SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Genetic Diversity of some Daffodil (Narcissus L. spp.) Genotypes fromTurkey by Using SRAP Markers
Notulae Botanicae Horti Agrobotanici Cluj-Napoca, 2019 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Çiftlik gübresinin kerevizin (Apium graveolens L. var. rapaceum) bitki besin elementleri üzerine etkisi.
TEPECİK M. , BARLAS N. T. , BOZOKALFA M. K. , KAYGISIZ AŞÇIOĞUL T. , KAYIKÇIOĞLU H. H. , EŞİYOK D. , et al.
MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, cilt.32, ss.97-101, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Kereviz Yetiştiriciliği
Tarım Türk Dergisi, sa.69, ss.101-105, 2018 (Hakemsiz Dergi)
Fitokimyasallar biber
Gıda, 2017 (Hakemsiz Dergi)
Çiftlik Gübresi Uygulamalarının Lahana (Brassica oleraceae L. var. capitata) Kök Kereviz (Apium graveolens L. var. rapaceum) ve Pırasa (Allium ampeloprasum) Yetiştiriciliğinde Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.54, sa.2, ss.239-247, 2017 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Biber genotiplerinin genetik çeşitliliklerinin SRAP markörleri kullanılarak belirlenmesi
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi, cilt.32, ss.321-329, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Börülce "Vigna ungiculata L. Walp".
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-90, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Fitokimyasallar"Fasulye (Phaseolus vulgaris L.)"
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-92, 2016 (Hakemsiz Dergi)
. Kapya (Salçalık) Biber Yetiştiriciliği
Tarım Gündem Dergisi., sa.32, ss.20-23, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Fitokimyasallar "Bezelye "pisum sativum L. "
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-91, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Börülce populasyonlarının Genetik Varyabilitesinin Agro Morfolojik Özellikler Yönünden Değerlendirilmesi ve Nitelikli Genotiplerin Belirlenmesi
Bahçe, ss.61-66, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Fitokimyasallar III Enginar (Cynara scolymus L.)
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-90, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Sağlıklı Beslenmede Bakla ve Fitokimyasallar.
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-89, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Fitokimyasallar - 1
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-91, 2016 (Hakemsiz Dergi)
Yararlı Mikroorganizma Uygulamasının Marul Verim ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi.
Adnan Menderes Üniv. Ziraat Fak. Derg., ss.35-40, 2016 (Hakemli Üniversite Dergisi)
IŞKIN Rheum ribes L
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Doğadan Toplanarak sebze olarak Değerlendirilen Işkın (Rheum Ribes L
Dünya Gıda Dergisi, ss.86-87, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Kış Sebzelerinin Üretimine Başlarken II
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Kışlık Sebzelerin Üretimine Başlarken
Dünya Gıda Dergisi, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Hardal Otu
Dünya Gıda dergisi, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Turpotu Raphanus raphanistrum
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Isırganotu
Dünya Gıda, 2015 (Hakemsiz Dergi)
Eşek Helvası
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Helvacık.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Doğada Kendiliğinden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşilliklr -IV "Köpek Üzümü
Dünya Gıda Dergisi, ss.80-82, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Doğada Kendiliğnden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşillikler-III Radika
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-96, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Doğada Kendiliğnden Yetişen Yemeklik ve Salata Olarak Değerlendrilen Yeşillikler - II Karahindiba (Chondrilla juncea L.).
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-90, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Doğada Kendiliğnden Yetişen Yameklik ve Salata Olarak Değerlendirilen Yeşillikler - 1 Hindiba (Cichorium intybus L.)
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Acı Marul "Lactuca serriola L.".
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Ege'de Ot Festivalleri Başlıyor. "Arapsaçı".
Dünya Gıda Dergisi, ss.109-111, 2014 (Hakemsiz Dergi)
Sağlıklı Beslenmede Bitkisel Protein Kaynağı "Bezelye".
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-91, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
. Ege Mutfağının Lezzet ve Sağlık Açısından Önemli Bitkisi "Şvket-i Bostan
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-90, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Beslenme Programlarında Önem Kazanan Bir Bitki "Börülce".
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-96, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Dünyadan Ot Festivalleri ve Farklı Tatlar
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Baklanın Beslenme ve Toprak Verimliliği Üzerine Etkile
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-95, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Tarhun Otu (Artemisia dracunculus).
