Prof.Dr.

ŞÜKRAN ÇAKLI


Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Biyografi

1966 yılında Nazilli’ de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir’de bitirdi. 1987 yılında Ege Üniversitesi Su Ürünleri Y.O’ dan “Su Ürünleri Mühendisi” olarak mezun oldu. Mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl süre ile İzmir’ de bulunan özel bir su ürünleri işleme tesisinde çalıştı. “Su Ürünleri İşleme Teknolojisi” konusundaki ilk pratik mesleki deneyimlerini bu tesis de elde etmiştir. E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi A.B.D’ da başladığı yüksek lisans eğitimini 1991 yılında; doktora eğitimini ise 1994 yılında tamamlamıştır. 1991 yılından itibaren E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi’ nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1995’de Yardımcı Doçent, 1998’de Doçent ve 2004 yılında Profesör ünvanlarını aldı. Su Ürünleri Mühendisi olarak ülkemizin ilk bayan Profesör ünvanına sahiptir. 2004 yılından beri Batı Avrupa Balık Teknoljistleri Birliği (WEFTA)’ nde Türkiye ulusal temsilcilik görevini yapmaktadır. Uzmanlık alanları; Su Ürünleri İşleme Teknikleri; Kalite Kontrolü; ve Endüstriyel HACCP Programı, Balıkçılık Yan Ürünlerini Değerlendirme uygulamarıdır. Yurt içinde ve yurt dışında yayınlanan bir çok bilimsel eseri bulunmaktadır. Bir çok ulusal ve uluslararası proje de yürütücü olarak görev almıştır. Halen, E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Su Ürünleri İşleme Teknolojisi A.B.D’da çalışmakta ve 1995 yılından itibaren A.B.D Başkanlığı görevine devam etmektedir.  Eylül 2016-Mart 2017 tarihleri arasından Su Ürünleri Fakültesi’ne Dekan vekili olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk annesidir. Almanca ve İngilizce bilmektedir

Eğitim Bilgileri

1991 - 1994

1991 - 1994

Doktora

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

1988 - 1990

1988 - 1990

Yüksek Lisans

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri, Türkiye

1983 - 1987

1983 - 1987

Lisans

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

1994

1994

Doktora

Doğadan avlanan ve ağ kafeslerde yetiştirilen çipura (Sparus Aurata L., 1758) balıklarının et kalitesi üzerine bir araştırma

Ege Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler, Su Ürünleri, Su Ürünleri İşleme Teknolojileri

Akademik Unvanlar / Görevler

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

1998 - 2004

1998 - 2004

Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

1995 - 1998

1995 - 1998

Yrd.Doç.Dr.

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

1991 - 1995

1991 - 1995

Araştırma Görevlisi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Yönetimsel Görevler

1996 - Devam Ediyor

1996 - Devam Ediyor

Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi Bölümü

2016 - 2018

2016 - 2018

Dekan

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi

2013 - 2016

2013 - 2016

Senato Üyesi

Ege Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi

2007 - 2010

2007 - 2010

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Ege Üniversitesi, Su Ürünlleri Fakültesi, Su Ürünlleri Avlama Ve İşleme Teknolojisi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Su Ürünleri İşleme Tenolojisi 2

Doktora

Doktora

Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Mühendislik ve Fizibilite Çalışmaları

Doktora

Doktora

Denizel Fonksiyonel Gıdalar

Lisans

Lisans

Su Ürünlerinde Kalite Kontrol

Lisans

Lisans

Su Üürnlerinde Kalite Kontrol 1

Lisans

Lisans

Bitkisel Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 1

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri Kalite Kontrol Analiz Yöntemleri

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri İşleme Endüstrilerinde HACCP Uygulamaları

Doktora

Doktora

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2

Lisans

Lisans

SURİMİ VE SURİMİYE DAYALI ÜRÜN TEKNOLOJİSİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Su Ürünleri Sanayiiinde Risk ve Analiz Yöntemleri

Lisans

Lisans

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 1

Doktora

Doktora

Mollusca ve Crustacea Türleri İşleme Teknolojisi

Yönetilen Tezler

2017

2017

Yüksek Lisans

Kültüre edilen çipura (Sparus aurata) ve levrek (Dicentrarchus labrax) işleme sonucunda ortaya çıkan omurga atıklarından protein hidrolizat eldesi ve elde edilen ürünlerin fonksiyonel ve antioksidant özellikleri ve depolamadaki kararlılığı

ÇAKLI Ş.

K.EMRE(Öğrenci)

2016

2016

Doktora

Kültüre edilen bazı balık türlerinde elektronik burun ve bilgisayarlı resim analizi kullanılarak soğuk muhafazada kalite takibi

ÇAKLI Ş.

Ö.ALPER(Öğrenci)

2016

2016

Doktora

İzmir ilindeki hipermarketlerde satışı yapılan kültür alabalık, çipura ve levrek balıklarının kas dokularında sülfonamid grubu antibiyotiklerin varlığının araştırılması

ÇAKLI Ş.

Z.KÖK(Öğrenci)

2015

2015

Doktora

Omega-3 yağ asidi ve diyet lifi ile zenginleştirilmiş surimi jellerinin fizikokimyasal özellikleri üzerine ön pişirme ve derin yağda kızartmanın etkileri

ÇAKLI Ş.

N.DEMİRTAŞ(Öğrenci)

2012

2012

Yüksek Lisans

Gökkuşağı alabalığı (Onchorynchus mykiss) tütsülemede katkı maddesi kullanımının araştırılması

ÇAKLI Ş.

H.KAVRAMA(Öğrenci)

2010

2010

Doktora

Mezgit ve sardalaya balıklarından surimi üretimi ve kalitesi üzerine ir araştırma

ÇAKLI Ş.

E.BURCU(Öğrenci)

2010

2010

Yüksek Lisans

Bilgisayarlı resim analiz programı kullanılarak pembe somon (Oncorhynchus gorbuscha) balıklarında et yarılmasının ölçülmesi ve değerlendirilmesi

ÇAKLI Ş.

Ö.ALPER(Öğrenci)

2010

2010

Yüksek Lisans

İstanbul ilinde su ürünleri işleme sanayisinin durumunun incelenmesi

ÇAKLI Ş.

M.MELİSSA(Öğrenci)

2009

2009

Doktora

Modifiye atmosfer paketleme uygulanan sübye, kara midye ve lakerdanın buzdolabı şartlarında bazı kalite kriterlerinin incelenmesi

ÇAKLI Ş.

E.ÇAĞLAK(Öğrenci)

2009

2009

Doktora

Surimi jelindeki omaga-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı

ÇAKLI Ş.

Ş.TOLASA(Öğrenci)

2008

2008

Doktora

Alabalık filetosu kullanarak balık sosisi üretimi ve soğuk muhafaza (4±2ºc) şartlarında kalite özelliklerinde meydana gelen değişimlerin incelenmesi

ÇAKLI Ş.

