt ürünleri ve prebiyotikler.

AKALIN A. S.

Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri, VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Tebliğler Kitabı, 29-37, Tekirdağ., Tekirdağ, Türkiye, 20 Mayıs 2000, ss.29-37

1999

1999

Akalin, S. (1999).:Beslenme fizyolojisi açisindan kalsiyum önemi.

AKALIN A. S.

2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve TeknolojisiKongresi, 18-20 Ekim 1999, E. Ü. Atatürk Kültür Merkezi-İzmir, E. Ü. Müh. Fak. Gıda Müh. Böl., sf:92, 1999., İzmir, Türkiye, 18 Ekim 1999

1998

1998

Gönç, S.: Kinik, Ö.: Akalin, S.: Karagözlü, C. (1998) Research on the isolation of Yersinia enterocolitica in Turkish cheese varieties.

AKALIN A. S.

7th İnternational Congress on Yersinia. Nijmegen, June 14-16, 1998., Nijmegen, Hollanda, 14 Haziran 1998

1998

1998

Kinik, O.: Akalin, A. S.: Gonç, S.:Kefir üretimi ve depolama sirasinda organik asitlerin degisimi üzerine bir arastirma.

AKALIN A. S.

Geleneksel Sut Urunleri V. Sut ve Sut Urunleri Sempozyumu 21-22 Mayis 1998, Tekirdag. MPM Yayinlari No:621, Ankara, 1998., Tekirdağ, Türkiye, 21 Mayıs 1998

1996

1996

Anticarcinogenic Activity of Fermented Milks

Gönç S., Akalın A. S. , Karagözlü C.

IUFoST’96 Regional Symposium 10 - 11 . 10 . 1996. Non - Nutritive HealthFactors for Future Foods., Seoul, Güney Kore, 10 - 11 Kasım 1996, ss.426-435

1994

1994

Akalin, A.S.: Gönç, S. (1994) Yogurt Benzeri Dietetik Eksi Sut Mamullerinden Biyogurt, Bifiyogurt ve Biyogarde Uretim Teknolojisi.

AKALIN A. S.

Yogurt III. Milli Sut ve Sut Urunleri Sempozyumu. 2-3 Haziran 1994, Istanbul. MPM Yayinlari No:548, 264-269, 1995, Ankara., İstanbul, Türkiye, 02 Haziran 1994

1991

1991

Oktar E, Gönç S, Akalın A.S. (1991). Peynir Teknolojisinde Kazan Sütüne Yapılacak Ön İşlemler. Her Yönüyle Peynir. Iı. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Tekirdağ 12-13 Haziran 1991.

AKALIN A. S.

Her Yönüyle Peynir. Iı. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu. Tekirdağ 12-13 Haziran 1991., Tekirdağ, Türkiye, 12 Haziran 1991

1991

1991

Oktar, E., Gönç, S., Akalın, A.S. (1991). Peynir Teknolojisinde Kazan Sütüne Yapılacak Ön İşlemler.

AKALIN A. S.

Her Yönüyle Peynir. II. Milli Süt ve Ürünleri Sempozyumu. Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Yayın No:125, 50-64, Tekirdağ., Tekirdağ, Türkiye, 12 Haziran 1991

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Dondurma Teknolojisi

Ünal G. , Karagözlü C. , Akalın A. S.

Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2019

2019

2019

Food Quality and Shelf Life

Akalın A. S. , Dinkçi N. , Akdeniz V.

Survival of Probiotics in Functional Foods During Shelf Life, Charis M. Galanakis, Editör, Elsevier Science, Oxford/Amsterdam , Amsterdam, ss.201-234, 2019

2011

2011

Peynir Biliminin Temelleri

AKALIN A. S.

Peynirin Beslenme ve Sağlık Etkileri, Hayaloğlu A., Özer B., Editör, Sidas Medya Ofis, İzmir, ss.459-489, 2011

Desteklenen Projeler

Bilimsel Hakemlikler

Eylül 2018

Eylül 2018

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Ocak 2018

Ocak 2018

JOURNAL OF DAIRY SCIENCE

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

JOURNAL OF FOOD QUALITY

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2017

Kasım 2017

TÜBİTAK Projesi

3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2017

Mayıs 2017

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2016

Ağustos 2016

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

SCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2014

Aralık 2014

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Temmuz 2014

Temmuz 2014

TÜBİTAK Projesi

2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Nisan 2012

Nisan 2012

TÜBİTAK Projesi

1002 - Hızlı Destek Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Aralık 2009

Aralık 2009

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Ege Üniversitesi, Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Nisan 2019

Nisan 2019

2. Ulusal Sütçülük Kongresi

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Karagözlü C. , Dinkçi N. , Ünal G. , Akan E. , Akalın A. S. , MEHENKTAŞ C.
İzmir, Türkiye


Burslar

2012 - 2012

2012 - 2012

Yurtdışına Gönderilecek Öğretim Üyelerine Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen destek

YÖK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 810

h-indeksi (WOS): 15

Jüri Üyelikleri

Mayıs-2018

Mayıs 2018

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası Kurul

Ocak-2017

Ocak 2017

Akademik Kadroya Atama

Doçent Kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Ocak-2017

Ocak 2017

Akademik Kadroya Atama

Araştırma Görevlisi kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Nisan-2015

Nisan 2015

Akademik Kadroya Atama

Doçent Kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Nisan-2015

Nisan 2015

Akademik Kadroya Atama

Doçent Kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Şubat-2014

Şubat 2014

Akademik Kadroya Atama

Doçent Kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Haziran-2013

Haziran 2013

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası Kurul

Şubat-2013

Şubat 2013

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Kasım-2012

Kasım 2012

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası Kurul

Kasım-2012

Kasım 2012

Akademik Kadroya Atama

Yardımcı Doçent Kadrosuna Atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü

Mart-2011

Mart 2011

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Mart-2011

Mart 2011

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Mart-2011

Mart 2011

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Temmuz-2010

Temmuz 2010

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Temmuz-2010

Temmuz 2010

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınavı - Ege Üniversitesi

Haziran-2009

Haziran 2009

Akademik Kadroya Atama

Akademik Kadroya Atama - Ege Üniversitesi

Ocak-2009

Ocak 2009

Akademik Kadroya Atama

Araştırma Görevlisi kadrosuna atama - Ege Üniversitesi Rektörlüğü