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Fesleğen (Reyhan) (Ocimum basilicum.
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif Yeşillikler Misome (Brassica campestris narinosa).
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
. Sebze Olarak Taze Soğan (Chives)
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-90, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Sofralarımızın Renkleri: Yenilebilir Çiçekler III. Soğan Çiçeği ve Çiçek Sürgünü.
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-90, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Sofralarımızın renkleri yenilebilir çiçekler - II “Kabak çiçeği”
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
. Sofralarımızın Renkleri “Yenilebilir Çiçekler”
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Tatlı rezene yetiştiriciliği ve değerlendirilme şekli.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-92, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Kolokas
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-90, 2011 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Sebze Olarak Değerlendirilen yeşillikler 'Molehiya'
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Ülkemizde Yeni Bir Tür Yer Kirazı- Physalis (Physalis peruvian L. )
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-95, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Türkiye Sebzeciliği İçin Alternatif Yeni Bir Tür “Pepino” (Solanum muricatum Ait.)
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hobi Bahçeleri - IV Yaz Bahçeleri (Meyvesi Yenen Sebzeler - I)
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-89, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hobi Bahçeleri III. İlkbahar Bahçeleri
Dünya Gıda Dergisi, ss.87-90, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Bazı Brokkoli Çeşitlerinde Raf Ömrü Süresince Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.47, ss.79-86, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Hobi Bahçeleri -II Kış Bahçeleri.
Dünya Gıda Dergisi, ss.88-91, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
. Nutrional Value and Economic Plant Properties of Eruca sativa L. Accessions.
Cruciferae, cilt.29, ss.42-45, 2010 (Hakemsiz Dergi)
Nutrional Value and Economic Plant Properties of E sativa Accessions
Cruciferae Newsletter, ss.42-45, 2010 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Beton Yığınları Altında Doğa İle İç İçe Hobi Bahçeleri - I.
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-91, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Sebze Islahında Yeni Yaklaşımlar 'Moleküler Yöntemler'
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Minyatür (Mini) Sebzeler
Dünya Gıda Dergisi, ss.90-92, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Sürdürülebilir Tarım
Dünya Gıda Dergisi, ss.91-92, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
. Organik Taze ve Kurutulmuş Sebze Ürünlerinde Gıda Güvenliği.
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-95, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif yeşillikler III Komatsuna Brassica rapa Perviridis Group
Dünya Gıda, cilt.12, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif yeşillikler I Mizuna
Dünya Yayıncılık Gıda, cilt.413, ss.92-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif Yeşillikler III (Komatsuna) Brassica rapa(Perviridis Group),
Dünya Gıda Dergisi, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif Yeşillikler III Komatsuna
Dünya Gıda, ss.93-94, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Baharat Olarak Değerlendirilen Sebzeler, Rezene-Kişniş
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Beyaz baş Lahana Yetiştiriciliği
Dünya Gıda Dergisi, ss.76-78, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif Yeşillikler IV (Hardal) Brassica juncea (L.),
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Dünya Gıda Dergisi
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-94, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Alternatif Yeşillikler II (Mibuna) Brassica rapa var. nipposinica
Dünya Gıda Dergisi, ss.92-93, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Yerelması Yetiştiriciliği
Dünya Gıda Dergisi, ss.89-91, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Yeni bir sebze türü çin hardalı( Brassica campestiri var. chinensis).
Dünya Gıda Dergisi, ss.94-95, 2006 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Yazlık Kabaklarda (Cucurbita pepo L. cv. Sakız) Verim Dağılımı ve Hasat Sonrası Kalite Değişimlerinin Belirlenmesi.
Ege Üniv. Ziraat Fak. Derg., ss.27-39, 2006 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Çiftlik gübresinin kerevizin (Apium graveolens L. var. Rapaceum) bitki besin elementleri üzerine etkisi
Tepecik M. , Barlas N. T. , Bozokalfa M. K. , Kaygısız Aşçıoğul T. , Kayıkçıoğlu H. H. , Eşiyok D. , et al.
8. Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi, Antalya, Türkiye, 12 - 15 Mart 2019, cilt.32, ss.97-101
BİOCHEMICAL COMPONENTS OF SNAP BEAN (Phaseolus vulgaris) GENOTYPES
IHC2018, İstanbul, Türkiye, 12 - 16 Ağustos 2018
Nutritional Diversity of Selected Wild Edible Plants Collected from Aegean Region of Turkey
International Conference on Agriculture, Forest, Food Scıences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
Identification of SSR and SNP Markers Linked to Flowering Time Loci through Association Mapping in Common Bean (Phaseolus vulgaris L.)
International Green Biotechnology Congress, Istanbul, Turkey, 11 - 13 Eylül 2017
Identification of SSR and SNP Markers Linked to Flowering Time Loci through Association Mapping in Common Bean (Phaseolus vulgaris L.
International Green Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 11 - 13 Eylül 2017
Determination of Nuclear DNA Content of Phaseolus vulgaris L. Accessions Collected From Different Regions of The World
2nd International Balkan Agriculture Congress, 16 - 18 Mayıs 2017
SNP Identification through Genotyping By Sequencing and Genome Wide Association Study GWAS SNP Identification through Genotyping By Sequencing and Genome Wide Association Study GWAS of Pod Traits in Common Bean of Pod Traits in Common Bean
(Plant and Animal Genome XXIV Conference), 9 - 13 Ocak 2016
Genome wide association analysis of common bean leaf quality traits with Single Nucleotide Polymorphism SNP markers detected by Genotyping by Sequencing GBS
VIIth International Bioengineering Congress BEC 2015, İzmir, Türkiye, 19 - 21 Kasım 2015
Yerel Populasyonlardan Teksel Seleksiyon ile Elde Edilen Biber Genotiplerinin Genetik Varyabilitesi
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2014
Fasulye Islah Programı için Yerel Populasyonların Agro morfolojik Karakterizasyonu ile Niteliklli Genitörlerin Belirlenmesi
10. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 2 - 05 Eylül 2014
Türkiye nin Farklı Bölgelerinden Toplanmış Yerel Börülce Vigna Unguiculata L Walp Genotiplerinin Agro Morfolojik Karakterizasyonu
VIIII.Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 12 - 14 Eylül 2012
Türkiye Pazı (Beta vulgaris var. cicla) Genetik Kaynaklarının Karakterizasyonu
Türkiye IV. Bahçe Bitkileri Kongresi, Şanlıurfa, Türkiye, 04 Ekim 2011, ss.452-458
Baş Lahana Genetik Kaynakları İçerisinde Yaprak Lahana Özelliği Gösteren Genotiplerin Moleküler Yöntemler İle Tanımlanması.
VIII. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 23 - 26 Haziran 2010
Türkiye Sebzeciliğinde Ümitvar Görülen Alternatif Türler
VII. Sebze Tarımı Sempozyumu., Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008
Marmara ve Ege Bölgelerinden Toplanmış Beyaz Baş Lahana Genotiplerinin Morfolojik Karaktrizasyonu
VII. Sebze Tarımı Sempozyumu., Türkiye, 26 - 29 Ağustos 2008
Organik Roka Yetiştiriciliği
VI. Sebze Tarımı Sempozyumu, Türkiye, 19 - 22 Eylül 2006
Farklı Organik Gübrelerin Tere Lepidium sativum Yetiştiriciliğinde Verim ve Bazı kalite Özellikleri üzerine Etkisi
Türkiye 3. Organik Tarım Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006
Farklı organik gübrelerin tere (Lepidium sativum L.) yetiştiriciliğinde verim ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
3. Organik Tarım Sempozyumu, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006
Organik Tere Lipidium Sativum Yetiştiriciliğinde Farklı Organik Materyallerin Kullanım Olanakları
Türkiye III. Organik Tarım Sempozyumu, Yalova, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2006, ss.323-331
Organik Roka Üretimi
VI. Sebze Tarımı Sempozyumu, Kahramanmaraş, Türkiye, 19 Eylül 2006, ss.55-60
Kitap & Kitap Bölümleri
Enginarın Türkiye ve Dünya’da Yeri
ENGİNAR, Dursun EŞİYOK, Eren AKÇİÇEK, Betül ÖZTÜRK, Editör, Tükelmat A.Ş., 2018
Widely Utilizied Wild Edible Plants. A Case study from Turkey
Global Perspectives on Underutilized Crops, , Editör, Springer, 2018
Egzotik Sebze Türleri ve Yetiştiriciliği
Ege Üniversitesi, İzmir, 2013