M.TOLGA(Öğrenci)

2008

2008

Yüksek Lisans

Kalamar (Loligo pealei Lesueur, 1821) işleme atıklarından elde edilen hidrolizatın antioksidan aktivitesinin hesaplanması

ÇAKLI Ş.

Ç.ÇETİNER(Öğrenci)

2007

2007

Yüksek Lisans

Karideslerde melanosis ( kara benek ) oluşumunun engellenmesi ve 4-hexylresorcinol kalıntılarının tespiti

ÇAKLI Ş.

F.SERT(Öğrenci)

2006

2006

Doktora

Farklı balık türlerinin kalitesi üzerine dondurma öncesi yüksek basınç uygulamasının etkisi

ÇAKLI Ş.

A.CADUN(Öğrenci)

2006

2006

Yüksek Lisans

Van gölüne kıyısı bulunan bazı ilçelerdeki balık tüketimine yönelik bir araştırma

ÇAKLI Ş.

H.GÜRGÜN(Öğrenci)

2005

2005

Doktora

Suda çözünmeyen buğday lifinin balık ürünlerinde kullanımı

ÇAKLI Ş.

R.HAJI(Öğrenci)

2005

2005

Yüksek Lisans

Farklı pişirme yöntemleri uygulanmış ve vakum ambalajda +4C'de depolanmış levrek balığının (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) kimyasal ve duyusal kalitesi

ÇAKLI Ş.

A.UFUK(Öğrenci)

2004

2004

Yüksek Lisans

Deniz kestanesinin (Paracentratus lividus, Lamarck 1816) kimyasal kompozisyonu üzerine bir çalışma

ÇAKLI Ş.

M.TOLGA(Öğrenci)

2003

2003

Doktora

Bazı Ege denizi ve Kuzey Atlantik balık türlerinin IEF (isoelectric focusing) yöntemiyle karakterizasyonu

ÇAKLI Ş.

C.ALTINEL(Öğrenci)

2003

2003

Yüksek Lisans

Salmonid balıklarındaki karotenoid mevcudiyetinin incelenmesi

ÇAKLI Ş.

Ş.TOLASA(Öğrenci)

2003

2003

Doktora

Sardalye balığından (Sardina pilchardus W. , 1792) marinat üretimi ve raf ömrü üzerine bir araştırma

ÇAKLI Ş.

B.KILINÇ(Öğrenci)

2003

2003

Yüksek Lisans

Ahtapotun (Octopus vulgaris, curvier, 1797) dondurularak depolama periyodunda kimyasal ve duyusal kalite karakteristiklerindeki değişimler

ÇAKLI Ş.

E.BURCU(Öğrenci)

2003

2003

Doktora

Kuzeydoğu Akdeniz ve Doğu Akdeniz'deki bazı balıkların kurşun ve kadmiyum yüklerinin voltametrik metotla belirlenmesi

ÇAKLI Ş.

U.ÇELİK(Öğrenci)

2003

2003

Doktora

Sardalye (Sardina pilchardus., Walbaum, 1792)'den surimi üretiminde yeni bir teknoloji kullanımı ve jel oluşum özellikleri

ÇAKLI Ş.

L.TAŞKAYA(Öğrenci)

2002

2002

Yüksek Lisans

Çimçim karidesten (Parapenaeus longirostris) marinat yapımı ve kalitesi üzerine bir çalışma-Açık kanallarda oluşan kararsız akımların incelenmesi

ÇAKLI Ş.

A.CADUN(Öğrenci)

2001

2001

Yüksek Lisans

Su ürünleri sektöründe HACCP (kritik kontrol noktalarında tehlike analizleri) uygulamaları

ÇAKLI Ş.

S.AKKUŞ(Öğrenci)

2000

2000

Doktora

İnci kefali (chalcalburnus tarichi pallas, 1811) kas ve yumurtasının kimyasal kompozisyonu ve kroket yapımı üzerinde bir araştırma

ÇAKLI Ş.

H.AVNİ(Öğrenci)

2000

2000

Doktora

Sebzeli alabalık (oncorhynchus mykiss, W.1792) filetosunun dondurarak depolanması sırasında meydana gelen kalite değişimleri

ÇAKLI Ş.

B.TOKUR(Öğrenci)

1998

1998

Yüksek Lisans

Doğal katkı maddeleri ile alabalık (Oncorhynchus mykiss, W 1792)'tan balık burger üretimi ve kalite değerleri üzerine bir araştırma

ÇAKLI Ş.

L.TAŞKAYA(Öğrenci)

1998

1998

Yüksek Lisans

Dondurularak depolanmış sardalya balıklarında (Sardina pilchardus W-1792) kimyasal, fiziksel, duyusal ve mikrobiyolojik değişimler

ÇAKLI Ş.

B.KILINÇ(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2017

2017

Reduction of Listeria monocytogenes on Various Food Contact Surfaces by Listeria Phage Suspension or Electrolyzed Oxidizing Water

ŞEN YıLMAZ E. B. , BENJAKUL S., ÇAKLI Ş. , VONGKAMJAN K.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.68, ss.9-14, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2016

2016

Evaluation of nutritional value of Carassius gibelio (Bloch, 1782)

Yilmaz S. T. , ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , SARGİN H., ÜÇOK M. Ç.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.67, ss.139-146, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2016

2016

Influence of sous-vide cooking on physical, chemical, sensory and microbiological quality in deep water pink shrimp (Parapenaeus longirostris)

CADUN A., ÇAKLI Ş. , DINCER T., SEN E. B.

JOURNAL OF FOOD SAFETY AND FOOD QUALITY-ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.67, ss.47-53, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2015

2015

Textural acceptability of prepared fish sausages by controlling textural indicators

Dinçer M. T. , Çaklı Ş.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.39, ss.364-368, 2015 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2013

2013

Effects of multiple freezing and refrigerator thawing cycles on the quality changes of sea bass (Dicentrarchus labrax)

Baygar T., Alparslan Y., ÇAKLI Ş.

IRANIAN JOURNAL OF FISHERIES SCIENCES, cilt.12, ss.289-300, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2012

2012

Growth of Listeria monocytogenes as Affected by Thermal Treatments of Rainbow Trout Fillets Prepared with Liquid Smoke

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES, cilt.12, ss.285-290, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2012

2012

Effect of Modified Atmosphere Packaging on Quality and Shelf Life of Salted Bonito (Sarda sarda)

ÇAĞLAK E., ÇAKLI Ş. , KILINÇ B.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.21, ss.206-221, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2012

2012

Quality and Shelf-Life Assessment of Pasteurized Trout Soup During Refrigerated Storage

Tolasa S., Cakli S. , Kisla D. , Dincer T.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.21, ss.321-329, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2011

2011

Effect of Soy Protein Isolate and Wheat Fiber on the Texture and Freeze-Thaw Stability of Lean Fish Mince

TOLASA S., ÇAKLI Ş. , Cadun A., SEN-YILMAZ E. B.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.10, ss.3179-3187, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2011

2011

Lipid Oxidation and Omega 3 Fatty Acid Retention in Salmon and Mackerel Nuggets during Frozen Storage

TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.

