Ege Üniversitesi bilim insanları üniversite-sanayi işbirliği ile Türkiye’nin ilk yerli Artemia balık yemini üretti.Ana Sayfa» BALIKÇILIK25.05.2018 10:45


KORU E.

Diğer, ss.1, 2018

  • Basım Tarihi: 2018
  • Sayfa Sayıları: ss.1

Özet

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Binbir Gıda A.Ş. arasında 2013 yılında balık yemi olarak kullanılan eklem bacaklı Artemia'nın üretilmesi amacıyla bir protokol imzalandı. Protokolün hayata geçirilmesiyle 2 yıllık bir fizibilite çalışması sonucu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üretim ruhsatı alan Türkiye'nin tek Artemia üretim işletmesi Binbir Gıda Tarım Ürünleri A.Ş. Sasalı-Çiğli Çamaltı Tuzlası'nda açıldı. İlerleyen yıllarda ürün haline gelme sürecini tamamlayan Artemia, 2018 yılında özellikle akvaryumculuk sektöründeki canlı yem ihtiyacına hitap edebilen ilk yerli yem olarak tüketime sunuldu.

Ege Üniversitesi akademisyenlerinin üretim işletmesinde sürdürdüğü çalışmalar sonucunda Türkiye'nin ilk yerli ve milli balık yemi üretilerek iç piyasada satışa sunuldu.