SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Elektronik Burun İle Aroma Profillerine Göre Sınıflandırılması
AKADEMİK GIDA, sa.12, ss.41-45, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Farklı Bölgelerde Yetişen Boğazkere ve Öküzgözü Siyah Üzüm Çeşitlerinden Üretilen Şarapların Resveratrol Nicelikleri
Akademik Gıda, cilt.12, sa.1, ss.43-50, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Farklı Bölgelere Ait Ticari Şarapların Resveratrol İçerikleri
Akademik Gıda, cilt.11, ss.40-46, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Fonksiyonel Bir İçecek Olarak Şarap
AKADEMİK GIDA, sa.10, ss.79-83, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Wine as a Functional Alcoholic Beverage Fonksiyonel bir içecek olarak Şarap
Academic food journal, cilt.10, ss.79-83, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Kurumsal Yemek İşletmeleri ve Pazarlama Politikaları
HASAD Dergisi, cilt.23, ss.10-15, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Taze Ispanak Püresinin Valsli Kurutucuda Kurutulması ve Tüketime Uygunluğunun Araştırılması
Gıda Sanayii, sa.35, ss.28-30, 1994 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Dondurulmuş Galia Çeşidi Kavunun Bazı Vitamin İçeriklerinde Meydana Gelen Değişmeler Üzerine Bir Araştırma
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY, cilt.18, sa.6, ss.457-461, 1994 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Kırmızı Pancar Suyunun Özütlenmesi ve Dayandırılması Üzerine Bir Çalışma
E.Ü. Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.11, sa.2, ss.67-73, 1993 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Yeni Bir Jelatinli Ürün Üzerine Araştırmalar
E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.11, sa.1, ss.89-96, 1993 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Nohut Pulcuğu Eldesi ve Humus Üretimi Üzerine Bir Araştırma
E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.11, sa.1, ss.83-88, 1993 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Gıdalarda Radyasyon Yükü ve İşleme Sırasındaki Değişimi
Gıda Dergisi, sa.18, ss.289-291, 1993 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
Piyasada Satılan Bazı Paket Çayların Analitik Karakterleri ve TS-4600'a Uygunlukları Üzerine Araştırma
E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.10, sa.1, ss.159-175, 1992 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Valsli Kurutucuda Havuç Fleyki Eldesi Üzerine Bir Çalışma
E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.8, sa.1, ss.85-96, 1990 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Valsli Kurutucuda Patates Fleyki Eldesi Üzerine Çalışmalar
E.Ü.Mühendislik Fakültesi, cilt.5, sa.2, ss.71-83, 1987 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Rotovan ve Ortodoks Siyah Çayların Bileşimi Üzerine Araştırmalar
E.Ü.Mühendislik Fakültesi Dergisi, cilt.5, sa.2, ss.85-93, 1987 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Çift tabanlı çelik tencerelerde susuz pişirmenin geleneksel pişirme yöntemleriyle kıyaslanması
Gıda Dergisi, sa.4, ss.197-205, 1984 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
Bazı Bölgelerimizde Üretilen Şarapların Resveratrol Düzeyleri ve Bölgelerin Ekolojik Koşullarının Resveratrol İçeriği Üzerine Etkileri
8. Gıda Müh. Kongresi, Ankara, Türkiye, 07 Kasım 2013, ss.166
Farklı Bölgelerde Yetişen Bazı Siyah Üzüm Çeşitlerinden Üretilen Kırmızı Şarapların Resveratrol Düzeyleri Üzerinde Bölge Farklılığı ve İklim Koşullarının Etkisinin Araştırılması
İç Anadolu Bölgesi, II.Ulusal Bağcılık ve Şarapçılık Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 31 Ekim 2013, ss.1-5
Şarabın Biyoaktif Bileşeni Resveratrol ve Fonksiyonel Özellikleri
11. Gıda Kongresi, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.219
Çağlar Öncesinden Günümüze Gelen Bir Geleneksel Gıda Mevlevi Tatlısı
11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.423
Teknoloji Transferi ve Üniversite Sanayi İşbirliğinde Bir Model: Ege Üniversitesi-EBİLTEM
ESİNKAP Eskişehir Proje Pazarı ve Sempozyumu, Eskişehir, Türkiye, 10 Mayıs 2011, ss.58-61
Sanayi Kuruluşlarına Yönelik Destekler
Ulusal Bağcılık-Şarap Sempozyumu ve Sergisi, Denizli, Türkiye, 06 Kasım 2008, ss.255-269
Soya İzoflavonları Ve Sağlığımız
9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 Mayıs 2006, ss.775-776
Meslek Yüksekokulları Gıda Teknolojisi Programlarının Genel Değerlendirilmesi
III. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sempozyumu, Burdur, Türkiye, 28 Eylül 2005, ss.221-229
Variability of Vitamin Content in Processed Melon
10th World Congress of Food Science & Technology, Sydney, Avustralya, 03 Kasım 1999, ss.241
Effect of different drying methods on the quality of Tarhana
9th Congress of Food Science and Technology, Budapeşte, Macaristan, 30 Temmuz 1995, ss.117
İki Farklı Yöntemle Dondurularak Depolanmış "Galia" Kavunlarının Fruktoz, Glukoz ve Sakkaroz İçeriklerindeki Değişmeler
III. Soğutma ve İklimlendirme Kongresi, Adana, Türkiye, 04 Mayıs 1994, ss.473-482
Kırmızı Pancar Suyu Özütlemesi ve Püskürtmeli Kurutucuda Kurutulması Üzerine Bir Çalışma
Kimya-93 IX. Kimya ve Kimya Mühendisliği Sempozyumu, Trabzon, Türkiye, 18 Eylül 1993, ss.584
Kavunların İki Farklı Yöntemle Dondurulması ve Depolanmasının Kavunun Kalitesi Üzerine Etkileri
Gıda Müh. Ulusal Semp.199l-1992 Araştırmaları, Ankara, Türkiye, 21 Haziran 1992, ss.157-172
Kitap & Kitap Bölümleri
'Kanserden Korunmada Meyveler
Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme, Eren Akçiçek, Semih Ötleş, Editör, Sidaşyayınları, İzmir, ss.293-306, 2016
Meyveler
Akdeniz Usulü Beslenme, Eren Akçiçek, Semih Ötleş, Mustafa Tan, Editör, Ulusal Zeytin Ve Zeytinyağı Konseyi Yayınları, İzmir, ss.221-234, 2009
Meyve Sebze İşleme Sanayinde Su, Atık Su Arıtılması, Artık ve Atıkların Değerlendirilmesi
Ege Üniversitesi, İzmir, 1997
Hazır Yemek, Et ve Balık Konservesi Yapım Teknolojisi
Ege Üniversitesi Bizim Büro Basımevi, İzmir, 1996
Diğer Yayınlar
Ekstraksiyon Yöntemlerinde Yeşil Eğilim: Süperkritik Akışkan Teknolojisi (Temel Bilgiler) 1
Teknik Rapor, ss.19-21, 2014
Isı Pompaları, Güneş Kollektörleri ve Gıdaların Kurutulmasında Doğa Dostu uygulamalar
Teknik Rapor, ss.72-78, 2014
Gıda İşleme Mühendisliğinde Teknolojinin Bilimsel İlkeleri
Ders Notu, ss.58, 2004
Gıdalarda Temel İşlemler-1
Ders Notu, ss.46, 2002