Journal Of Aquatic Food Product Technology, cilt.20, ss.172-182, 2011 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2011

2011

Control of Lipid Oxidation and Texture Changes in Frozen Sardine Mince by Combined Use of Milk Protein Concentrate and Caffeic Acid

TOLASA S. , ÇAKLI Ş. , CADUN A., Lee C. M.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.20, ss.308-318, 2011 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2010

2010

Comparison of proximate and fatty acid composition of the flesh of wild and cultured fish species

Dincer T. , ÇAKLI Ş. , Cadun A.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.61, ss.12-17, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2010

2010

Physical and Oxidative Stabilization of Omega 3 Fatty Acids in Surimi Gels

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , LEE C.

Journal Of Food Science, cilt.75, ss.305-310, 2010 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)

2010

2010

Amino Acids and Fatty Acid Composition Content of Fish Sauce

Dıncer T. , Çaklı Ş. , Kılınç B. , Tolasa S.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.9, ss.311-315, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2010

2010

Textural and Sensory Properties of Fish Sausage from Rainbow Trout

Dıncer T. , Çaklı Ş.

JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY, cilt.19, ss.238-248, 2010 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2009

2009

Comparison of Retail Marinated Shrimp Products Available in German Market According to Physical Parameters

CADUN A., SCHUBRING R., Cakli S.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.8, ss.2568-2570, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2009

2009

EFFECTS OF PHOSPHATES TREATMENT ON THE QUALITY OF FROZEN-THAWED FISH SPECIES

Kılınç B. , Çaklı Ş. , Dincer T. , Cadun A.

JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.20, ss.377-391, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2009

2009

Quality of marinated shrimps: Influence of treatment, recipe and species characterised by physical measurements

CADUN A., ÇAKLI Ş. , SCHUBRING R.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.60, ss.30-35, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2008

2008

Marination of deep-water pink shrimp with rosemary extract and the determination of its shelf-life.

CADUN A., KıŞLA D. , Çaklı Ş.

Food chemistry, cilt.109, ss.81-7, 2008 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2008

2008

Shelf life of new culture specie (Diplodus puntazzo) in refrigerator

ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , DINCER T. , TOLASA S.

JOURNAL OF MUSCLE FOODS, cilt.19, ss.315-332, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2008

2008

Quality changes of sardine (sardina pilchardus) patties during refrigerated storage

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş. , Tolasa S.

JOURNAL OF FOOD QUALITY, cilt.31, ss.366-381, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2008

2008

Microbiological, chemical and sensory assessment of mussels (Mytilus galloprovincialis) stored under modified atmosphere packaging

CAGLAK E., ÇAKLI Ş. , KILINÇ B.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.226, ss.1293-1299, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2008

2008

Screening for antibiotic residues in the trout by the Four Plate test, Premi test and ELISA test

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.226, ss.795-799, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2007

2007

Chemical composition and biometrical measurements of the Turkish Sea urchin (Paracentratus Lividus, Lamarck, 1816)

DINCER T. , Cakli S.

CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION, cilt.47, ss.21-26, 2007 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2006

2006

Comparison of the shelf lifes of map and vacuum packaged hot smoked rainbow trout (Onchoryncus mykiss)

Cakli S. , Kilinc B. , Dıncer T. , Tolasa S.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.224, ss.19-26, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2006

2006

Nutriment content comparison of the new culture species brown meagre (Sciaena umbra)

Cakli S. , Dincer T. , Cadun A., Saka S. , Firat K.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.57, ss.80-84, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2006

2006

Chemical, microbiological and sensory changes associated with fish sauce processing

Kilinc B. , Cakli S. , Tolasa S. , Dincer T.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.222, ss.604-613, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2006

2006

Nutriment content comparison of the new culture species brown meagre Sciena umbra

ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , CADUN A., SAKA Ş. , FIRAT M. K.

Archive für Lebensmittelhygiene,, 2006 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

2005

2005

Determination of astaxanthin and canthaxanthin in salmonid

Toasa S. , Cakli S. , OSTERMEYER U.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.221, ss.787-791, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

A study about the marination of clam (Ruditapes decussatus) and its shelf life

Cakli S. , Kilinc B. , Cadun A., Dincer T. , Tolasa S., CAGLAK E.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.56, ss.128-131, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

Chemical, enzymatical and textural changes during marination and storage period of sardine (Sardina pilchardus) marinades

Kilinc B. , Cakli S.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.221, ss.821-827, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

A study about the marination of clam (Ruditapes decussatus) and its shelf life

ÇAKLI Ş. , KILINÇ B. , Cadun A., DİNÇER M. T. , Tolasa S., ÇAĞLAK E.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.56, ss.128-131, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

Quality characteristics of wild and cultured common dentex (Dentex dentex, Linnaeus, 1758)

Caklı S. , Dıncer T. , Cadun A., Fırat K. , Saka S.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.56, ss.104-108, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

Production and quality of fish fingers from different fish species

CAKLI S. , TASKAYA L., Kisla D. , CELIK U. , ATAMAN C., CADUN A., et al.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.220, ss.526-530, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

The determination of the shelf-life of pasteurized and non-pasteurized sardine (Sardina pilchardus) marinades stored at 4 degrees C

Kilinc B. , Cakli S.

INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, cilt.40, ss.265-271, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2005

2005

Determination of The Shelf life of Sardine Sardina pilchardus Marinades in Tomato Sauce Stored at 4 C

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

Food Control, cilt.16, ss.639-644, 2005 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)

2004

2004

Determination of carotinoids in different commercial salmon samples

TOLASA S., Cakli S. , OSTERMEYER U.

ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE, cilt.55, ss.63-66, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2004

2004

Determination of the lead and cadmium burden in some northeastern Atlantic and Mediterranean fish species by DPSAV

CELIK U. , Cakli S. , OEHLENSCHLAGER J.

EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY, cilt.218, ss.298-305, 2004 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2004

2004

Bestimmung der Carotinoide verschiedenen handelsüblichen Lachsproben

TOLASA YILMAZ Ş. , OESTERMEYER U., ÇAKLI Ş.

Archiv Fur Lebensmittelhygiene, cilt.55, ss.63-66, 2004 (SSCI İndekslerine Giren Dergi)

2000

2000

The lysosomal enzyme activities of fresh, cooled, frozen and smoked salmon fish species (Onchorhyncus keta and Salmo salar)

REHBEIN H., Cakli S.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.24, ss.103-108, 2000 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

2000

2000

The Lysosomal Enzyme Activities İn The Fresh, Cold, Frozen and Smoked Salmon Species

REHBEIN H., ÇAKLI Ş.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES, cilt.24, ss.103-108, 2000 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

1999

1999

Bazı Su Ürünlerinde Proteolitik Enzim Aktiviteleri ( Katepsin D ve Kazein Test )

ÇAKLI Ş.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY SCIENCES, cilt.23, ss.385-390, 1999 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)

1999

1999

Proteolitic enzyme activities in some fishery products (catepsin D and casein test)

Cakli S.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.23, ss.385-390, 1999 (SCI İndekslerine Giren Dergi) Özet

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2017

2017

Dondurulmuş Mezgit ve Sardalyadan Üretilen Surimi ve Surimi Jellerinin Kalite Parametrelerindeki Değişimler

ŞEN E. B. , ÇAKLI Ş. , KILINÇ B.

Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.1, ss.81-91, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

EFFECTS OF FIBERS ON THE QUALITY OF FISH PATTIES STORED AT 0 4 C

Yünlü A. , Çaklı Ş. , Kışla D. , Dinçer M. T. , Erdem Ö. A.

Journal of Food and Health Science, cilt.1, ss.211-219, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri) Özet
Link

2014

2014

Comparison Chemical Sensory Microbiological and Textural Changes of Cuttlefish Sepia officinalis Stored Under Different Packagings

ÇAĞLAK E., ÇAKLI Ş. , KILINÇ B.

Bulgarian Journal of Agricultural Sciences, cilt.20, ss.1046-1053, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2014

2014

Effects of Different Thawing Methods on the Freshness Quality of Fish

DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , ÇAKLI Ş. , TOLASA YILMAZ Ş.

SU URUNLERI DERGISI, cilt.26, ss.253-256, 2014 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)

2013

2013

KARİDESLERDE MELENOSİS (KARA BENEK) GELİŞİMİ (1)

ÇAKLI Ş.

Su Dünyası, cilt.1, ss.26, 2013 (Hakemsiz Dergi)

2011

2011

Determination of Shelf Life in Fried and Boiled Frog Meat Stored in Refrigerator in 3.2± 1.08°C

Çaklı Ş. , Kışla D. , Yünlü A. , Dinçer M. T. , Çağlak E.

Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, cilt.26, ss.115-119, 2011 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)

2011

2011

Effects of Soy Protein Isolate and Wheat Fiber on the Freeze-Thaw Stability of Lean Fish Mince

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , ŞEN YıLMAZ E. B.

JOURNAL OF ANIMAL AND VETERINARY ADVANCES, cilt.10, ss.3179-3187, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2006

2006

The Quality Changes of Trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792) Fillets with Vegetable Topping during Frozen Storage (-18 oC)

Tokur B., ÇAKLI Ş. , Polat A.

E.U. Journal of Fisheries & Aquatic Sciences, cilt.23, ss.345-350, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2004

2004

The Proximate Composition and Profile of Fatty Acids of The Most Consumed Meat Types in Turkey

ÇAKLI Ş. , TASKAYA L., Maleki M.

Advances in Food Sciences, ss.21-25, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Kabuklu Su Ürünleri Artıklarının Endüstriyel Alanda Değerlendirilmesi

ÇAKLI Ş. , KILINÇ B.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.21, ss.145-152, 2004 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2004

2004

Su Ürünlerinin Modifiye Atmosferde Paketlenmesi

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.21, ss.349-353, 2004 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2004

2004

Marinat Teknolojisi

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.21, ss.153-156, 2004 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2003

2003

Quality Changes of Fish Burger From Rainbow Trout During Refrigerated Storage

TAŞKAYA L., ÇAKLI Ş. , KIŞLA D. , KILINÇ B.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.20, ss.147-154, 2003 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2003

2003

Quality Changes of Sardine (Sardina pilchardus W.,1792) During Frozen Storage

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş. , KIŞLA D.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.20, ss.139-146, 2003 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2001

2001

Paketleme Tekniklerinin Balık Ve Kabuklu Su Ürünleri Mikrobiyal Florası Üzerine Etkileri

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, ss.279-291, 2001 (Hakemli Üniversite Dergisi)

2001

2001

Surimi Teknolojisi

ÇAKLI Ş. , Duyar H. A.

E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, cilt.18, ss.255-269, 2001 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1996

1996

Su Ürünlerinde Histamin Zehirlenmesi

Türker S., ÇAKLI Ş. , Taşkaya L.

Gıda Teknolojisi, cilt.1, ss.57-63, 1996 (Hakemsiz Dergi)

1995

1995

Çipura Sparus Aurata L 1758 Balıklarının Kas Etlerinde Yağ Dağılımı Ve Yağ Asit Kompozisyonu Üzerine Bir Araştırma

ÇAKLI Ş. , ÇELİK U.

Veterinerlik Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Dergisi, cilt.19, ss.97-107, 1995 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

1995

1995

Su Ürünlerindeki Biyojen Aminler

ÇAKLI Ş. , TASKAYA L.

E.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, cilt.12, ss.375-387, 1995 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1995

1995

Balık Yağlarının Yağ Asit Kompozisyonu ve n-3 HUFA;ların Balık Yetiştiriciliğindeki Önemi

ÇAKLI Ş.

E.Ü. Su Ürünleri Dergisi, cilt.12, ss.159-169, 1995 (Hakemli Üniversite Dergisi)

1991

1991

Türkiye’de Defne Yaprağı (Lüfer Yavrusu) Avı ve Sonuçları Üzerinde Bir İnceleme

Alpbaz A., Temelli B., ÖZDEN O. , ÇAKLI Ş. , Unal G. F.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Dergisi, cilt.8, ss.202-207, 1991 (Hakemli Üniversite Dergisi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Microbiological Qualities of Fermented Fish Sucuks Made by Different Fish Species

KILINÇ B. , ÇAKLI Ş.

II. International Fisheries Symposium IFSC 2018, Girne, Kıbrıs (Kktc), 4 - 08 Kasım 2018, ss.44-46

2017

2017

PUFFER FISH: TO EAT OR NOT TO EAT?

ÇAKLI Ş. , şen yılmaz e. b.

International Symposium on Pufferfish, bodrum, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.54

2017

2017

Pufferfish Processing

ÇAKLI Ş. , şen yılmaz e. b.

International Symposium on Pufferfish, Muğla, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.53

2017

2017

TETRODOTOXIN POISONING IN MARINE BIOTA

şen yılmaz e. b. , ÇAKLI Ş.

International Symposium on Pufferfish, Muğla, Türkiye, 13 - 14 Ekim 2017, ss.60

2017

2017

Review: Production of Protein Hydrolysates from Freshwater Fish Processing Co-Product

ÇAKLI Ş. , ŞEN YıLMAZ e. b.

I st International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, 4 - 06 Ekim 2017
Link

2017

2017

Purification and Characterization of Trypsin from Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) viscera

ÇAKLI Ş. , ŞEN YıLMAZ e. b.

I st International Symposium on Limnology and Freshwater Fisheries, 4 - 06 Ekim 2017
Link

2016

2016

FISH PROTEIN HYDROLYSATES PROXIMATE COMPOSITION AMINO ACID COMPOSITION ANTIOXIDANT ACTIVITIES AND APPLICATIONS

Çaklı Ş. , Demirtaş Erol N., Erdem Ö. A.

46th WEFTA Conference West European Fish Technologists’ Association, Split, Hırvatistan, 12 - 14 Ekim 2016

2015

2015

Antioxidant properties of protein hydrolysates from marine by products

Çaklı Ş. , Arzu Burcu Y., Demirtaş Erol N., Erdem Ö. A.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015

2015

2015

Evaluation of lemongrass essential oil on the reduction of Listeria monocytogenes in artificially contaminated ready to eat food

EVREN BURCU Ş. Y. , ÇAKLI Ş. , KİTİYA V.

5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 - 15 Ekim 2015, ss.81

2015

2015

Reduction of sodium content of European anchovy (Engraulis encrasicolus) marinade with replacement of NaCl by KCl

Demirtaş Erol N., Erdem Ö. A. , Yavuz A. B. , Çaklı Ş.

TAFT 2015 5th Trans-Atlantic Fisheries Technology conference (45th WEFTA meeting), Nantes, Fransa, 12 Ekim 2015, ss.67

2015

2015

Enzimatik ve Fermentatif Protein Hidrolizatı.

ÇAKLI Ş. , YAVUZ A. B.

18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 01 Eylül 2015, ss.450

2015

2015

Determination of Trypsin in İnternal Organs of Fish Species

ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , TOLASA YILMAZ Ş.

Seafood Expo Global&Seafood Processing Global, Brüksel, Belçika, 21 - 23 Nisan 2015

2014

2014

Balık Sosis

DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş.

Ege Ar-Ge & Teknoloji Günleri ArEge 3 Patent, İzmir, Türkiye, 11 Aralık 2014

2013

2013

Elektronik Dilin Su Ürünlerinde Uygulamaları ve Potansiyeli

Erdem Ö. A. , Demirtaş Erol N., Çaklı Ş.

17. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2013

2013

2013

USING ELECTRONIC NOSE FOR DETERMINATION QUALITY OF VACUUM PACKAGED CULTURED EUROPEAN SEABASS Dicentrarchus labrax

Erdem Ö. A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Çaklı Ş. , Yavuz A. B.

THE FIRST INTERNATIONAL FISHERIES SYMPOSIUM IN NORTHERN CYPRUS, Girne, Kıbrıs (Kktc), 24 - 27 Mart 2013

2011

2011

Sardalya (Sardina pilchardus) Kıymasının ve Köftesinin Reolojik ve doku özellikleri

Erdem Ö. A. , Çaklı Ş. , Dinçer M. T.

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 25 Ekim 2011, ss.223

2010

2010

Oyster (Crassostrea gıgas) Quality Evaluation Using Machine Vision and Electronic Nose. Seafood safety/Microbiology and Quality

Gürer L., Balaban M., Taşkaya L., ÇAKLI Ş.

61st Pacific Fisheries Technologists Conference, Seattle, Washington, Amerika Birleşik Devletleri, 21 Şubat 2010

2009

2009

Effect Of Milk Protein Concentrate And Caffeic Acid On Lipid Oxidation And Textural Properties İn Sardine Mince During Chilled Storage

TOLASA YILMAZ Ş. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A.

3rd Joint Trans-Atlantic Fisheries Technology Conference (39th Wefta Meeting And 54st Atlantic Fisheries Technology Conference), Copenhagen, Danimarka, 15 Eylül 2009, ss.106

2009

2009

Balık Salamı Üretimi’

DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , ŞEN YILMAZ E. B.

15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Rize, Türkiye, 01 Eylül 2009, ss.187

2008

2008

Effects of fibers on the quality of pre cooked fish fingers stored at 0 4 C

Yünlü A. , Çaklı Ş. , Kışla D. , Erdem Ö. A.

39th WEFTA Meeting, Florence, ITALY, Florence, İtalya, 17 - 19 Eylül 2008

2008

2008

Effects of different catching methods on the quality of annular seabream during ice storage

YÜNLÜ A. , KIŞLA D. , DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş. , LÖK A.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.183-186

2008

2008

Sensory Evaluation and Texture Properties of Dietary Fiber and Spices Added Surimi From Nemipterus Spp

DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , ŞEN E. B. , Taşkaya L., ÇAKLI Ş.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.70-72

2008

2008

Utilization of rainbow trout (Onchorhyncus mykiss) as fish patties from fish wastes

Erdem Ö. A. , Çaklı Ş. , Kışla D. , Dinçer M. T.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.150-152

2008

2008

Shelf Life Differences of Fish Sausages Using Single and Double Pasteurization Techniques

DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş. , KIŞLA D.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.166-168

2008

2008

Shelf life determination of cultured sea bass in spawning period at refrigerated storage

KIŞLA D. , Taşkaya L., YILDIRIM Ş. , YÜNLÜ A. , DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.69

2008

2008

A view into EPA and DHA from the point of different health topics for consumers

ALTINELATAMAN C. , ÇELİK U. , ÇAKLI Ş.

1st International Congress of Seafood Technology(ICST), İzmir, Türkiye, 18 Mayıs 2008, ss.106-107

2006

2006

Physical stabilization of omega-3 fatty acids in surimi gel

TOLASA YILMAZ Ş. , LEE C., ÇAKLI Ş.

36 WEFTA Meeting (2.TAFT), Quebec, Kanada, 29 Ekim 2006, ss.174

2006

2006

Traditional Fish and Fishery Products of Turkey’

ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , DİNÇER M. T.

36 WEFTA Meeting (2.TAFT), Quebec, Kanada, 29 Ekim 2006, ss.83

2003

2003

Su Ürünlerinde Minimal İşleme Teknikleri’, 1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongres

ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A. , DİNÇER M. T.

1. Ulusal Gıda ve Beslenme Kongresi, İstanbul, Türkiye, 29 Eylül 2003, ss.53

2001

2001

State Of The Sector Of Seafood Processing Technology In Turkey

ÇAKLI Ş.

Technological Developments In Fisheries. Workshop, İzmir, Türkiye, 19 Mayıs 2001

1998

1998

The Situation of Sea Products Processing Companies in The Aegean Region of Turkey

EMİROĞLU D. , ÇAKLI Ş. , TOLON M. T.

Aquaculture and Water: Fish Culture Shellfish Culture And Water Usage, Aquaculture Europe 98, Bordeaux, Fransa, 7 - 10 Ekim 1998

1997

1997

Ton Balığı Konserveleri ve Dondurulmuş Karideslerde SO2'nin Kantitatif Tayini

ÇAKLI Ş. , ALTINELATAMAN C. , Duyar H. A.

IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Isparta, Türkiye, 17 Eylül 1997

1997

1997

Ekonomik Kabuklu Su Ürünlerinin Kondüksiyon İndeksleri ve Kimyasal Komposizyonları

Hindioğlu A., ÇAKLI Ş. , Serdar S. , Duyar H. A.

II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi. Workshop&, İstanbul, Türkiye, 06 Mart 1997

1997

1997

İzmir’de Tüketime Sunulan Dondurulmuş Su Ürünlerinin Kimyasal Kompozisyonu, Fiziksel ve Kimyasal Kalite Kontrolü

ÇAKLI Ş. , Taşkaya L., ÇELİK U.

II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi. Workshop’97, İstanbul, Türkiye, 06 Mart 1997

1997

1997

Su Ürünleri İşleme Teknolojisindeki Gelişmeler ve Türkiye'nin Durumu

ÇAKLI Ş. , Varlık C.

II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi. Workshop'97, İstanbul, Türkiye, 06 Mart 1997

1997

1997

Türkiye’ deki ekonomik kabuklu su ürünlerinin kondüsyon indeksleri ve kimyasal kompozisyonları

HİNDİOĞLU A. , ÇAKLI Ş. , SERDAR S. , DUYAR H.

II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Workshop’97, İstanbul, Türkiye, 06 Mart 1997, ss.1

1996

1996

An investigation on the meat quality of Cultured and Wild Gilthead Seabream (Sparus aurata).

ÇAKLI Ş. , Alpbaz A.

Seabass and Seabram Culture and Prospects (International Workshop), Verona, İtalya, 16 Ekim 1996, ss.249
Link

1996

1996

The effect of enrichment on the fatty acid composition of Artemia salina, collected Tuzla salt area, İzmir, Turkey

LÖK (HiNDİOĞLU) A. , ÇAKLI Ş. , ALPBAZ A.

nternational Workshop on “Seabass and Seabream Culture: problems and prospects”,, Verona, İtalya, 16 Ekim 1996, ss.1

1996

1996

The Effects of Enrichment On The Fatty Acid Composition of Artemia salina

Hindioğlu A., ÇAKLI Ş. , Alpbaz A.

Seabass and Seabream Culture Problems And Prospects, Verona, İtalya, 16 Ekim 1996

1991

1991

Ege Bölgesinde Su Ürünlerini Dondurma Teknikleri

ÇAKLI Ş.

Eğitiminin 10. Yılında Su Ürünleri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 12 Kasım 1991

0

0

Su Ürünlerinde Mikrobiyal Kökenli Bozulmalar ve Önleme Yöntemleri

ÇAKLI Ş. , KıŞLA D.

Avlama Teknolojisi ve Balıkçı Gemileri Sempozyumu, İzmir, Türkiye, ss.30

Kitap & Kitap Bölümleri

2017

2017

İzmir Balıkçılığı

Kınacıgil H. T. , Tosunoğlu Z. , Çaklı Ş. , Bey H., Öztürk H.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir, 2017

2017

2017

İzmir Balıkçılığı

DİNÇER M. T. , ÇAKLI Ş.

Su Ürünleri Tüketimi, Sağlığımıza Etkisi ve Tazelik Kriterleri, H. Tuncay Kınacıgil, Zafer Tosunoğlu, Şükran Çaklı, Erhan Bey , Hakan Öztürk, Editör, izmir Biiyiikehir Belediyesi Kiiltii.r Hizmetleri, İzmir, ss.231-247, 2017

2012

2012

The State of the Turkish Fisheries

ÇAKLI Ş. , YÜNLÜ A.

Seafood Processing in Turkish Fisheries, Tokac A*. Gücü A. C*, Öztürk B*, Editör, Seba Digital Baskı Ve Matbacılık Turizm San. Tic. Ltd., İzmir, ss.309-316, 2012

2007

2007

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 1

ÇAKLI Ş.

Ege Üniversitesi Basımevi, İzmir, 2007

2006

2006

Seafood Research from Fish to Dish

ÇAKLI Ş. , DİNÇER M. T. , YÜNLÜ A. , SAKA Ş. , FIRAT M. K.

Seasonal Variation of Proximate and Fatty Asid Class Composition of Wild and Cultured Brown Meagre (Sciena umbra), a New Species for Aquaculture, J.B. Luten, C. Jacobsen, K. Bekaert, A. Sæbø, J. Oehlenschläger,, Editör, Wageningen Academic Hunter House Publishers, Inc., Wageningen, ss.468-477, 2006

Bilirkişi Raporları

2015

2015

Su Ürünleri Enzimleri ve Enzimlerin İşleme Endüstrisinde Kullanım Olanakları

ÇAKLI Ş.

Su Ürünleri Dergisi (Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences), 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2015

2015

Nisin ve Su Ürünleri

ÇAKLI Ş.

Su Ürünleri Dergisi (Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences), 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Desteklenen Projeler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Karides marinatlarında Tuzun (Sodyumun) Azaltılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , DEMİRTAŞ EROL N.

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Türkiye^'de bazı ticari balık türlerinde farklı pişirme yöntemlerinin beslenme ve bazı kalite parametreleri üzerine etkisi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , DEMİRTAŞ EROL N., YAVUZ A. B. , ŞEN YILMAZ E. B.

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

ÇİPURA İÇ ORGANLARINDAN TRİPSİN ELDESİ VE KARAKTERİZASYONU

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , YÜNLÜ A. , USLU G.

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

HAMSİ (ENGRAULİS ENCRASİCOLUS) VE SARDALYA (SARDİNA PİLCHARDUS) BALIKLARININ İÇ ORGANLARINDAN TRİPSİN ELDESİ VE BAZI FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN TESPİTİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , Erkan B. B.

2016 - 2019

2016 - 2019

LİZOZİM UYGULAMASININ BUZDA DEPOLANAN TİCARİ BALIK TÜRLERİNDEKİ KALİTE ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , YAVUZ A. B.

2016 - 2018

2016 - 2018

SARDALYEDEKİ (SARDİNA PİCHARDUS) LİPOKSİGENAZ AKTİVİTESİ VE ENGELLENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TOLASA YILMAZ Ş. (Yürütücü) , ÇAKLI Ş. , KIRLANGIÇ F., ŞEN YILMAZ E. B.

2016 - 2018

2016 - 2018

İzmir’in Farklı Yerlerinde (Market ve Pazar) Satışa Sunulan Sardalya Balıklarının (Sardina pilchardus) Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. (Yürütücü) , Çaklı Ş. , Çelik U. , Dinçer M. T. , Tolasa Yılmaz Ş. , Altınelataman C. , et al.

2015 - 2018

2015 - 2018

Kültür Çipura (Sparus aurata), Levrek (Dicentrarchus labrax) ve Alabalığın (Oncorhynchus mykiss) İç Organlarından Tripsin Eldesi ve Farklı Depolama Sıcaklıklarının ve Mevsimsel Farklılıkların Elde Edilen Toz Haldeki Tripsinin Depolama Kararlılığı Üzerindeki Etkisi

TÜBİTAK Projesi

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , ERDEM Ö. A. , TOLASA YILMAZ Ş.

2014 - 2017

2014 - 2017

Enriching Fishers Knowledge Skills and Competences

AB Destekli Diğer Projeler

Çaklı Ş. , Dinçer M. T.

2014 - 2017

2014 - 2017

Enriching The Sea Of Fısher's Knowledge, Skılls And Competences ‘SeaofSkills", AB Destekli Diğer Projeler

AB Destekli Diğer Projeler

ÇAKLI Ş.

2014 - 2017

2014 - 2017

LİZOZİM VE GİNKGO BİLOBA BİTKİ EKSTRAKTI UYGULAMALARININ BUZDA DEPOLANAN TİCARİ BAZI BALIK TÜRLERİNDE PATOJEN VE BOZULMA BAKTERİLERİ ÜZERİNE ETKİSİNİN İNCELENMESİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

(Proje Özeti)
Çaklı Ş. (Yürütücü)

2015 - 2016

2015 - 2016

Kültür Çipura sparus Aurata Levrek Dicentrarchus Labrax Ve Alabalığın oncorhynchus Mykiss İç Organlarında Trilepsin Eldesi Ve Farklı Depolama Sıcaklıklarının Ve Mevsimsel Farklılıkların Elde Edilen Toz Haldeki Tripsinin Depolama Kararlılığı Üzerindek

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Yünlü A. , Tolasa Yılmaz Ş. , Şen Yılmaz E. B. , Erdem Ö. A.

2014 - 2016

2014 - 2016

Türkiyede Kültüre Edilen Çipura sparus Aurata Ve Levrek dicentrarchus Labrax Balıklarının Omurgalarından Protein Hidrolizat Eldesi Fonksiyonel Antioksidant Özellikleri Ve Depolamadaki Dengesinin Tespiti

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A. , Erol N. D.

2014 - 2016

2014 - 2016

İsrail Sazanının carassius Gibelio Besinsel Profilinin Çıkartılması Ve Tüketim Açısından Uygunluğunun Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. , Tolasa Yılmaz Ş. (Yürütücü)

2013 - 2016

2013 - 2016

Derin Yağda Tekrarlı Kızartma İşleminde Antioksidan Kullanımının Yağ Ve Sardalya Filetolarının Kalitesi Üzerine Etkisiİsrail Sazanının carassius Gibelio Besinsel Profilinin Çıkartılması Ve Tüketim Açısından Uygunluğunun Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. , Tolasa Yılmaz Ş. (Yürütücü)

2014 - 2015

2014 - 2015

Levrek Alabalık Ve Çipura İşleme Atıklarından Katma Değer Yaratılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A.

2013 - 2015

2013 - 2015

Hamsi Engraulis Encrasicolus Marinatında Nacl Yerine Kcl Kullanılabilirliğinin Tespiti Ve Ürünün Raf Ömrü Üzerine Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A. , Erol N. D.

2012 - 2015

2012 - 2015

Kültüre Edilen Bazı Balık Türlerinde Elektronik Burun Ve Bilgisayarlı Resim Analizi Kullanılarak

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A.

2012 - 2015

2012 - 2015

Vakum Paketlenmiş Ve Temizlenmiş Kültür Levreğin Dicentrarchus Labrax Kalite Tespitinde Elektronik Burun Kullanımı Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A.

2011 - 2015

2011 - 2015

İzmir’de Satışa Sunulan Bazı Balık Türlerinin Besinsel Kompozisyonu ve Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. , Çaklı Ş. (Yürütücü) , Çelik U. , Yünlü A. , Taşkaya L., Altınelataman C. , et al.

2011 - 2015

2011 - 2015

İzmirde Satışa Sunulan Bazı Balık Türlerinin Besinsel Kompozisyonu Ve Kimyasal Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Çelik U. , Altınelataman C. , Tolasa Yılmaz Ş. , Yünlü A. , Erdem Ö. A.

2011 - 2015

2011 - 2015

ATLANTİK SOMON Salmo salar BALIĞININ İŞLEME TEKNİKLERİ SONRASINDA ELDE KALAN YUMURTALARINDAN HAVYAR YAPIMI VE SOĞUKTA DEPOLAMA ŞARTLARINDA KALİTE TESPİTİ

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Çaklı Ş. (Yürütücü)

2010 - 2015

2010 - 2015

Farklı Balık Türlerinden Fermente Balık Sucuk Üretimi ve Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. (Yürütücü) , Çaklı Ş. , Erdem Ö. A.

2013 - 2014

2013 - 2014

Türkiye de Kültüre Edilen Çipura Sparus Aurata Levrek Dicentrarchus Labrax Ve Alabalık ların O Mykiss Fileto Edilmesi Sonucunda Ortaya Çıkan Atıklarından Olan Baş Bölgesinden Protein Hidrolizat Eldesi Ve Elde Edilen Ürünlerin Fonksiyonel Ve Antioksidant Özellikleri Ve Depolamadaki Dengesinin Tespiti

TÜBİTAK Projesi

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Erdem Ö. A. , Erol N. D.

2013 - 2014

2013 - 2014

Kültüre Edilen Çipura (Sparus aurata), Levrek (Dicentrarchus labrax) ve Alabalıkların (O. mykiss) Fileto Edilmesi Sonucunda Ortaya Çıkan Baş Bölgesinden; Protein Hidrolizat Eldesi ve Elde Edilen Ürünlerin Fonksiyonel ve Antioksidant Özellikleri ve Depolamadaki Dengesinin Tespiti

TÜBİTAK Projesi

ERDEM Ö. A. , ÇAKLI Ş. (Yürütücü)

2009 - 2011

2009 - 2011

Derin Su Pembe Karidesinin (Parapenaeus Longirostris) Farklı Kısımlarında Bulunan Polifenol Oksidaz Aktivitesinin Tirozin Substratı Kullanılarak Karşılaştırılması

TÜBİTAK Projesi

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Yünlü A. , Koçak C. , Dinçer M. T. , Erdem Ö. A.

2005 - 2009

2005 - 2009

Farklı Balık Türlerinin Fermente Balık Sos Üretiminde Değerlendirilmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. (Yürütücü) , Çaklı Ş.

2005 - 2009

2005 - 2009

Sardalya Balığından (Sardina pilchardus, 1792) Fermentasyon Yoluyla Sos Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. (Yürütücü) , Çaklı Ş. , Dinçer M. T.

2005 - 2009

2005 - 2009

Taze İşlenmiş Su Ürünleri Türlerinde Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniği Uygulanması ve 4°C Depolama Şartlarında Raf Ömrünün Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. , Çaklı Ş. (Yürütücü) , Çağlak E.

2004 - 2009

2004 - 2009

Dondurarak Depolama Boyunca Çift Dondurmanın Çimçim Karides (Parapenaeus longirostris) Üzerine Etkisinin Araştırılması

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. , Çaklı Ş. (Yürütücü) , Yünlü A. , Dinçer M. T.

2007 - 2008

2007 - 2008

Farklı formülasyonlarda balık sosislerinin soğuk depolama şartlarında kalite tespitlerinde meydana gelen değişimlerin incelenmesi

TÜBİTAK Projesi

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Dinçer M. T.

2006 - 2008

2006 - 2008

Suda Çözünmeyen Buğday Lifinin Alabalik Ürünlerine Uygulanmasi Ve Kalite Tespiti

TÜBİTAK Projesi

ERDEM Ö. A. , ÇAKLI Ş. (Yürütücü)

2005 - 2008

2005 - 2008

Kitin Ve Kitosan Biyosorbentlerinin Pembe Karides Parapenaeus Longirostris Kabuk Atıklarından Sentezlenmesi Karakterizasyonu Ve Karşılaştırmalı Zehirli Metal Adsorpsiyon Çalışmaları

TÜBİTAK Projesi

Çaklı Ş. , Polat H.(Yürütücü)

2005 - 2008

2005 - 2008

Vakum ve Modifiye Atmosfer Paketleme Tekniği Uygulanmış Tütsülenmiş Alabalık Filetolarının 4°C Depolama Şartlarında Raf Ömrünün Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. , Çaklı Ş. (Yürütücü) , Tolasa Yılmaz Ş. , Dinçer M. T.

2005 - 2008

2005 - 2008

Kitin ve kitosan biyosorbentlerinin pembe karides (Parapenaeus longirostris) kabuk atıklarından sentezlenmesi karakterizasyonu ve karşılaştırmalı zehirli metal adsorpsiyon çalışmaları

TÜBİTAK Projesi

ÇAKLI Ş.

2006 - 2006

2006 - 2006

Evaluations of technological and analytical facilities in seafood processing in European Countries

AB Destekli Diğer Projeler

Çaklı Ş. , Dinçer M. T. , Yünlü A.

2005 - 2006

2005 - 2006

Konsantre midye yapımı için; dondurularak kurutulmuş midye (Mytilus galloprovincialis) üretimi ve kalite karakterizasyonu

TÜBİTAK Projesi

Çaklı Ş. (Yürütücü) , Dinçer M. T.

2004 - 2006

2004 - 2006

Alabalık (Onchorhyncus mykiss) Etlerindeki Antibiyotik Kalıntılarının Farklı Testlerle Belirlenmesi

TÜBİTAK Projesi

KILINÇ B. (Yürütücü) , ÇAKLI Ş.

2002 - 2004

2002 - 2004

Sardalya balığından (Sardina pilchardus) marinat yapımı ve raf ömrü üzerine bir çalışma

TÜBİTAK Projesi

ÇAKLI Ş. (Yürütücü) , KILINÇ B.

1999 - 2003

1999 - 2003

Türkiye’de Yeni Bir Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Olarak, Balık Kroket Üretimi ve Raf Ömrü Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Kılınç B. , Çaklı Ş. (Yürütücü) , Taşkaya L., Kışla D. , Çelik U. , Altınelataman C. , et al.

Patent

2009

2009

Balık Sosis Üretimi

Patent

İlk Tescil

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2004 - 2016

2004 - 2016

Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

Editörler Kurulu Üyesi

2001 - 2014

2001 - 2014

Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Danışma Kurul Üyesi

Bilimsel, Dernek Organizasyon ve Kuruluşlarındaki Üyelikler / Görevler

2004 - Devam Ediyor

2004 - Devam Ediyor

Üye

Katıldığı Bilimsel Toplantılar

Ekim 2016

Ekim 2016

46.WEFTA

Split

Nisan 2016

Nisan 2016

SEAFOOD EXPO

Brussels

Eylül 2015

Eylül 2015

5. TAFT

Nantes

Ekim 2014

Ekim 2014

43.WEFTA

Bilbao

Haziran 2013

Haziran 2013

42. WEFTA

Tromso

Eylül 2011

Eylül 2011

41. WEFTA

Gothenburg

Eylül 2010

Eylül 2010

40. WEFTA

İzmir

Mayıs 2010

Mayıs 2010

2. ICST

Alaska

Ekim 2009

Ekim 2009

3. TAFT

Kobenhavn

Eylül 2008

Eylül 2008

38. WEFTA

Florence

Mayıs 2008

Mayıs 2008

ICST

İzmir

Eylül 2007

Eylül 2007

37. WEFTA

Lisbon

Ekim 2006

Ekim 2006

TAFT 2006

Montreal

Eylül 2005

Eylül 2005

35th WEFTA MEETING

Antwerp

Eylül 2004

Eylül 2004

34TH WEFTA

Lübeck

Haziran 2003

Haziran 2003

TAFT 2003

Reykjavik

Şubat 2002

Şubat 2002

FISH INTERNATIONAL

Bremen

Eylül 1997

Eylül 1997

IX. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Isparta

Ekim 1994

Ekim 1994

FISH INTERNATIONAL FAIR

Bremen

Mayıs 1993

Mayıs 1993

SEAFOOD EUROPA

Utrecht

Bilimsel Hakemlikler

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Temmuz 2017

Temmuz 2017

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

International Journal of Food Science and Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2017

Nisan 2017

Aquaculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2017

Nisan 2017

MedPub Journals.

SSCI Kapsamındaki Dergi

Aralık 2002

Aralık 2002

Turkish Journal of Veterinary Animal Sciences

Hakemli Bilimsel Dergi



Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri

2015 - 2015

2015 - 2015

18. Su Ürünleri Sempozyumu

Oturum Başkanı

İzmir-Türkiye

2011 - 2011

2011 - 2011

16. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Oturum Başkanı

Antalya-Türkiye

2009 - 2009

2009 - 2009

XV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu

Oturum Başkanı

Rize-Türkiye

2007 - 2007

2007 - 2007

XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu,

Oturum Başkanı

Muğla-Türkiye

2003 - 2003

2003 - 2003

Balık ve İnsan Sağlığı Semineri

Davetli Konuşmacı

İzmir-Türkiye

2002 - 2002

2002 - 2002

Su Üürnleri İleri İşlem Teknikleri Semineri

Davetli Konuşmacı

İzmir-Türkiye

1997 - 1997

1997 - 1997

Su Üürnlerinde Kalite Kontrol ve Uygulaması Hizmetiçi Eğitim Semineri

Davetli Konuşmacı

İzmir-Türkiye

1997 - 1997

1997 - 1997

II. Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Workshop’97

Oturum Başkanı

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1256

h-indeksi (WOS): 20

Jüri Üyelikleri

Mayıs-2018

Mayıs 2018

Akademik Kadroya Atama

Akdeniz Üniveristesi Doçentlik - Akdeniz Üniversitesi

Ocak-2018

Ocak 2018

Akademik Kadroya Atama

Yalova üniversitesi - Armutlu M.Y.O

Haziran-2017

Haziran 2017

Doçentlik Sınavı

2017 Kasım - Muğla Sıtkı Kocaman niversitesi

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

European network for algal-bioproducts (EUALGAE)

http://eualgae.eu/working-groups/wg-3/

ESSEM COST Action ES1408, Ireland